(video) Noul Delage D12 a fost adus şi condus la Festivalul de Viteză de la Goodwood

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Renașterile mărcilor au fost un fir comun al lumii auto de foarte mult timp, iar cel mai recent care a revenit pe piaţă este Delage. În încarnarea sa inițială, care a durat din 1905 până în 1953, a fost unul dintre mulți producători francezi care au condus drumul în era de pionierat a automobilelor. Așadar, cum de recăpătat acea magie după o pauză de aproape șapte decenii?

Antreprenorul Laurent Tapie și-a prezentat planurile pentru relansarea Delage în 2020, iar acum acest potențial a fost realizat cu un prototip pre-serie care și-a făcut debutul la Festivalul de Viteză de la Goodwood. Și ce spectacol pe roţi este hipercarul D12.

Privind la fiecare centimetru, o combinație de mașină de curse cu avioane de luptă cu reacție, este un hibrid cu V12 şi cu două scaune unul în spatele celuilalt, obiectivul său fiind de a seta un record de timp pe Nürburgring printre maşinile stradale.

Ofertele de automobile stradale ale Delage erau foarte prestigioase și reflectau această abordare pe circuite. Delage îl menționează pe 15 S8 din 1927 drept strămoșul spiritual al noului D12, o mașină care a câștigat World Championship în anul de debut și a rămas competitivă în clasa voiturette pentru mai mult de jumătate din următorul deceniu.

Există planuri de a construi doar 30 de exemplare D12, 20 fiind destinate Statelor Unite și restul pentru restul lumii. O astfel de exclusivitate va avea un preț – minimum 2.3 milioane de dolari. Modelul are un V12 natural aspirat montat la mijloc și o suspensie pushrod inspirată din cea folosită în Formula 1. Şi aceasta nu este singura conexiune cu motorsportul de top. Pilotul de teste și dezvoltare este campionul mondial de F1 din 1997 Jacques Villeneuve, care lucrează cu o echipă de ingineri din sportul cu motor.

Afirmațiile de performanță includ o viteză maximă de 375 km/h și un sprint 0-100 km/h în 2.8 secunde. Două versiuni vor fi disponibile de la momentul lansării: GT are 1.100 CP şi o greutate de 1.400 kg, în timp ce Club oferă 1.010 CP și 1.310 kg.

Privindu-l cum se mişcă pe dealul de la Goodwood a fost prima noastră șansă de a vedea cum se va descurca pe Nürburgring. Au de ce să se teamă rivalii?

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/