(video) BMW a început să producă noul X2. Vezi cum se asamblează și cât costă în Moldova

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Au trecut doar câteva săptămâni de când primele fotografii ale noului BMW X2 au făcut înconjurul lumii: acum, acesta iese de pe linia de asamblare a uzinei BMW Group din Regensburg. De acum înainte, diferite tipuri de sisteme de propulsie vor fi fabricate în mod flexibil la Regensburg pe o singură linie de producţie – de la modele cu motoare termice la versiuni plug-in hybrid şi automobile electrice.

În prezent, până la 1.000 de modele BMW Seria 1, BMW X1 şi BMW X2 ies zilnic de pe linia de producţie a uzinei BMW Group din Regensburg, fiind destinate clienţilor din întreaga lume. Noul iX2 este al doilea model electric produs acolo.

Specialiştii în producţie din Regensburg au făcut tot posibilul în ultimele luni pentru a integra noul BMW X2 în mod “silenţios” în producţia standard în curs de desfăşurare – de la prototipurile şi modelele de preserie iniţiale, trecând prin inspecţii extinse de calitate, până la dezvoltarea competenţelor vaste pentru întreaga echipă de producţie.

Uzina funcţionează acum la capacitate maximă. Volumele suplimentare de producţie au impus adăugarea unui al treilea schimb de muncă, unul de noapte. Totodată, până la sfârşitul anului curent, BMW Group anunță că va investi peste 350 de milioane de euro în producţia de automobile de la Regensburg, creând locuri de muncă permanente pentru aproximativ 500 de noi angajaţi în locaţie.

De mai multe decenii, BMW Group se consideră un reper pentru tehnologia de producţie şi excelenţa operaţională în construcţia de automobile – inclusiv în locaţiile sale din Regensburg şi Wackersdorf. Uzina auto a BMW Group din Regensburg funcţionează din 1986 şi este una dintre cele peste 30 de locaţii de producţie ale BMW Group din întreaga lume.

Bateriile de înaltă tensiune pentru modelele electrice construite în Regensburg sunt produse tot pe plan local, în imediata vecinătate a uzinei auto. Acestea sunt asamblate la facilitatea de producţie de componente electrice, care a fost deschisă în 2021 în Leibnizstrasse.

Parcul de Inovaţie BMW Wackersdorf aparţine tot de locaţia din Regensburg. Campusul de 55 de hectare, construit în anii 1980, a fost conceput iniţial ca o facilitate de reprocesare nucleară. BMW Group şi-a amplasat acolo producţia de cockpituri, precum şi furnizarea de piese pentru uzinele de pe alte meridiane. Alături de BMW, care este cel mai mare angajator, şi alte companii au sediul în Parcul de Inovaţie Wackersdorf. În total, aproximativ 2.500 de angajaţi lucrează acolo.

Personalul principal al BMW Group din locaţiile Regensburg şi Wackersdorf, aflate în estul Bavariei, este format din aproximativ 9.000 de angajaţi, inclusiv peste 300 de stagiari.

Încă un apropo: platforma din Regensburg este prima fabrică din industria auto mondială care utilizează un proces integral digitalizat şi automatizat pentru inspecţia, procesarea şi marcarea suprafeţelor vopsite ale automobilelor în producţia standard, care se bazează pe roboţi controlaţi de AI (inteligenţă artificială). Pentru uzină, acesta reprezintă încă un pas către fabrica digitală şi conectată inteligent.

În paralel cu startul producției, au devenit disponibile și prețuri pentru Republica Moldova, astfel că orice comandă poate fi deja procesată de către dealerul de la Chișinău. Iată motorizările valabile pentru piața noastră:

  • Cea mai accesibilă versiune este sDrive18i (benzinar cu trei cilindri de 1.5 litri, cu 136 CP și 230 Nm) – 37.200 de euro.
  • Urmează xDrive20i (benzinar cu patru cilindri de 2.0 litri, cu 192 CP și 280 Nm) – 41.300 de euro.
  • Cu doar 200 de euro mai mult costă sDrive18d (diesel cu patru cilindri de 2.0 litri, cu 150 CP și 360 Nm)- 41.500 de euro.
  • Versiunea electrică iX2 sDrive30 costă minimum 49.500 de euro.
  • Cel mai scump model este M35i xDrive (benzinar cu patru cilindri de 2.0 litri, cu 300 CP și 400 Nm) – de la 54.500 de euro.

Cmentariile sunt închise