(foto) Singura motocicletă cu 48 de cilindri din lume poate fi a ta

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

O motocicletă unică Whitelock Tinker Toy din 2003, care este menționată în Cartea Recordurilor Guinness, ar putea ajunge la sfârșitul lunii aprilie la un nou proprietar în urma unei licitații

O face unică titlul de vehicul funcțional cu motor cu cei mai mulți cilindri – 48! Costul estimat preliminar este de la 40 la 60 de mii de lire sterline.

Istoria din spatele acestui proiect e simplă. Britanicul Simon Whitelock a devenit cu mulți ani în urmă interesat de construcția de motociclete cu motoare personalizate. Primul său născut a fost un Kawasaki, al cărui benzinar cu trei cilindri în linie l-a transformat într-unul cu patru. Au urmat proiecte de motociclete cu șapte și nouă cilindri, până când, în 2003, a construit Tinker Toy cu un motor cu 48 de cilindri.

Vehiculul pe care îl vedeți în imagini folosește 16 motoare Kawasaki KH 250 cu trei cilindri, care sunt asamblate în șase blocuri a câte opt cilindri fiecare. Volumul total de lucru este de 4.2 litri. Un motor separat de 125 cm3 funcționează drept demaror.

După ce a construit motorul, Whitelock a realizat cadrul custom al motocicletei și restul structurii din jurul său. Rezervorul de combustibil de deasupra motorului este o imitație și servește drept capac pentru sistemul de aprindere. Generatorul instalat a fost preluat de la un automobil. Partea frontală cu furcă și frână este de la o Honda GoldWing, una dintre cele mai grele motociclete de producție.

Tinker Toy poate fi pornită și condusă, deși cel mai probabil este extrem de incomod de condus datorită motorului lung și lat. Puterea și performanța dinamică nu au fost niciodată măsurate, deși este omologată pentru a utiliza drumurile publice, cert că doar cele din Marea Britanie.

Poți vedea aici cum a fost construită motocicleta.

Vezi și:

Cmentariile sunt închise