(video) E unică! Motocicleta cu motor V10 de la Dodge Viper a fost pregătită pentru noul sezon

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Allen Millyard, un inginer din Marea Britanie care este cunoscut pentru ale sale creaţii custom, a pornit din nou una dintre ele. Este vorba despre Millyard Viper V10, o motocicletă unică şi construită manual, care este pusă în mişcare de un motor V10 de 8.0 litri, de la un Dodge Viper GTS din 1995, cumpărat cu 5.000 de lire sterline de pe eBay!

Aceasta a trecut reglementările de construcție și utilizare din 2009 pentru a obține un certificat MSVA și o plăcuță 09, astfel că are acces legal pe drumurile publice. Generează aproximativ 500 de CP şi poate rula cu peste 320 de km/h.

În cel mai nou vlog, Allen a spus că motocicleta a trebuit bine verificată înainte de a o scoate din nou pe drumuri, asta pentru că ultima dată când a pornit-o a fost în august 2021. A controlat presiunea în anvelope, presiunea în sistemul de frânare, sistemul electric, diverse pompe și altele lucruri. 

Una dintre caracteristicile distinctive ale motocicletei este capacitatea de a controla ambreiajul folosind atât o comandă de pe ghidon, cât și o pedală. Iar motorul servește și drept parte integrantă a structurii generale: de exemplu, suspensiile sunt montate pe subcadre special concepute, care sunt fixate de motor.

Greutatea totală a motocicletei este de 630 kg şi doar motorul are peste 300 kg. Conform calculelor lui Millyard, dacă s-ar mai face câteva reglaje, viteza maximă i-ar putea depăşi 400 km/h. Deocamdată maximumul atins a fost de 304 km/h.

Motocicleta din 2009 are deja peste 15.000 de km parcurşi.

Alte vloguri interesante despre acest aparat unic:

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise