(foto/video) Premieră în China: Noul SUV electric KIA EV5

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Astăzi, într-o premieră mondială, în cadrul Salonului Auto de la Chengdu (China) s-a dezvăluit noul model KIA EV5. SUV-ul electric este realizat în baza conceptului prezentat spre sfârşit de martie, atunci când s-a spus că modelul de producție urmează să fie gata peste câteva luni. Şi iată că momentul a sosit, însă deocamdată este vorba despre o premieră fără detalii, o avanpremieră mai exact.

Aflăm următoarele:

  • KIA s-a inspirat pentru EV5 din filozofia de design “Opposites United” a mărcii. Karim Habib, designerul-şef, spune că modelul a fost creat pentru a redefini genul SUV-urilor compacte, că în fiecare etapă designerii au lucrat îndeaproape cu inginerii pentru a crea o soluție holistică pentru mobilitate durabilă. Drept rezultat, EV5 stabilește un nou standard pentru design, performanță și practicabilitate, oferind în același timp noi niveluri de plăcere și experiență de utilizare.
  • Semnătura frontală Digital Tiger Face încorporează şi un Signature Star Map Lighting tridimensional format din lumini de zi. Stopurile au iluminare specifică Star Map. Lămpile LED față și spate sunt echipate cu o funcție dinamică de iluminare de întâmpinare
  • Opțiunile de culoare exterioară includ un total de nouă nuanţe lucioase și una mată. Jantele măsoară 19 inchi pe maşina prezentată.
  • Inspirându-se suplimentar de la SUV-ul EV9 mai mare lansat recent, EV5 a fost înzestrat cu un spațiu interior extins, care este mai aproape în concept și execuție de un lounge de acasă decât de o cabină tradițională de maşină.
  • Detaliile de design ale cabinei EV5 au fost alese cu grijă, iar finisajul general este executat impecabil pentru a crea o ambianță interioară care combină un sentiment de bunăstare relaxată. Iar acest lucru devine și mai evident în condiții de lumină scăzută, datorită iluminării ambientale variabile.
    • EV5 oferă luminozitate reglabilă în 10 nivele. Clienții pot alege, de asemenea, dintre zece nuanțe selectate de experții în iluminat sau un total de 64 de opțiuni de culoare.
    • Atunci când este activată, iluminarea ambientală se sincronizează perfect cu modurile de condus ale vehiculului, se estompează în condiții de lumină scăzută și avertizează subtil dacă vehiculul se abate peste limita de viteză, sporind astfel implicarea și conștientizarea șoferului.
  • Partea centrală uimitoare și sofisticată servește ca o caracteristică definitorie a designului, oferind în același timp un caracter practic de top și o interacțiune intuitivă și perfectă cu ocupanții.
    • Datorită integrării unor elemente precum noua generație de sistem infotainment cu navigaţie (ccNC) și comenzile pentru încălzire, ocupanții își pot selecta setările preferate cu aceeași ușurință ca și cum ar sta pe scaunul preferat acasă.
    • Observaţi şi voi că panoul de control a climatizării este montat neobişnuit între cele două monitoare de 12.3 inchi. De fapt, reprezintă şi el un ecran de 5.0 inchi!
  • Un cârlig pentru agățarea diferitelor pungi stă ascuns în locul unde ar trebui să existe de regulă comenzile pentru climatizare. Confortul clienților este sporit de o consolă centrală multifuncțională care oferă un spațiu amplu de depozitare. Interesantă mai este forma volanului.
  • În plus, KIA s-a gândit să ofere scaune diferențiate pentru EV5 pentru a extinde experiența clienților în activitățile zilnice și în aer liber. În primul rând, un scaun al pasagerului în stil banchetă a fost instalat pentru, potrivit companiei, a crea un nou spațiu interior între șofer și pasageri. Scaunele din al doilea rând se pot rabata şi genera o suprafață complet aplatizat pentru a se putea dormi în maşină, de exemplu.
  • O placă variabilă pentru bagaje este configurată în podeaua portbagajului pentru a crește gradul de utilizare a spaţiului din el. Partea frontală a plăcii, care constă din două niveluri, este echipată cu un pop-up semiautomat și o funcție de alunecare pentru a spori confortul depozitării părții inferioare. Mai poate fi folosită drept masă în camping sau călătorii.
  • Vor fi oferite patru culori cheie general pentru habitaclu și cinci opțiuni de huse pentru scaune, cu texturi diferite, cu două opţiuni de tapiţerie textilă şi una din piele artificială pentru modelul de bază.
  • Dimensiunea modelului EV5 este comparabilă cu a unui Sportage cu ampatament lung: 4.615 x 1.875 x 1.715 x 2.750 mm. Foloseşte platforma electrică e-GMP cu suspensie frontală de tip Mcherson şi posterioară multi-link.
  • Se anunţă deocamdată o singură motorizare: tracțiune spate asigurată de un electromotor cu 218 CP/310 Nm. Bateria LFP ar trebui să asigure o autonomie de până la 700 km.
  • EV5 este primul model de vehicul electric dedicat care va fi produs în China, dar KIA intenționează să introducă un model global EV5 cu performanțe diferențiate și alte caracteristici, luând în considerare particularitățile nevoilor clienților și mediile de vânzări de pe piețele majore, cum ar fi Coreea de Sud.

KIA va lansa EV5 în a doua jumătate a anului 2023 inițial în China și va dezvălui mai multe detalii despre produs la KIA EV Day – un eveniment dedicat gamei și viziunii EV a mărcii. Programat pentru luna octombrie, KIA își va extinde viziunea globală pentru electrificare în cadrul evenimentului.

Preţul în China îi va fi cuprins între 22 şi 32 de mii de dolari.

Cmentariile sunt închise