(video) Premieră: Noul KIA Concept EV5 va fi un fel de Sportage electric

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

KIA Corporation a dezvăluit noul Concept EV5 în cadrul KIA Chinese EV Day. Conceptul SUV-ului integral electric a ocupat centrul evenimentului pentru a prezenta strategia mărcii de a deveni liderul global în electrificare.

Inspirat de filozofia de design „Opposites United”, Concept EV5 oferă o previzualizare a unui model de care va fi lansat pentru prima dată în China la sfârșitul acestui an.

Conceptul anunță, de asemenea, o nouă eră de design și oferă o privire intrigantă în direcția estetică a viitoarelor modele complet electrice ale mărcii.

Conceptul EV5 emană în mod clar un aspect progresiv din toate unghiurile. Cu toate acestea, nu există nicio îndoială despre autenticitatea și identitatea vehiculului ca membru al familiei KIA. În față, o nouă formă de Digital Tiger Face se prezintă prin curățenie și demnitate, rezistență și robustețe în egală măsură, oferind un omagiu subtil celebrei grile KIA Tiger Nose. Noul design este integrat cu tehnologia de iluminare KIA Star Map, care introduce conceptul unei constelații care conectează stelele de o față curată.

Grafica futuristă care curge prin iluminatul digital se extinde pe partea laterală a Concept EV5, confirmând și mai mult statutul său de EV pur. Iar liniile sculptate, aripile și poziția puternică a SUV-ului sunt amplificate de un finisaj de vopsea inspirat de o nuanță bogată și formidabilă găsită în natură – Iceberg matte green. Jantele aerodinamice de 21 inchi şi un spoiler de acoperiș completează imaginea.  

Interiorul conceptului este numit un mediu de relaxare. Podeaua complet plată și spațiul generos din cabină creează un „spațiu de conviețuire”, în care natura, oamenii și tehnologia se pot reuni în armonie. Paleta de culori folosite aduce calm și puritate, în timp ce bordul subliniază filozofia „Bold for Nature” prin aplicarea de materiale contrastante. Ecranul panoramic oferă niveluri mai mari de conținut pentru ca ocupanții să se bucure de acestea. 

Ar mai fi de remarcat că în cabină se intră prin portiere care se deschid de la mijloc, în lipsa unui montant central, iar scaunele inovatoare sunt pivotante (pot întoarce la 90 de grade spre exterior). Pe măsură ce se lasă întunericul, acoperișul panoramic din sticlă pe toată lungimea, care servește şi drept panou solar, oferă ocupanților ocazia perfectă de a se bucura de stelele care ies pe cer deasupra. Tehnologia avansată de iluminare a tavanului poate fi ajustată pentru a se potrivi nevoilor și a reflecta starea de spirit a ocupanților.

Şi, în mod evident, în conformitate cu decizia KIA de a-și construi mașinile folosind metodologii și materiale mai în armonie cu natura, în cabina lui Concept EV5 este utilizată o suită largă de materiale durabile, inclusiv pe bază de plante, cum ar fi extract de alge marine și sticle PET reciclate pe scaune, uși, tabloul de bord și căptușeală, stabilind noi standarde de durabilitate fără utilizarea de piele animală.

În termeni de mărimi, conceptul este un coleg de clasă cu Sportage, dar se bazează pe platforma modulară E-GMP cu un sistem electric de 800 de volți. Printre alte caracteristici anunţate se numără o autonomie de până la 700 km în ciclul CLTC, cruise control adaptiv şi posibilitatea de a încărca un alt electromobil sau a alimenta o mică locuinţă.

Modelul de serie KIA EV5 va fi prezentat în câteva luni, deoarece startul vânzărilor în China este programat pentru luna noiembrie a acestui an. Și apoi va fi exportat: pentru Kia aceasta va fi prima experiență de furnizare a mașinilor fabricate în China în alte țări. Apropo, în statul asiatic s-a planificat debutul a încă patru vehicule electrice: în 2024 va apărea noul EV9, în 2025 – un crossover compact, în 2026 – un sedan mare, iar în 2027 un SUV de dimensiuni medii.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/