(video) Noul KIA Sportage PHEV promite un consum mixt de 1.1 litri şi până la 78 km de autonomie electrică

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În ziua de 8 februarie, KIA a dezvăluit detalii complete despre modelul Sportage plug-in hybrid cu ampatament lung pentru piaţa din SUA, însă acum câteva ore a făcut-o şi pentru versiunea europeană cu ampatament scurt, cea care este deja disponibilă şi în ţara noastră. Crossoverul promite nişte cifre de consum şi autonomie electrică destul de atrăgătoare!

Urmând celei de a cincea generații a modelului Sportage, dezvăluită anul trecut, versiunea Plug-in Hybrid a beneficiat de un program de dezvoltare de înaltă tehnologie conceput pentru Europa, care a condus la dimensiuni și proporții ideale pentru drumurile europene.

Sportage Plug-in Hybrid are un ampatament de 2.680 mm, o lățime de 1.865 mm, o lungime de 4.515 mm și o înălțime de până la 1.650 mm. Această abordare meticuloasă a contribuit la crearea unui SUV care se potrivește perfect cerințelor europene, subliniind caracterul practic și utilitatea acestuia în viața de zi cu zi.

Dezvoltat pe o nouă arhitectură avansată, care cuprinde tehnologii inovatoare în electrificarea sistemului de propulsie, noul Sportage Plug-in Hybrid oferă un pachet SUV dinamic și eco-friendly. Acesta îmbină puterea și performanța cu o economie de combustibil excepțională în ciclu combinat, de 1.1 I/100 km și o autonomie EV fără emisii** de până la 70 de kilometri* în ciclu combinat și până la 78 de kilometri* în ciclu urban (WLTP), suficientă pentru a acoperi majoritatea călătoriilor zilnice și nevoile de cumpărături.

f

Performanță și eficiență

Modelul Sportage Plug-in Hybrid a fost proiectat încă de la început pentru a oferi performanțe impresionante, dar accesibile, cu o eficiență maximă. Pentru a realiza acest lucru, cel mai recent SUV KIA dispune de un motor de înaltă performanță T-GDI de 1.6 litri (180 CP) care funcționează în tandem cu un motor electric de tip „permanent magnet traction electric motor” de 66.9 kW și un pachet de baterii litiu-ion polimer de 13.8 kWh.

Împreună, această combinație a sistemului de propulsie oferă 265 CP și 350 Nm, o accelerație de la 0-100 km/h în doar 8.2 secunde și o viteză maximă de 191 km/h. O transmisie automată cu șase trepte, rafinată și rapidă, face ca automobilul să poată rula fără efort și rapid în toate condițiile.

Motorul pe benzină cu patru cilindri al modelului Plug-in Hybrid dispune de mai multe tehnologii menite să asigure o eficiență optimă a consumului de combustibil în toate condițiile de funcționare. Acestea includ un proces de ardere nou și optimizat, tehnologii de răcire și măsuri cheie de reducere a frecării, inclusiv un sistem avansat de management termic integrat și utilizarea unui rulment cu bile cu frecare redusă.

Drept urmare, noul Sportage Plug-in Hybrid emite doar 25 g/km de CO2 în ciclul combinat mixt.

De asemenea, modelul Sportage Plug-in Hybrid include cel mai recent modul Hybrid Starter Generator (HSG) de înaltă eficiență și performanță dezvoltat de KIA și unitatea de control HPCU (Hybrid Power Control Unit), ambele îmbunătățind eficiența, performanța și reducând nivelurile de zgmot (NVH) în timpul rulării.

Sistemul on-board charger (OBC) eficient al SUV-ului este evaluat la 7.2 kW, în timp ce pe drum, consumul de energie electrică se situează la o valoare impresionantă de 169 Wh/km.

Un pachet de dotări inteligent

Sistemul de propulsie și trenul de rulare al modelului Sportage Plug-in Hybrid a fost adaptat cu grijă pentru a evita impactul asupra spațiului pentru pasageri și bagaje. Drept urmare, bateria de înaltă tensiune a fost plasată central între cele două osii, sub caroseria SUV-ului, asigurând o distribuție echilibrată a greutății și un spațiu interior practic, confortabil și versatil.

Această atenție la detalii a rezultat într-o dispunere care oferă spațiu pentru picioare, spațiu pentru cap și o capacitate pentru bagaje extrem de impresionante. Pasagerii din al doilea rând de scaune beneficiază de un spațiu de 955 mm pentru picioare și 998 mm pentru cap, în timp ce capacitatea pentru bagaje este de 540 de litri (VDA) cu scaunele din spate nerabatate.

Pentru a maximiza confortul, utilizatorii au opțiunea de a rabata scaunele din spate într-o dispunere 40:20:40, o acțiune care are ca rezultat un spațiu pentru bagaje de 1.715 litri.

La fel ca și în cazul noii game extinse Sportage, habitaclul versiunii Plug-in Hybrid a fost proiectat cu atenție pentru a îmbina tehnologia revoluționară cu caracteristicile de lux, materialele premium și stilul modern. Un sistem audio surround este asigurat de Harman Kardon.

Un ecran tactil de înaltă tehnologie de 12.3 inci și un display tactil multimodal acționează ca centrul nervos pentru nevoile de conectivitate, funcționalitate și utilizare al șoferului și pasagerului, în timp ce un panou de instrumente de 12.3 inci afișează toate informațiile cheie cu precizie și claritate.

Modelul Plug-in Hybrid prezintă același design exterior elegant și puternic ca și alte modele Sportage din a cincea generație. Rulând pe jante elegante din aliaj de 19 inci, culoarea de caroserie îi poate fi aleasă dintr-o paletă de 13 nuanţe, dintre care nouă sunt disponibile cu un acoperiș negru pentru versiunile de echipare GT-Line.

O nouă suspensie adaptivă cu amortizoare controlate electronice, disponibilă pe GT-Line, oferă întotdeauna confort optim și niveluri superioare de siguranță datorită controlului continuu al amortizării în timp real. Iar un sistem AWD controlat electronic asigură distribuirea optimă a puterii între roțile din față și cele din spate, în funcție de condițiile de drum și de situațiile de conducere.

Noul Sportage Plug-in Hybrid este disponibil acum pentru comandă, livrările în Europa fiind planificate să înceapă în trimestrul II al anului curent.

Notă

* Economia de combustibil și emisiile: standardele de autonomie sunt calculate folosind procedura realistă WLTP – World Harmonised Light Vehicle Test Procedure.
** Există anumite situații în care motorul pe benzină pornește automat, chiar dacă automobilul se află în modul EV. Exemplele pot include: când starea de încărcare a bateriei hibrid este redusă sub un anumit nivel, atunci când este necesară o accelerare rapidă și/ sau când habitaclul trebuie încălzit.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/