(video) Premieră europeană: Noul KIA Sportage

KIA Europe a dezvăluit astăzi modelul Sportage dedicat pieței europene, care a fost creat cu atenție pentru a stabili noi repere în segmentul SUV din Europa. Acesta combină un design exterior elegant, dar musculos și modern, cu un interior premium de ultimă generație, dispunând de un afișaj curbat integrat care integrează cele mai noi progrese în tehnologia conectivității.

Dezvoltat pe o nouă arhitectură, modelul european Sportage beneficiază de rezultatele unui program de proiectare high-tech, concentrat pe versiunea europeană, care a realizat un ampatament optim, precum și dimensiuni și proporții ideale pentru drumurile de pe Bătrânul Continent. Această abordare meticuloasă a contribuit la crearea unui SUV care se potrivește perfect cerințelor europene, subliniind practicitatea și utilitatea sa de zi cu zi.

Un astfel de pachet progresiv și personalizat a dus, de asemenea, la creșterea substanțială a capacității pentru bagaje, a spațiului pentru cap și picioare față de modelul Sportage anterior, dispunând de cel mai bun spațiu pentru picioare pentru pasagerii din al doilea rând din clasa sa.

Caracteristici cheie:

 • Noua versiune europeană a modelului Sportage este o completare esențială pentru noua familie din a cincea generație, a cărui prim membru – o variantă cu ampatament lung – a fost prezentat în iulie.
 • Din față, noul Sportage prezintă o formă de design precisă și complexă, cu grafica atent elaborată a grilei sale negre, care se întinde pe toată lățimea părții frontale. Grafica evoluată reunește principalele caracteristici ale părții frontale ale noului Sportage, prezentând un aspect frapant. Grila leagă semnătura Tiger Nose de luminile de zi de tip DRL LED ce au un stil futurist în formă de bumerang, care la rândul lor creează linii solide de delimitare pentru blocurile optice ce pot fi dotate cu tehnologie Matrix LED, cunoscute și sub numele de „sistem inteligent de iluminare frontală”.
 • Reprezentând încă o premieră pentru noua gamă Sportage din Europa, un nou plafon negru este acum disponibil pentru noul model, contribuind la accentuarea profilului sportiv și la evidențierea stâlpului C, dinamic din punct de vedere arhitectural. Adăugarea unei linii cromate care înconjoară mijlocul mașinii începe în partea din spate a noului Sportage, creând linii armonioase cu spoilerul din spate, care se adaugă și mai mult pedigree-ului sportiv al mașinii.
 • Modelul european Sportage își păstrează o prezență rutieră puternică în partea posterioară, cu un design musculos de tip fastback care se revarsă către lămpile din spate, care au fost create pentru a da impresia că au tăiat în caroserie cu o precizie fină. Stopurile sunt conectate printr-un design orizontal subțire, oferind noului Sportage o impresie uimitor de lată din spate.
 • În funcție de specificații și model, noul Sportage rulează pe jante de 17, 18 sau 19 inci, cu o gamă de șase modele de jante din aliaj, culori și finisaje diferite.
 • În prim-planul interiorului modern al noului Sportage se află integrat un afișaj curbat, frumos sculptat, cu touchscreen pad și guri de aerisire cu detalii fine în stil sportiv. Afișajul curbat străbate partea din față a interiorului, oferind habitaclului o lățime și o profunzime spectaculoase.
 • Ecranul tactil de 12.3 inci de înaltă tehnologie și controlerul integrat avansat acționează ca centru nervos pentru conectivitatea șoferului și a pasagerilor, dar și pentru nevoile de funcționalitate și utilizare. Ambele sisteme au fost create pentru a fi ușor de utilizat, extrem de intuitive și plăcute la atingere. Panoul de instrumente de 12.3 inci este echipat cu display-ul TFT LCD (thin-film-transistor liquid-crystal display) de ultimă generație pentru o grafică incredibil de precisă și clară.
 • Cu o conectivitate de înaltă tehnologie atât de avansată și sigură, noul Sportage beneficiază de cele mai recente actualizări de software și hărți prin rețelele wireless sau de date mobile. Software-ul avansat de conectivitate al noului model european Sportage permite utilizatorilor să se conecteze de la distanță cu automobilul lor prin intermediul aplicației pentru smartphone KIA Connect. 
 • Tehnologia interactivă, ușor de folosit, oferă utilizatorilor acces la funcții cheie, cum ar fi serviciile KIA Live, navigarea online, recunoașterea vocală online și integrarea cu calendarul din smartphone. Aplicația KIA Connect oferă utilizatorilor o liniște sufletească deplină, verificând printr-o simplă atingere dacă modelul Sportage este blocat și dacă geamurile sunt închise, dar și comoditate deplină, informând utilizatorii exact unde și-au parcat ultima dată SUV-ul.
 • Consola centrală ergonomică a fost poziționată în mod optim pentru șofer și pasagerul din față, oferind spații de depozitare, comenzi pentru configurația sistemului de operare, suporturi pentru pahare și butoane plăcute la atingere, acestea din urmă așezându-se pe o consolă ridicată, lângă controlerul pentru operarea transmisiei de tip shift-by-wire.
 • Un compartiment de încărcare pentru smartphone oferă încărcare wireless de mare viteză de 15 W.
 • În tot habitaclul au fost folosite materiale de cea mai înaltă calitate, care sunt luxoase la atingere, în timp ce opțiunile dinamice de culoare adaugă vibrație și energie. Scaunele șoferului și ale pasagerului din față combină inovația și confortul într-un design sportiv delicat.
 • Spațiul interior inteligent al modelului european Sportage, care combină practicitatea, funcționalitatea și versatilitatea, este susținut de un ampatament compact de 2.680 mm, o lățime de 1.865 mm, o lungime de 4.515 mm și o înălțime de 1.645 mm (modelul cu ampatament lung are 4.660 x 1.865 x 1.660 x 2.755 mm). Acest lucru a dus la un pachet de top în ceea ce privește spațiul pentru picioare, spațiul pentru cap și capacitatea de stocare a bagajelor.
 • Modelul european Sportage oferă spațiu pentru picioare de 996 mm pentru pasagerii din al doilea rând de scaune, în timp ce spațiul pentru cap în spate este de 998 mm. Capacitatea portbagajului este de 591 litri (VDA). Pentru a maximiza confortul, scaunele din spate se pot rabata 40:20:40, permițând un spațiu de încărcare de 1.780 litri.
 • Sunetul surround captivant din mașină, este oferit ocupanților noului Sportage printr-un sistem premium oferit de Harman Kardon, lider în industria audio.
 • De asemenea, noul model european Sportage este disponibil într-o formă mai sportivă și mai dinamică, care accentuează și mai mult natura energetică a SUV-ului. Modelul GT-Line folosește din plin forma sa de crossover, cu culori remarcabile ale caroseriei, care sunt vii și animate. Interiorul simulează contraste puternice între alb și negru, oferind modelului GT-Line o ambianță sportivă și plină de viață.
 • Arhitectura modelelor HEV și PHEV a fost atent proiectată pentru a evita impactul negativ asupra spațiului pentru pasageri și bagaje. Pentru modelul HEV, pachetul de baterii este plasat sub scaunele din al doilea rând, rezultând un spațiu pentru picioare care este același cu cel al modelelor cu motor cu combustie internă. Pentru modelul Sportage PHEV, bateria de înaltă tensiune este plasată central între cele două axe, sub caroseria SUV-ului, asigurând o distribuție echilibrată a greutății și un spațiu interior practic, confortabil și versatil.
 • Modelul Sportage PHEV (plug-in hybrid) dispune de motorul premiat T-GDI de 1.6 litri dezvoltat de KIA, de un motor electric de tip „permanent magnet traction” de 66.9 kW și de un pachet de baterii litiu-ion polimer de 13.8 kWh. Combinația sistemului de propulsie oferă o putere totală a sistemului de 265 CP, cu 180 CP provenind de la motorul cu combustie internă. Autonomia electrică nu i se anunţă pentru moment.
 • Pachetul de baterii de ultimă generație al modelului Sportage PHEV are o unitate de management a bateriei de înaltă tehnologie care monitorizează constant starea bateriei, inclusiv factori precum curentul, tensiunea, izolarea și diagnosticarea defecțiunilor. Pachetul are, de asemenea, o unitate avansată de monitorizare a celulei, care măsoară și monitorizează tensiunea și temperatura acesteia.
 • Iar modelul Sportage HEV beneficiază de motorul T-GDi de 1.6 litri și 180 CP. Acesta dispune și de un motor electric cu de tip „permanent magnet traction” de 44.2kW și de o baterie litiu-ion polimer de 1.49 kWh. Puterea totală a sistemului modelului Sportage HEV este de 230 CP.
 • Noul motor 1.6 T-GDI este disponibil și în noua gamă Sportage cu un sistem mild hybrid (MHEV) care a fost dezvoltat pentru a reduce emisiile și a optimiza economia de combustibil. Combină eficiență sporită cu performanțe sportive, generând puteri de 150 CP sau 180 CP. Unitatea cu patru cilindri este capabil de o eficiență sporită printr-un proces de ardere a carburantului nou și optimizat, tehnologii de răcire și tehnologii de reducere a frecărilor, inclusiv un sistem avansat de management termic integrat și utilizarea unui rulment cu bile cu frecare redusă.
 • În gama noului model european Sportage este inclus și un motor diesel de 1.6 litri curat, extrem de eficient, disponibil cu puteri de 115 CP sau 136 CP. Dispunând de tehnologii avansate de control al emisiilor active SCR, motorul diesel reduce poluanții precum NOx-ul și particulele. Modelul diesel de 136 CP este disponibil cu tehnologia MHEV, reducând în continuare emisiile și sporind eficiența noului model european Sportage.
 • Motorul 1.6 T-GDI este asociat cu o transmisie automată cu dublu ambreiaj și 7 trepte (7DCT), în timp ce este disponibilă și o transmisie manuală cu 6 trepte (MT). Variantele diesel de 1.6 litri – cu sau fără tehnologia MHEV suplimentară – pot fi asociate fie cu o transmisie manuală inteligentă cu șase trepte (iMT), fie cu transmisia automată 7DCT.
 • Toate modelele Sportage destinate Europei sunt echipate cu tehnologia Idle Stop-and-Go, care oprește motorul atunci când mașina staţionează, oferind economii suplimentare de combustibil și reducere a emisiilor. Este posibilă operarea funcției ISG utilizând ADAS, tehnologia de vârf dezvoltată de KIA, care determină dacă și când sistemul ISG ar trebui să fie activat, de exemplu când automobilul se apropie de un semn de oprire sau de o intersecție. Această combinație evită operațiile inutile de oprire și pornire a motorului și menține șoferul informat în orice moment cu privire la starea curentă a sistemului ISG.
 • O premieră pentru Sportage o reprezintă noile moduri de condus integrate în sistemul Terrain Mode, care debutează pe a cincea generație a modelului Sportage. Dezvoltat pentru proprietarii de Sportage care doresc aventuri în aer liber și activități de agrement, sistemul Terrain Mode, extrem de avansat, ajustează automat setările modelului Sportage, astfel încât automobilul să ofere o dinamică optimă de condus pentru orice condiții de drum și mediu, inclusiv zăpadă, noroi și nisip.
 • Cu Terrain Mode dezactivat, modelul Sportage va fi folosit în modul implicit Drive, șoferul având posibilitatea de a selecta din sub-setările sistemului modurile Comfort, Eco și Sport. Pentru comoditate și siguranță sporite, toate modurile de condus sunt afișate pe ecranul de înaltă rezoluție din bord.
 • Noua platformă a influențat puternic și caracteristicile de rulare ale noului Sportage, combinând o rulare rafinată, stabilă și confortabilă cu o manevrabilitate agilă și dinamică. Un sistem avansat al direcției și suspensiei (E-Handling) care a fost reglat meticulos ajută la reunirea acestor calități.
 • O nouă suspensie controlată electronic (ECS) oferă confort optim și niveluri de siguranță superioare în orice moment, datorită controlului său continuu de amortizare în timp real.
 • Iar un sistem de tracțiune integrală (AWD), controlat electronic, asigură că puterea este distribuită în mod optim între roțile din față și spate, în funcție de condițiile de drum și de situațiile de condus, nu doar îmbunătățind performanțele, ci sporind și siguranța și eficiența.
 • Siguranța fiind o prioritate maximă în timpul dezvoltării, generația a cincea a modelului Sportage este unul dintre cele mai sigure automobile din clasa sa. Sub designul exterior elegant al noului Sportage se află o structură de caroserie consolidată și ușoară, cu rigiditate torsională mare. Noul Sportage are numeroase sisteme de siguranță, ce includ airbagul șoferului, airbagul pasagerului, airbagurile tip cortină laterală, airbagul central al scaunului frontal și airbagurile laterale.
 • Tehnologia avansată de asistare a șoferului (ADAS) – cunoscută și sub numele de DriveWise – ajută noul Sportage să evite pericolele potențiale, protejând pe deplin ocupanții și ceilalți participanți în trafic în fiecare călătorie. Ca parte a pachetului său DriveWise ADAS, noul Sportage dispune de sistemul de top în industrie de asistență la evitarea coliziunilor cu obiectele din față (Forward Collision-Avoidance Assist System), cu funcționalitatea Junction Turning, lider în industrie, care ajută la evitarea coliziunilor cu automobilele care se apropie în momentul virării la stânga în intersecții.
 • Sistemul de asistență la rularea pe autostradă (HDA – Highway Driving Assist) menține o distanță setată față de automobilul din față și o viteză constantă atunci când conduceți pe o autostradă și ajută la poziționarea noului Sportage în centrul benzii sale de rulare. De asemenea, sistemul HDA poate regla viteza automobilului în funcție de limitele de viteză.
 • Sistemul Smart Cruise Control bazat pe navigație (NSCC – Navigation-based Smart Cruise Control) ajută la condusul noului Sportage la o viteză sigură pe autostradă folosind date de navigație în timp real. Extinzând în continuare domeniul de aplicare al sistemului NSCC, pentru părți ale autostrăzii unde există viraje, tehnologia reduce automat viteza de deplasare înainte de curba respectivă. La revenirea în linie dreaptă, sistemul NSCC resetează limita de viteză la nivelul inițial.
 • Noul model european Sportage dispune și de tehnologia ISLA (Intelligent Speed Limit Assist) care oferă avertizare în cazul în care mașina depășește limita de viteză.
 • La acționarea comenzii de semnalizare pentru schimbarea benzii de circulație, dacă există riscul de coliziune cu un automobil din spate, un nou sistem de asistență pentru evitarea coliziunilor cu automobilele din punctul mort (BCA – Blind-Spot Collision-Avoidance Assist) va oferi un avertisment șoferului. După avertisment, dacă riscul de coliziune crește, sistemul BCA controlează activ noul Sportage pentru a ajuta la evitarea unei coliziuni. Sistemul BCA este activ și în situații precum manevrele de parcare paralelă, contribuind în continuare la evitarea coliziunii cu automobilele din spate.
 • De asemenea, sistemul Blind-Spot View Monitor (BVM) este disponibil pentru noul Sportage și sporeşte în continuare siguranța și vizibilitatea șoferului la schimbarea benzii, afișând o imagine în timp real a unghiului mort în ecranul de bord.
 • Sistemul inteligent de asistare la parcarea de la distanță (RSPA – Remote Smart Parking Assist) ajută șoferul să parcheze de la distanță sau să iasă dintr-un loc de parcare fără a fi necesară prezența sa în interiorul automobilului. Manevrele de parcare sunt făcute în siguranţă prin adăugarea tehnologiei Rear-View Monitor (RVM) și Surround View Monitor (SVM), care afișează imagini video în timp real ale automobilului și ale zonelor din jurul său.

Noul model european Sportage – inclusiv modelul pionier PHEV – își va face debutul în lumea reală în cadrul primei expoziții IAA Mobility. Având loc la München, vizitatorii expoziției IAA Mobility (7-12 septembrie) pot găsi KIA la Odeonsplatz.

Evenimentul de prezentare în reluare:

Cmentariile sunt închise