(video) AvtoVAZ a prezentat în detalii familia Lada Granta facelift. Caracteristici şi preţuri

Compania AvtoVAZ a prezentat oficial şi în detalii noua şi actualizata familie de maşini Lada Granta. Aceasta este compusă din modelele în caroserii sedan şi liftback, alături de hatchback, break şi cross break. Ultimele trei au existat până acum sub denumirea Lada Kalina, iar cu acest facelift s-a decis unificarea celor două familii de autovehicule şi lichidarea denumirii Kalina.

Startul vânzărilor a fost dat chiar astăzi, 1 septembrie 2018.

Principala deosebire faţă de maşinile care existau înainte de facelift este noua parte frontală care este realizată în stilul modelului mai mare din gama Lada – Vesta. Granta are acum noi blocuri optice, o nouă şi mai mare grilă a radiatorului şi o nouă bară de protecţie, toate combinate sub forma unei litere X, potrivit limbajului de design X-Style.

Pe fronturile laterale au apărut noi panouri ale caroseriei cu forme X în relief, dar şi noi corpuri ale oglinzilor retrovizoare cu semnalizatoare de direcţie integrate. Jantele de bază au design nou şi măsoară 15 inci.

Partea posterioară conţine nişte stopuri uşor modificate, dar şi o bară de protecţie actualizată. Aici spaţiul pentru plăcuţa de înmatriculare a fost ridicat pe uşa portbagajului.

Modelul Lada Granta Cross se va deosebi de un break Granta obişnuit, dar şi de celelalte modele, printr-o gardă la sol mai mare şi un kit de protecţie din plastic în jurul marginii inferioare a caroseriei.

https://youtu.be/X5g3DlhrA1c

Habitaclul modelelor actualizate Lada Granta este practic identic şi mai bine dotat al celor din modelele Kalina. Noi sunt inserţiile decorative, panoul de bord cu grafică actualizată şi iluminare de culoare albă, dar şi elemente făcute vizual sub forma literei X.

Izolarea fonică a fost îmbunătăţită, potrivit producătorului, iar scaunele din faţă sunt mai comode, au un suport lateral îmbunătățit şi pot fi reglate în înălţime cu până la 40 de mm.

Gama de motoare este compusă doar din benzinare cu patru cilindri. Toate au un volum de 1.6 litri. Agregatul de bază are 8 valve şi produce 87 CP/140 Nm de cuplu, celelalte două au câte 16 valve şi generează 98 CP/145 Nm şi 106 CP/148 Nm.

Primul motor poate fi cuplat doar la o cutie de viteze manuală cu cinci trepte, al doilea la o cutie automată Jatco cu patru trepte, iar cel mai puternic poate fi combinat ori cu o transmisie manuală, ori cu una robotizată care poate fi utilizată ca una manuală şi cu toate posibilităţile unei astfel de cutii. Aceasta din urmă mai are două regimuri de lucru: Sport sau Urban.

Timpul de acceleraţie de la 0 şi până la 100 de km/h a maşinilor variază între 10.5 şi 13.3 secunde, iar viteza maximă între 170 şi 184 de km/h. La nici un model consumul de combustibil în regim urban nu depăşeşte 10 litri la 100 de km parcurşi.

Printre alte dotări noi introduse se numără: funcţie de reţinere a deconectării lumii în faruri şi a celei de la interior, buton cu acţionare electrică pentru deschiderea uşilor portbagajului, amortizoare pe gaz, o servodirecţie modernizată şi fără reductor marca Renault-Nissan, senzori de parcare, ABS cu sistem de frânare de urgenţă, sistem de distribuţie a forţei de frânare, asistent la pornirea în rampă şi altele.

Clienţii vor putea cumpăra maşinile în şase nivele de echipare care sunt identice pentru toate caroseriile. Preţurile variază între minim 5.356 şi maxim 8.084 de euro (sume convertite din ruble ruseşti).

Lada Vesta Cross nu are deocamdată un preţ de start pentru că va apărea pe piaţă mai târziu. De asemenea, mai târziu vom vedea modelele actualizate Lada Granta Sport sedan şi hatchback.

Iată cum îşi imaginează că ar putea arăta Granta Sport designerul cu pseudonimul X-Tomi

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/