(video) Chişinău: Un trotinetist s-a ales cu avertizare din partea unui echipaj INSP pentru că a respectat RCR

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Un utilizator de trotinetă din capitală ne-a expediat la adresa redacţiei următoarele imagini video care arată că a fost tras pe dreapta de un echipaj de poliţie din capitală, dar şi dialogul ce a urmat. Într-un final, s-a ales cu o sancțiune sub formă de avertisment pentru că a… respectat prevederile RCR!

Ataşăm mesajul său în original:

„Bună, aș vrea să fac public niște abuzuri comise de inspectorii de patrulare. În după amiaza zilei de 28 iulie, deplasându-mă cu trotineta am fost oprit pe str. Florilor de un membru al echipajului de poliție 9717.

Inspectorul nu s-a legitimat (nici din start, nici după), nici colegul lui, iar după ce m-au identificat m-au informat că urmează să fiu sancționat pentru lipsa căștii și a vestei reflectorizante.

La cerința mea, să îmi prezinte dovezi că lipsa acestora este o încălcare, aceștia din lipsă de cunoștințe pur şi simplu nu au putut demonstra vinovăția mea și s-au apucat să scrie un proces verbal.

După ce le-am prezentat articolele 11 și 109 din RCR, inspectorul care m-a oprit a mers la colegul lui care îndeplinea procesul și i-a șoptit ceva. După asta m-au chemat la ei, mi-au zis să opresc camera, apoi mi-au spun că îmi scriu un avertisment, respectiv nu voi fi amendat. La întrebarea mea, referitor la ce mă avertizează, aceștia au zis: ca să fiu atent în trafic!

M-au întrebat dacă semnez şi inițial am refuzat. Apoi am decis să aflu ce au scris ei în proces verbal, să mă asigur că nu au indicat careva contravenții, dar la cerința mea aceștia au refuzat să îmi facă cunoștință cu procesul, deși am acest drept, urcând după asta în maşină şi plecând ambii fără a cupla centurile de siguranță.”

În articolele 11 şi 109 citate din RCR se menţionează că o cască de protecţie este obligatorie şi pentru conducătorii de biciclete, însă în cazul în care se deplasează pe porțiuni de drum cu limita de viteză admisă peste 50 km/h; iar în cazul utilizatorilor de trotinete, aceştia trebuie să poarte vestă reflectorizantă sau îmbrăcăminte cu elemente reflectorizante doar pe timp de noapte şi în condiții de vizibilitate redusă.

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă/riscantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi-ne imagini foto/video în calitate maximă AICI (selectaţi via link şi lăsaţi-ne linkul generat), pe pagina noastră de Facebook sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire care va fi auzită şi de autorităţi!

Cmentariile sunt închise