(video) Maşina Anului 2022 în Europa este KIA EV6! Câştigătorul ediţiei nu a putut fi ales de Rusia

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În această seară, la ora 18:00, ora Republicii Moldova, organizatorii concursului european Car of the Year au desfăşurat a 59-a ceremonie consecutivă în care anunţă marele câştigător. În mod tradiţional a avut loc la Geneva, într-un pavilion al centrului expoziţional Palexpo.

Marele câștigător este noua KIA EV6! Este pentru prima dată când un producător coreean câştigă acest premiu european!

În marea finală, şase din şapte modele au fost pur electrice, iar al șaptelea – hibrid.

KIA EV6 (279 puncte) a depăşit în această ediţie a concursului modelele Renault Megane E-TECH Electric (265 puncte), Hyundai IONIQ 5 (261 puncte), Peugeot 308 (191 puncte), Skoda Enyaq iV (185 puncte), Ford Mustang Mach-E (150 puncte) şi Cupra Born (144 puncte)!

Un număr total de 61 de membri ai juriului, din 22 de ţări, și-au exprimat aprecierile.

Apropo, mai aflaţi un lucru: Comisia juriului concursului a decis cu majoritate de voturi să suspende Rusia de la alegerile din 2022. Voturile Rusiei nu au fost numărate în acest an, iar drapelul rusesc nu a fost afişat.

Anunţul despre această decizie a fost făcut public tot astăzi, cu puţin timp înainte de eveniment:

„Aceasta este o reacție la atacul rusesc asupra Ucrainei. Suspendarea nu este personală, nu este împotriva membrilor noștri. Membrii juriului rus nu sunt excluși din juriu. Dar dreptul lor de vot este suspendat până la schimbarea situației conflictului. Cu toate acestea, ne-am dat seama că suspendarea voturilor rusești nu are nicio influență asupra rezultatelor din acest an, nici asupra mașinii câștigătoare, nici asupra clasamentului.”

Tot în cadrul acestui eveniment, noul director general al Geneva International Motor Show, Sandro Mesquita, a declarat că salonul auto revine pe scenă din 2023!

Amintim că EV6 mai are şansa de a ridica şi premiul Maşina Anului 2022 în lume! Iar în decembrie 2021 a cucerit titlul de Maşina Anului în România!

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/