(video) LA Auto Show 2021: KIA EV6 a depăşit Tesla Model S și a setat un nou record Guinness

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Noul KIA EV6 a stabilit un nou record mondial Guinness pentru cel mai scurt timp de încărcare într-o călătorie de 4.636 km, de la New York la Los Angeles. Echipajul a avut nevoie de 7 zile pentru a ajunge de la estul la vestul Americii, din care doar 7 ore 10 minute și o secundă mașina electrică s-a ţinut în priză în total.

Anunţul a fost făcut în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles.

Recordul KIA l-a depăşit pe cel anterior, setat în primăvara lui 2015 cu o Tesla Model S, cu tocmai cinci ore. Pe acelaşi traseu, un Model S P85D a avut nevoie de 12 ore, 48 de minute și 19 secunde pentru a încărca bateriile.

Oprirea medie de încărcare în timpul călătoriei cu EV6 a durat mai puțin de 20 de minute.

Probabil că pentru ceastă deplasare a fost aleasă versiunea de top cu tracțiune spate şi cu autonomie de peste 510 km (WLTP). Este echipată cu un singur motor care produce 229 CP/350 Nm și o baterie cu o capacitate totală de 77.4 kWh. Aceasta din urmă suportă încărcare rapidă cu până la 240 kW, ceea ce se traduce printr-o stare 10-80% în doar 18 minute.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/