(foto) Rezultatele celor 10 zile de activitate a INSP pe drumurile din ţară: peste 7200 de încălcări

Timp de zece zile, înainte de sfârşitul lunii mai, Inspectoratul Național de Securitate publică al IGP a intensificat măsurile de prevenire a accidentelor rutiere, având scopul de a disciplina conducătorii auto. Astăzi au fost anunţate rezultatele tuturor acestor acţiuni.

Aşadar, aflaţi că în aceste zile, pe tot teritoriul țării, au fost depistați 7.207 conducători auto care au încălcat regulile de circulație. Cel mai multe încălcări au fost comise de șoferii care au depășit limita de viteză, fiind documentați peste 3.200 de conducători.

Un număr de 1.012 procese-verbale au fost întocmite șoferilor pentru conducerea unui vehicul care nu a fost înmatriculat în modul stabilit sau care nu a fost supus reviziei tehnice, 573 nu au respectat indicatoarele rutiere, iar 72 au neglijat culoarea semaforului. Alţi 337 șoferi au exploatat vehiculele cu defecte tehnice în sistemul de frânare sau defecte tehnice interzise prin regulile de circulaţie rutieră.

De asemenea, 357 au fost sancționați pentru încălcarea regulilor de oprire şi neacordare de prioritate pietonilor, iar 321 pentru conducerea vehiculului cu permis de conducere de o categorie necorespunzătoare sau fără permis de conducere sau dovada înlocuitoare, cu drept de circulație.

În plus, tocmai 239 de șoferi au fost înlăturați de la volanul mașinii fiind depistați în stare de ebrietate. În toate cazurile, conducătorilor auto le-au fost ridicate permisele de conducere.

De notat că Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP nu va tolera cazurile în care șoferii își permit să încalce Regulamentul Circulației Rutiere și va întreprinde toate măsurile pentru neadmiterea acestora pe viitor.

Inspectoratul General al Poliție solicită cetățenilor să sesizeze despre toate cazurile care pot pune în pericol viața și sănătatea participanților în traficul rutier.

https://autoblog.md/video-ministrul-mai-despre-operatiunea-de-10-zile-anuntata-de-politie-vor-continua-actiunile-si-dupa-acest-termen/

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/