(video) Noul Genesis G90 a venit în Europa şi este scump din cauza tuturor dotărilor oferite standard

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Noul Genesis G90, modelul de top al mărcii sud-coreene, a ajuns într-un final şi în Europa. Premiera-i publică a avut loc încă în luna iulie (dar fără detalii), în cadrul Festivalului de Viteză de la Goodwood, însă abia acum este disponibil pentru comandă în câteva ţări, la cerere, fiind cunoscut şi preţul.

Amintim că premiera automobilului în patrie a avut loc în decembrie 2021, iar în SUA a devenit valabil din august 2022.

Caracteristici cheie:

  • Modelul a fost adus şi pe bătrânul continent pentru că, potrivit Genesis, a avut un succes uriaș în Coreea, SUA, Canada și Orientul Mijlociu. Europa este casa luxului, iar clienții care vor alege un G90 nu vor mai dori nimic altceva. Iar cele mai bune și mai recente tehnologii, echipamente de lux și de siguranță vor fi standard pentru fiecare G90 european. De asemenea, pentru piaţa europeană s-a reglat mai fin suspensia, dinamica şi senzaţia generală.
  • Modelul european va fi disponibil în două lungimi: cu ampatament scurt și lung.
    • Prima variantă va putea avea patru sau cinci locuri pentru pasageri.
    • A doua vine exclusiv cu patru locuri, oferind un confort de neegalat pe scaunele din spate Ergo Motion încălzite și ventilate individual, cu funcții de masaj, precum și cu suporturi pentru picioare. Varianta cu ampatament lung oferă un spațiu suplimentar pentru picioare de 190 mm.
  • Sunt disponibile 10 culori exterioare standard, cinci culori generale interioare şi şase opţiuni decorative.
  • Ambele variante sunt echipate doar cu motorizarea V6 turbo pe benzină de 3.5 litri, care este asistată de un compresor electric de 48V.
    • Propune în total 415 CP şi un cuplu maxim de 549 Nm.
    • Cutia de viteze este una automată cu opt trepte, iar levierul este conectat la cutie prin tehnologia shift-by-wire.
    • Puterea se trimite spre un sistem sofisticat de tracțiune integrală, care împreună funcționează armonios pentru a asigura o călătorie calmă de neegalat.
  • Ajustat pentru drumurile europene de către echipa de ingineri Genesis din Germania, pentru a satisface cerințele clienților europeni, G90 oferă o călătorie excepțional de confortabilă datorită:
    • Suspensiei sale pneumatice cu trei moduri şi cu mai multe camere.
    • Sistemului de control electronic a amortizoarelor cu funcţie de scanare a suprafeţei drumurilor datorită folosirii unor camere video speciale.
    • Direcţiei pe puntea din spate!
  • Reprezentând cea mai elegantă interpretare a filozofiei de design Athletic Elegance de până acum, sofisticarea este dusă la următorul nivel. La exterior, G90 are o capotă mare din aluminiu și faruri aranjate pe două linii, cele mai subțiri de până acum dintr-un model Genesis, posibile prin tehnologia Quad MLA (Micro-Lens-Array) pentru unitățile cu faza scurtă.
  • Ambele versiuni se laudă cu o suită convingătoare de dotări axate pe confort și caracteristici tehnologice pentru pasagerii din al doilea rând, pe lângă scaunele Ergo Motion. Se mai pun la dispoziţie două monitoare tactile de 10.2 inchi cu o interfaţă Bluetooth individuală, alături de un ecran tactil de 8.0 inchi în cotiera centrală pentru a seta moduri de control a climatizării, poziția scaunului, setările de masaj, poziția jaluzelelor și reglarea iluminării ambientale.
  • Nou pentru G90, Genesis a introdus o serie de caracteristici unice, cum ar fi Mood Curator, sistemul de parfum de la bord, precum și un compartiment de dezinfecție cu lumină UV-C. Materialele premium sunt folosite în toată cabina, inclusiv un nou-nouț, durabil, Newspaper Crown Wood şi Newspaper Stripe Wood, realizate din deșeuri de hârtie reprocesată.
  • Mai are la bord un sistem audio Bang & Olufsen cu 23 de difuzoare personalizat, un Genesis Integrated Cockpit care combină două monitoare de 12.3 inchi, dar şi sistem de autentificare cu amprentă digitală, printre altele.
  • O suită de funcții avansate de siguranță este inclusă evident pe G90, inclusiv asistență pentru evitarea coliziunilor frontale, airbag lateral central frontal, monitorizarea unghiului mort, smart cruise control cu învățare automată, asistența pentru evitarea coliziunilor în unghiul mort din spate, monitorizarea vizualizării surround și altele.
  • Printre altele, portierele au apropo soft close şi pot fi închise toate prin apăsarea unui buton în locul acţiunii manuale.

Vânzările încep din 26 septembrie. G90 costă în Germania minimum 115.000 euro, iar G90 Long Wheelbase de la 125.000 de euro. Pentru comparaţie, în Coreea de Sud preţurile maşinii cu motorul respectiv sunt echivalentul a 70.140 de euro şi 116.800 de euro respectiv.

Broşura oficială cu toate informaţiile şi dotările standard:

[embeddoc url=”https://autoblog.md/wp-content/uploads/2023/09/Genesis-G90-2023-german-specs.pdf”]

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise