(foto/video) Premieră mondială: Noul Genesis G90 – concurent pentru S-Class, Seria 7 şi A8!

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Premieră mondială de la Genesis. După o avanpremieră organizată la sfârşit de noiembrie, coreenii au ales mijlocul lunii decembrie pentru a dezvălui în toate detaliile noul său model flagship, vârf de gamă – G90!

Comparativ cu generaţia anterioară numărul de modificări şi noutăţi este semnificativ de mare, toate care poziționează acum automobilul mai cu încredere într-o ligă superioară. Pe piaţă va concura cu modele precum Mercedes-Benz S-Class, BMW Seria 7, Audi A8, etc.

Deşi modelele germane ar fi mai atrăgătoare în termeni de design şi tehnologii, pariul celor de la Genesis va fi în principal pe preţ, cunoscându-se deja că acest brand propune maşini premium pentru sume mai mici decât cele cerute de concurenţi.

Caracteristici cheie:

  • Va putea fi comandat cu ampatament scurt sau lung (+190 mm). Măsoară 5.275 x 1.930 x 1.490 x 3.180 mm în lungime, lăţime, înălţime şi ampatament. Modelul lung are 5.465 mm în lungime şi 3.370 mm în ampatament.
  • Aspectul lui G90 este cea mai elegantă interpretare a filozofiei de design a mărcii (Athletic Elegance) de până acum, prezentând un vehicul emblematic capabil să ofere experiențe cu adevărat luxoase.
  • Designul frontal al modelului constă dintr-o nouă grilă Crest și faruri elegante Two Line, care se aseamănă cu emblema mărcii. Crest Grille duce aspectul luxos al lui G90 la nivelul următor cu finisajul său Layered Architecture, care este compus din două modele G-Matrix stratificate unul peste altul pentru a crea un efect tridimensional.
  • Farurile Two Line, situate pe ambele părți ale grilei, au cele mai subțiri lămpi puse vreodată pe un model Genesis. Liniile subțiri ale farurilor sunt create prin încrucișarea lentilelor luminilor de zi (DRL) cu faza scurtă, alimentată de tehnologia Micro Lens Array (MLA). Faza scurtă în special combină aproximativ 200 de micro lentile optice per modul cu o tehnologie ultra precisă. Lentilele rezultate sunt mai mici decât cele ale lămpilor de proiecție vechi, dar oferă același nivel de intensitate a luminii.
  • Statutul lui G90 de limuzină de lux de primă clasă este cimentat și mai mult cu Clamshell Hood, un singur panou care combină capota și aripile pentru a elimina golurile din panouri și pentru a crea o impresie elegantă, aerodinamică. Această eleganță este, de asemenea, întruchipată în logoul de pe capotă, aplicat cu tehnica decorativă Guilloché, care este cu aproape 80% mai subțire decât se vedea pe emblemele anterioare.
  • Când este privită din lateral, linia parabolică pornește de la capotă și curge către portbagaj, fiind elegant neîntreruptă. Caroseria rafinată și voluminoasă mai prezintă nişte Athletic Power Lines de pe aripile din jurul roților, proiectând putere și dinamism.
  • Lămpile combinate din spate Two Line – elemente cheie ale limbajului de design Genesis – sunt alungite de-a lungul spatelui, cu inscripții Genesis plasate concis între ele. Elemente funcționale, cum ar fi spaţiul pentru plăcuța de înmatriculare, diverși senzori și luminile de marșarier, au fost plasate în partea de jos pentru a se asigura că spatele oferă un aspect curat și luxos.
  • Pe planşa de bord din interior, atenţia este atrasă de nişte deflectoare de aer subțiri care, combinate cu nişte forme ca de aripi și cu sistemul de infotainment de ultimă generație (connected car Integrated Cockpit (ccIC), integrează grupul de instrumente și navigația într-un afișaj panoramic (două monitoare de 12.3 inci), cimentând un aspect high-tech.
  • Consola centrală utilizează cu atenție materiale din sticlă și aluminiu pentru a exprima sensibilități analogice de lux. În plus, componenta electronică Shift-By-Wire (SBW) și un panou de control central (CCP) de tip cadran sunt diferențiate pentru a permite șoferilor să le facă distincția intuitivă în timpul conducerii. În special, SBW previne funcționarea defectuoasă prin vibrare atunci când șoferul trece în marșarier.
  • Două trape panoramice situate deasupra primului și celui de-al doilea rând pot fi controlate separat. Lămpi instalate pe marginile acestor trape sunt conectate cu alte lămpi de stare din vehicul pentru a adăuga un sentiment de lux.
  • Scaunele posterioare sunt realizate cu o tapițerie de cea mai înaltă calitate. Pot fi înclinate separat pentru confortul pasagerilor. G90 oferă, de asemenea, o nouă experiență clienților, cu spații de depozitare proiectate atent, cum ar fi unul independent pentru reviste și cărți, în zona montantului C.
  • Noi garnituri interioare au devenit disponibile datorită noilor metode de procesare. Acestea au fost aplicate fasciei centrale, spătarelor scaunelor frontale și portierelor. Filosofia de lux sustenabil a Genesis este bine reflectată în utilizarea de furnir Newspaper Crown Wood și Newspaper Stripe Wood. Materialul special este realizat folosind o nouă metodă care minimizează impactul său asupra mediului prin reprocesarea deșeurilor de hârtie din viața de zi cu zi, inclusiv a ziarelor.
  • Folosită pentru prima dată într-un vehicul Genesis, garnitura metalică cu incrustații este un detaliu care își are rădăcinile în tehnica tradițională coreeană „sanggam” (sau „inlay”). Garnitura maximizează sentimentul de lux prin incrustarea celor două linii și a modelului G-matrix pe suprafețe din metal real, lemn de frasin și carbon forjat.
  • G90 vine într-o gamă de 12 opțiuni de culoare pentru exterior, Hallasan Green, Capri Blue, Bariloche Brown, Valencia Gold şi Maui Black fiind exclusive pentru model. Pentru interior sunt valabile cinci combinaţii la alegere: o culoare monotonă şi altele patru bi-ton.
  • Standard vine cu cinci locuri, opţional cu patru.
  • Sub capotă are un singur motor V6 turbo de 3.470 cm3, care produce 380 CP la 5.800 rpm şi 530 Nm de cuplu de la 1.300 rpm. Este cuplat la o transmisie automată în opt trepte. Tracţiunea poate fi spate sau integrală. Poate consuma mixt sub 11 litri de benzină, inclusiv datorită unui sistem de injecție dublă care injectează cantitatea optimă de combustibil pentru a îndeplini condițiile de condus și un Water Cooled Type Intercooler care îmbunătățește capacitatea de răspuns la accelerare prin scăderea rapidă a temperaturii fluxului de aer.
  • Pentru a-și susține puterea și cuplul puternic al motorului, asigurând în același timp o răcire eficientă a discurilor de frână, G90 utilizează mai multe mecanisme de răcire în partea inferioară a maşinii.
  • De asemenea, are un nou mod de frânare numit Chauffeur, care le permite șoferilor să gestioneze forța de frânare. Este unul dintre cele trei moduri de frânare încorporate pe care șoferii le pot utiliza pentru a se potrivi preferințelor și condițiilor de condus.
  • În echipare de bază vine cu o suspensie adaptivă Preview-Electronic Control Suspension (Preview-ECS), care optimizează controlul prin utilizarea unei camere frontale și a datelor din sistemul de navigație pentru a recunoaște condițiile de drum și pentru a oferi o experiență de condus lină.
  • Pentru o stabilitate sporită la conducere, G90 dispune opţional și de suspensie pneumatică cu mai multe camere, care modifică presiunea aerului în arcurile pneumatice. Sunt disponibile trei setări, în funcție de condițiile de conducere. 
    • Când are loc deplasarea cu viteze mari, sistemul de suspensie pneumatică coboară înălțimea vehiculului pentru a reduce rezistența la vânt, sporind eficiența consumului de combustibil și, în cele din urmă, oferind o experiență de conducere mai stabilă. 
    • Când se conduce pe suprafețe accidentate sau neuniforme, caracteristica mărește garda la sol a maşinii cu 25 mm pe ambele punţi pentru a-i proteja trenul de rulare și pentru a reduce vibrațiile de pe drum. 
    • De asemenea, înălțimea vehiculului se poate menține la un anumit nivel indiferent de modificările de greutate de la pasageri sau bagaje. Acest lucru permite o călătorie mai confortabilă, asigurând în același timp controlul stabil al vehiculului.
  • G90 include, de asemenea, o caracteristică care gestionează suspensia pneumatică în funcție de condițiile drumului, ajutând șoferii să navigheze în scăderi de viteză, rampe și drumuri accidentate. Această tehnologie controlează amortizarea și înălțimea suspensiei prin identificarea mediului din fața vehiculului cu informații culese de la o cameră frontală și de la sistemul de navigație, oferind clienților o călătorie confortabilă.
    • Dacă se detectează o denivelare în față, pe drum, cu 100 de metri înainte de contact, vehiculul ridică roțile din față cu 10 mm și optimizează suspensia Preview-ECS. Acest lucru reduce șocul, astfel încât pasagerii să nu simtă un mare disconfort.
    • În plus, folosind senzori, mașina poate ridica roțile din față atunci când coboară o pantă abruptă. Acest lucru întăreşte suspensia pentru a preveni deteriorarea de la contactul dintre drumul plat și șocul după pantă.
  • Modelul flagship mai poate fi dotat cu roţi directoare spate. Acestea pot întoarce la viteză mică până la maximum patru grade (în direcția opusă roților din față) și până la maximum două grade la viteză mare (în aceeași direcție cu roțile din față). Cu această dotare este posibilă manevrarea mai ușoară în spații înguste, cu mai puține corecții și face ca raza de întoarcere a sedanului să fie similară cu cea a unei mașini de dimensiuni medii. De asemenea, îmbunătățește stabilitatea în viraje și permite vehiculului să facă mișcări agile atunci când schimbă benzile sau evită obstacolele la viteze medii și mari.
  • G90 se mândrește şi cu cea mai silențioasă experienţă de călătorii, oferind liniștea interioară pe care șoferii o așteaptă de la un sedan de lux. Este echipat standard cu cel mai avansat sistem activ de anulare a zgomotului ANC-R (Active Noise Control-Road) al mărcii. Acesta detectează zgomotul de la suprafața drumului și apoi trimite sunete în fază opusa prin difuzoarele sistemului audio pentru a-l anula.
    • Pentru a asigura aceeași liniște și lux pentru fiecare scaun şi ocupant din vehicul, Genesis a măsurat și analizat sensibilitatea la sunet a fiecărui scaun și a adaptat anularea sunetului în consecință. Unele părți ale sistemului sunt completate cu materiale speciale care mai şi întăresc caroseria mașinii, în timp ce diferite materiale de absorbție a sunetului au fost folosite în secțiunile cheie.
    • În plus, absolut toate geamurile, chiar şi cele mai mic, sunt laminate cu un strat suplimentar de izolator fonic între două bucăţi de sticlă.
  • Atunci când un șofer se apropie de G90 cu cheia inteligentă, mânerele ușilor cu închidere automată îşi fac apariţia pentru a-l saluta pe șofer. Odată ce șoferul intră în vehicul, sistemul EasyClose închide ușa fără ca pasagerii să fie nevoiți să întindă mâna și să o apuce! 
    • Această caracteristică este activată prin apăsarea unui buton care este situat într-un număr de locuri ușor accesibile, inclusiv pe consola centrală a primului rând, cotierele celui de-al doilea rând și panourile uşilor din ambele rânduri.
    • În plus, portierele frontale pot fi setate să se închidă automat atunci când este apăsată pedala de frână
    • Când pasagerii ies din vehicul, aceștia pot atinge un comutator de pe mânerele exterioare sau pot apăsa butonul de blocare de pe telecomandă pentru a închide ușa.
    • Toate portierele pot avea soft close.
  • Sistemul de autentificare cu amprentă digitală al lui G90 din consola centrală permite pornirea și conducerea fără cheie. În plus, încarcă automat setările personale ale șoferului și poate fi folosit ca metodă de verificare a identității pentru plățile realizate din mașină și pentru modul Valet.
  • Noul G90 vine standard cu Digital Key 2, permițând clienților să acceseze și să pornească vehiculul pur și simplu atingând mânerul ușii atunci când au smartphone-ul este în apropiere. De asemenea, dispune de o funcţie inteligentă care deschide automat portbagajul atunci când un șofer sau un pasager stă în apropierea senzorului situat în partea din spate a maşinii timp de trei secunde. Actualizări pentru Genesis Digital Key 2 vor fi disponibile ulterior prin tehnologia Over the Air (OTA).
  • Actualizările software Over the Air (OTA) sunt, de asemenea, disponibile pentru sistemele electronice majore din interiorul lui G90, cum ar fi sistemul de navigație, panoul de bord digital, head-up display, frâne, volan şi direcţie, suspensie, airbaguri și suita de sisteme de asistenţă pentru şofer (ADAS). Acest lucru le permite șoferilor să actualizeze software-ul vehiculului fără a vizita un centru de service, astfel încât maşina să rămână mereu la curent cu cele mai recente funcții.
  • Clienții pot experimenta tehnologia avansată și confortul lui G90 chiar și atunci când conduc sau parchează. Noutatea este primul model care dispune de Hands On Detection (HOD), permițând vehiculului să detecteze cu precizie când șoferul ține volanul. Atunci când sistemele de asistență a șoferului, cum ar fi Highway Driving Assist sunt activate, HOD determină cu precizie dacă șoferul ține sau nu volanul, emițând avertismente atunci când este necesar.
  • Printre altele, sistemele de asistență pentru evitarea coliziunii la parcare (PCA) analizează împrejurimile vehiculului, inclusiv partea din spate, față și laterale, avertizând șoferul când există riscul de coliziune cu un pieton sau cu un obiect în timpul parcării și activând frânele dacă este necesar, iar asistența la parcare inteligentă de la distanță (RSPA) bazată pe cameră cu unghi larg acceptă parcare perpendiculară, parcare paralelă și parcare în diagonală prin recunoașterea liniilor de parcare.
  • Standard vine cu 10 airbaguri.
  • Automobilul mai dispune de Virtual Venue – o funcție virtuală de sunet 3D surround. Recreează caracteristicile de sunet ale diferitelor spații care sunt optimizate pentru anumite tipuri de muzică folosind setări precum Boston Symphony Hall sau Bang & Olufsen Home și oferă acel sunet cu un sistem audio impresionant marca Bang & Olufsen (23 de difuzoare). Virtual Venue monitorizează interiorul printr-un microfon și creează simultan semnale care reproduc caracteristicile câmpului sonor ale spațiului selectat. Apoi, sistemul minimizează și stabilizează zgomotul din mașină în funcție de viteza vehiculului, oferind în același timp sunet de calitate superioară prin difuzoare.
  • G90 vine, de asemenea, cu Acoustic Lens Technology (ALT), care optimizează calitatea sunetului printr-un tweeter electric pop-up situat în partea stângă și dreaptă a crash pad-ului și a difuzoarelor plasate în mijlocul tavanului între primul și al doilea rând, creând o experiență de sunet 3D.
  • Un Mood Curator permite controlul integrat al funcțiilor precum iluminarea ambientală, sistemul audio, sistemul de parfumare, scaunele de masaj și draperiile electrice, ridicând starea de spirit a pasagerilor (un fel de ENERGIZING comfort control pe care-l oferă Mercedes). Mașina oferă patru moduri diferite de dispoziție, fiecare dintre acestea putând fi personalizat.
  • G90 este, de asemenea, primul model pe care Genesis l-a echipat cu un sistem de parfumare care dispersează mirosuri plăcute în habitaclu. Oferă trei arome diferite prin intermediul unor cartușe înlocuibile. Pe partea superioară a torpedoului pot fi montate maximum două cartușe. Tipul și intensitatea parfumului pot fi controlate prin sistemul de infotainment, monitorul tactil al banchetei din spate sau prin panoul de climatizare! Mirosurile sunt preselectate automat pentru diferite moduri Mood Curator, dar pot fi și ajustate manual.
  • Pentru a spori confortul atât al șoferului, cât și al pasagerilor, Genesis a echipat G90 cu scaune „ergo-relaxante”. Fiecare scaun are 10 celule de aer pe spătar și două celule de aer în pernă, care acceptă patru moduri de masaj corporal, inclusiv pentru întregul corp, talie, pelvis și partea superioară a corpului, cu trei opțiuni pentru durata și puterea masajului!
    • În plus, pentru tranziții ușoare atunci când pasagerii se intră sau ies din vehicul, este eliminat aerul din suporturile laterale și revin la poziția inițială după îmbarcare. Când modul de conducere este setat pe Sport Mode sau când se conduce cu minim 130 km/h suporturile laterale sunt umflate automat!
  • Suplimentar, pentru pasagerii VIP din al doilea rând de scaune, G90 oferă o varietate de caracteristici speciale pentru a asigura o călătorie confortabilă. 
    • În tetiera scaunului șoferului este instalat un difuzor pentru a emite sunete de ghidare/avertizare pe care numai șoferul le poate auzi, ferind pasagerii de pe scaunele din spate să nu audă zgomote inutile. 
    • Scaunul VIP, situat pe partea dreaptă a celui de-al doilea rând, are suporturi pentru picioare și pentru tălpi nou adăugate, cu funcții de încălzire/ventilație.
    • Monitoare electrice cu ecran tactil de 10.2 inci, montate pe scaunele din primul rând, își pot regla automat unghiurile în funcție de modul scaunelor posterioare! Ele permit, de asemenea, pasagerilor să folosească media în mod independent de şofer, conectând căști Bluetooth la monitoarele din stânga și, respectiv, din dreapta.
    • Un ecran tactil pentru cotieră (ATS) de 8 inci oferă o operare integrată de tip tactil. Pasagerii pot seta modurile de control a climatizării, poziția scaunului, setările de masaj, poziția perdelelor și pot regla iluminarea. Ecranul tactil mai oferă îndrumări și explicații clare cu grafice și animații care sunt potrivite pentru fiecare funcție legată de butoane.
  • Genesis a folosit materiale antibacteriene din plin în habitaclu, inclusiv o cutie în cotiera din al doilea rând care e sterilizată cu lumină ultravioletă, un mod de purificare a aerului care include un filtru antibacterian și un modul fotocatalizator pentru a oferi pasagerilor un interior mai sigur și mai curat prin sterilizarea aerului.
    • Genesis a acoperit interiorul lui G90 cu un material antibacterian din argint, zinc şi zeolit, care previne dezvoltarea bacteriilor și microorganismelor pe zonele cu piele artificială și covorașe, plăcuțele de protecție, ornamentele ușilor și cotiere.

Câteva detalii suplimentare despre modelul cu ampatament lung:

  • Având un profil mai lung decât alte sedanuri, permite un interior mai spațios prin extinderea portierelor posterioare și a montanţilor C cu un total de 190 mm.
  • La exterior are o combinaţie exclusivă de anvelope şi jante la 20 inci. Profilul său lateral subliniază prezența vehiculului cu o linie Day Light Opening (DLO) care se înfășoară în jurul parbrizului și montanţilor B cromaţi. Barele de protecție exclusive fac modelul diferit de alte sedanuri, în timp ce decorațiunile cromate îi conferă un aspect mai elegant și mai elegant.
  • Interiorul oferă caracteristici exclusive pentru un sentiment sporit de lux, cum ar fi scaune matlasate din piele semi-anilină și suporturi pentru picioare suplimentare pentru scaunul din stânga din al doilea rând.
  • Modelul G90 LWB are acelaşi motor turbo de 3.5 litri, însă completat cu un supercharger electric la 48V (e-S/C). Acest motor supraalimentează aerul comprimat pentru a atinge performanța maximă a cuplului mai rapid decât alte motoare turbo de 3.5 litri, crescând răspunsul la accelerație la viteze mici și medii.
  • G90 LWB va fi disponibil standard numai cu AWD, suspensie pneumatică cu mai multe camere și direcție pe roţile posterioare.

Specificațiile detaliate pentru modelul G90 LWB vor fi anunțate în curând. Genesis G90 nu este în prezent programat să fie pus în vânzare în Europa!

Preţul de start estimativ anunţat la moment în Coreea de Sud – 68.310,80 euro! Pentru LWB – 125.361,57 euro.

Specificaţii cheie şi dotări disponibile, modelul coreean:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/