(video) Moldova: S-au deschis 19 km de drum în raionul Cimişlia şi s-a finalizat oficial întreg traseul Chișinău-Ungheni

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Sectorul de drum Porumbrei-Cimișlia al drumului național M3 (care trece pe lângă Băcioi) a fost deschis pentru circulație! Ceremonia de inaugurare a avut loc ieri.

Construcția a 19 km de drum a început în anul 2019 și are o valoare de 30 milioane de euro, bani împrumutați de Guvern de la Banca Europeană de Investiții.

VIDEO: TVR Moldova

Lucrările executate în cadrul proiectului au prevăzut construcția drumului nou cu îmbrăcăminte rutieră din beton asfaltic, reabilitarea unui pod din preajma satului Porumbrei, construcția altor 7 poduri, 19 podețe și canale de scurgere a apelor pluviale. 

De asemenea, pentru creșterea nivelului de siguranță a participanților la trafic, au fost instalate peste 1.000 de indicatoare rutiere și aplicat marcaj rutier corespunzător, cu cele mai inovatoare soluții pentru sporirea securității.

Deschiderea drumului va fluidiza considerabil fluxul de transport și va elibera traseele locale de traficul mașinilor de mare tonaj. De asemenea, se va reduce considerabil timpul de deplasare a conducătorilor auto, iar cetățenii vor merge pe un drum proiectat și executat conform standardelor europene.

Iar astăzi s-a revenit înapoi la drumul de ocolire a satului Bahmut împreună cu partenerii din Delegația UE și BERD, deschis pentru circulaţie în octombrie, pentru a fi dată o dare de seamă. Astfel, abia acum se poate considera că traseul Chișinău-Ungheni este gata reparat integral după standarde europene şi dat oficial în exploatare în întregime!

Construcția acestor ultimi 6 km de șosea a durat 7 ani, dar lucrările au înaintat cu tempo rapid abia în ultimul an.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/