in , , ,

(video) Premieră mondială: Noul Volvo V60 poate ajunge să dezvolte 390 de cai putere!

Volvo a prezentat în această seară la Stockholm noua generaţie a modelului V60. Automobilul în caroserie break şi cu cinci uşi a adoptat designul familiar al noii generaţii de vehicule Volvo, însă dispune şi de câteva noutăţi.

Poate cea mai mare dintre ele – modelul va fi disponibil la comandă cu un motor T8 Twin Engine sub capotă!

https://www.youtube.com/watch?v=yUho1mXlNHg

Noul V60 împărtășește platforma Scalable Product Architecture (SPA) a Volvo Cars împreună cu noul XC60 și patru mașini de top din seria 90, care au fost forța colectivă din spatele performanței globale a vânzărilor record a companiei în anii recenți.

Pentru că Volvo Cars este pe cale să-şi electrifice toată gama de modele din 2019, deja noul V60 vine cu două opţiuni de sisteme de propulsie hibridă. Prima va include un nou benzinar T6 Twin Engine şi va genera în total 340 de CP şi 590 Nm, iar al doilea un benzinar T8 Twin Engine care va produce 390 de cai putere şi 640 Nm. Ambele maşini vor avea standard un sistem de tracţiune integrală.

Mai detaliat, gama de motoare a noului Volvo V60 este compusă din următoarele unităţi:

  • T6 AWD – patru cilindri în linie, 2.0 litri volum, 310 CP şi 400 Nm, conectat la o cutie de viteze automată cu opt trepte şi un sistem de tracţiune integrală, alimentat cu benzină cu cifră octanică 95-98, injecţie directă, acceleraţie 0-100 de km/h în 5.8 secunde, viteză maximă 250 de km/h, consum mixt în dependenţă de tipul anvelopelor: între 7.5 şi 7.8 litri;
  • T6 Twin Engine AWD – patru cilindri în linie, 2.0 litri volum, 253 CP şi 350 Nm, conectat la o cutie de viteze automată cu opt trepte şi un sistem de tracţiune faţă cu un electromotor pe spate (+87 CP/+240 Nm), alimentat cu benzină cu cifră octanică 95-98, injecţie directă, acceleraţie 0-100 de km/h în 4.8 secunde, viteză maximă 250 de km/h, consum mixt în dependenţă de tipul anvelopelor: între 2.0 şi 2.2 litri;
    (Dispune de o baterie din litiu-ion cu o capacitate de 10.4 kWh poziţionată sub podea, care poate fi încărcată în dependenţă de intensitatea curentului în 3-7 ore şi poate asigura o autonomie de până la 45 de km pentru deplasare doar cu energie electrică).
  • T8 Twin Engine AWD – patru cilindri în linie, 2.0 litri volum, 303 CP şi 400 Nm, conectat la o cutie de viteze automată cu opt trepte şi un sistem de tracţiune faţă cu un electromotor pe spate (+87 CP/+240 Nm), alimentat cu benzină cu cifră octanică 95-98, injecţie directă, acceleraţie 0-100 de km/h în 4.8 secunde, viteză maximă 250 de km/h, consum mixt în dependenţă de tipul anvelopelor: între 2.0 şi 2.2 litri;
    (Dispune de o baterie din litiu-ion cu o capacitate de 10.4 kWh poziţionată sub podea, care poate fi încărcată în dependenţă de intensitatea curentului în 3-7 ore şi poate asigura o autonomie de până la 45 de km pentru deplasare doar cu energie electrică).

  • D3 – turbo diesel, patru cilindri în linie, 2.0 litri volum, tracţiune faţă, injecţie directă prin sistem i-Art common rail, 150 CP şi 320 Nm, cutii de viteze manuale cu şase trepte (9.9 secunde/205 de km/h) sau automate opţionale cu opt rapoarte (9.9 secunde/205 de km/h), consum mediu 4.4 litri şi 4.7 litri respectiv;
  • D4 – twin turbo diesel, patru cilindri în linie, 2.0 litri volum, tracţiune faţă, injecţie directă prin sistem i-Art common rail, 190 CP şi 400 Nm, cutii de viteze manuale cu şase trepte (7.9 secunde/220 de km/h) sau automate opţionale cu opt rapoarte (7.9 secunde/220 de km/h), consum mediu 4.5 litri şi 4.6 litri respectiv;

La exterior, de un V90 se va putea deosebi prin următoarele lucruri: blocuri optice care ies din margini şi pleacă spre grila radiatorului (soluţie inspirată de la XC60), stopuri asemănătoare cu cele ale SUV-ului, dar şi un profil lateral atletic. Aici portierele vor avea o formă diferită în partea inferioară, iar deasupra aripii spate va exista o îndoitură specifică, una care arată foarte frumos.

Comparativ cu noul V90, un V60 are următoarele dimensiuni scurtate: lungime – 4.761 mm (-175 mm), lăţime (fără oglinzi laterale) – 1.850 mm (-29 mm), înălţime – 1.427 mm (-48 mm), ampatament – 2.872 mm (-69 mm), gardă la sol – 128 mm (-25 mm).

Volumul portbagajului până la linia geamurilor este egal cu 529 de litri, cu scaunele spate rabatate – 841 de litri, iar cu toate scaunele rabatate, fără cele faţă şi până în acoperiş – 1.364 de litri.

Opţional şi în premieră, în locul unei suspensii cu arcuri poate fi comandată o suspensie pneumatică cu amortizoare adaptive Four-C!

Maşina va putea fi comandată în diverse nivele de echipare, precum Momentum (maşina albă) sau Inscription (maşina gri-argintie). Interiorul este cunoscut prin panoul de bord digital, sistemul multimedia Sensus cu ecran tactil poziţionat vertical, scaune confortabile tapiţate cu piele şi materialele decorative de calitate superioară.

Nu va lipsi un suport pentru interfeţele Apple CarPlay sau Android Auto, sistemul audio Bowers & Wilkins cu 18 difuzoare (1.100 W) sau cel Harman Kardon Premium Sound (600 W), un volan multifuncţional şi multe altele.

În materie de securitate, noul break suedez va avea sistemul City Safety cu funcţie de frânare automată. Prin intermediul acestuia se poate detecta un pieton, biciclist sau animal de dimensiuni mari. Noua versiune City Safety este singurul sistem de acest gen de pe piaţă şi foloseşte frânarea automată preventivă pentru a minimiza consecinţele unui impact cu un vehicul/persoană care vine din sens opus.

Nu în ultimul rând, noul Volvo V60 este dotat cu sistem de pilotare semi automată Pilot Assist. Componente electronice alături de camere şi radare pot prelua controlul volanului, acceleratorului şi frânelor până la o viteză de 130 de km/h. Acesta funcţionează şi în curbe.

Printre alţi asistenţi care se vor putea găsi pe noul V60 se numără un sistem care nu îi va permite maşinii să iasă de pe carosabil, sistem de menţinere în bandă, sistem de avertizare în cazul unui impact cu un autovehicul care se deplasează perpendicular, etc.

Într-o primă etapă pentru segmentul respectiv, clienții vor putea avea un V60 prin noul serviciu de abonament Premium de la Volvo Cars – Care by Volvo, care oferă acces la mașini printr-un abonament lunar cu plata fixă, fără a le deţine în proprietate. Costurile pentru deservire tehnică, alimentare sau spălarea automobilului vor fi incluse în abonament. Deocamdată de un astfel de serviciu pot beneficia locuitorii din ţări ca: Germania, Italia, Norvegia, Polonia, Spania, Suedia, Marea Britanie şi SUA.

Noua generaţie Volvo V60 va fi prezentată şi în cadrul Salonului Auto de la Geneva.

GALERIE VIDEO:

Noul Volvo V60 va fi un succes enorm pentru Volvo Cars, potrivit şefului Volvo Hakan Samuelsson:

https://www.youtube.com/watch?v=oYL5VBcQXp0

Prezentarea noului Volvo V60 în reluare:

https://youtu.be/66vINxUlEQ0

https://youtu.be/iKh1VeaGvOY

https://youtu.be/tZku4u_NaXY

https://youtu.be/g2Z3w7rJTe4

https://youtu.be/y8A_yvyVEig

https://youtu.be/8Q7fqPUn8VI

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?