(foto) Rimac Automobili marchează 15 ani de activitate cu un automobil

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În 2009, la vârsta de 21 de ani, Mate Rimac a înființat Rimac Automobili. Asta după ce i s-a spus să nu se obosească să construiască o companie auto în Croația, căci va fi imposibil.

În 2011, a stabilit o serie întreagă de recorduri mondiale cu BMW-ul său complet electric, bazat pe un E30 din 1984. Asta după ce i s-a spus că nu construiește decât o mașină de spălat.

Apoi, în 2018, Rimac Automobili a anunțat primul hypercar complet electric din lume, cu cifre de performanță despre care lumea spunea că nu vor putea fi atinse niciodată.

Trei ani mai târziu acea mașină a devenit Nevera și a depășit fiecare dintre aceste obiective. Pentru a sărbători 15 ani de realizare a imposibilului, a fost dezvăluită o ediție limitată a Rimac Nevera.

Doar nouă exemplare la comandă vor fi construite

Primul va fi finisat într-o nouă nuanță de cupru, debutând pentru prima dată cu vopsea mată pe Nevera. Nuanța de cupru a fost special dezvoltată pentru legăturile sale nu numai cu momentele de sărbătoare, ci și cu energia, precum și pentru aplicarea sa mai practică în calitate de cel mai utilizat material în cablurile electrice. O nouă despicătură din fibră de carbon complet vizibilă oferă un contrast lucios izbitor.

Fiecare dintre cele nouă mașini vor fi conectate printr-o serie de caracteristici consecvente, inclusiv designul exclusiv al jantelor din aliaj bicolore, emblema 15 Years Anniversary și un pattern Rimac distinctiv – care imită conexiunile unei plăci de circuite – care rulează pe lungimea mașinii.

Interiorul ediției aniversare prezintă comutatoare anodizate în nuanța cuprului și suprafețe vopsite în nuanța cuprului pentru a completa exteriorul festiv. Scrierea specială ”one-of-nine” și ”2009-2024” și împodobește cotiera centrală în partea superioară. Habitaclul în sine poate fi în bold black sau pristine white la alegere. Scaunele au o piele contrastantă și numărul “15” pe tetiere.

Prețul fiecărei mașini este de 2.350.000 de euro și include toate opțiunile, împreună cu un set de bagaje personalizate care se potrivesc cu interiorul.

Prima dintre cele nouă unități exclusive își va face debutul peste câteva ore la Goodwood Festival of Speed. Această mașină care are deja un proprietar va participa la emblematica urcare a traseului în rampă.

„Sincer, când am început să lucrez la prima mea mașină într-un garaj, nici nu aș fi putut visa să fiu unde suntem 15 ani mai târziu. Au fost atât de multe momente în primii ani în care am crezut cu adevărat că firma nu va reuși, așa că atingerea pragului de 15 ani a părut demnă de o sărbătoare. Ediția aniversară este mașina care marchează progresul nostru, dezvăluind cât de departe am ajuns. De la garaj la o companie de nivel global; de la grija de a menține luminile aprinse la o evaluare de 2 miliarde de euro; de la un BMW Seria 3 transformat în electromobil la cea mai rapidă mașină de serie din lume și de la un producător de hypercaruri la un furnizor de tehnologie EV de nivel 1 și pionieri în stocarea energiei. Toate au fost realizate într-o țară în care toate acestea ar fi sunat a science fiction la momentul înființării companiei.”

Mate Rimac

Iată prima ediție limitată a modelului Nevera: (video) Monterey Car Week 2023: Ediţie specială pentru Rimac Nevera cu ocazia stabilirii unui record pe Nürburgring

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise