(video) Acest Porsche Carrera GT se vinde scump, deşi are un accident în spate şi un parcurs ireal pentru un supercar

Acest Porsche Carrera GT a apărut în atenţia publică nu datorită istoriei pe care o are în spatele dezvoltării şi a performanţelor dinamice pe care le poate atinge, ci a “vieţii pe care a trăit-o din plin”.

Produs în 2004, în prezent este scos la vânzare pentru o sumă de bani destul de generoasă, deşi are un accident în spate şi un parcurs ireal pentru un supercar, devenit deja de colecţie.

Deşi are un volan pe partea stângă, exemplarul a fost importat în anul “naşterii” în Marea Britanie, acolo unde primul proprietar l-a avut în posesie şi a adunat pe odometru în jur de 1.125 de km. În 2007 a suferit un accident foarte grav în cadrul unui test drive şi chiar a fost radiat de la evidenţă, iar ceea ce a rămas i-a scăzut valoarea până sub 150-200 de mii de lire sterline la acea vreme.

Chiar şi aşa, primul proprietar a reuşit să vândă maşina care era practic o daună totală unui înflăcărat după supercaruri, însă acesta din urmă a scăpat de ea în acelaşi an. Într-un final automobilul a ajuns pe mâinile unul om de afaceri în domeniul auto din Dorset, Marea Britanie, care mai este şi un tehnician iscusit. Anume el s-a ocupat de reparaţie şi restaurare, şi tot el a folosit-o ca maşină personală pe o durată de 12 ani, timp în care a întreţinut-o pentru a arăta perfect chiar şi acum, în 2019, asta deşi are puţin peste 108.000 de km parcurşi!

După ce a avut această experiență de a cunoaște în mod intim funcționarea unui Carrera GT, afacerea lui a crescut şi mai mult, el fiind în prezent responsabil de întreţinerea mai multor exemplare din întreaga lume.

În timp ce accidentul pe care l-a suferit timpuriu nu îi va putea ridica niciodată preţul către unul cosmic, aceasta este o oportunitate excelentă de a obține un Carrera GT care se conduce mai bine decât majoritatea supercarurilor moderne, la o valoare semnificativ mai mică. În acelaşi timp, noul proprietar va avea şansa să se bucure real de ea şi să poată face alţi 100.000 de km, fără să o păstreze într-un spaţiu închis şi doar să-i şteargă praful, aşteptând ani pentru ca preţul să-i crească şi să încerce să o vândă din nou.

Amintim că Porsche Carrera GT este dotat cu un motor V10 natural aspirat de 5.7 litri, cu 612 CP şi 590 Nm, care duce maşina până la 100 de km/h în doar 3.9 secunde. Viteza-i maximă declarată este de 334 de km/h. Cutia de viteze pe care o are este una manuală cu şase trepte, iar tracţiunea este pe puntea din spate. Este, de asemenea, primul vehicul de producție standard al cărui șasiu monococ și subcadru este fabricat în întregime din plastic armat cu fibră de carbon (CFRP).

Doar 1.270 de exemplare ale modelului au părăsit linia de producţie a uzinei din Leipzig, Germania, unde 70 de specialiști cu înaltă calificare au asamblat vehiculul în opt etape.

Exemplarul scos la vânzare pentru 399.995 de lire sterline este vopsit într-o culoare GT Silver (caroseria e acoperită cu folie de protecţie), în timp ce interiorul este tapiţat cu piele de culoare neagră. Printre dotări are traction control, sistem de climatizare cu reglare manuală, CD Radio, geamuri acţionate electric, planşă de bord cu inserţii din aluminiu şi piele, volan îmbrăcat în piele, mecanisme de frânare carbo-ceramice, jante de 19/20 inci, faruri Bi-xenon, navigaţie prin GPS, sistem audio Bose, etc.

Motorul și alte componente mecanice au fost bine întreținute de-a lungul anilor. Pe tot parcursul vieţii a avut nevoie de trei schimburi de ambreiaje. Compartimentul motorului este complet curat. Starea genereală a maşinii este una bună.

Vezi şi:

https://autoblog.md/foto-unul-dintre-cele-mai-pastrate-exemplare-porsche-carrera-gt-fost-scos-la-licitatie/

(foto) La fel de proaspăt ca altădată. Porsche Classic a desfăcut şi a refăcut complet un Carrera GT

https://autoblog.md/video-top-5-cele-mai-rapide-masini-din-istoria-companiei-porsche/

GALERIE FOTO (sursă: theoctanecollection.com)

Cmentariile sunt închise