(foto) La fel de proaspăt ca altădată. Porsche Classic a desfăcut şi a refăcut complet un Carrera GT

Porsche Carrera GT este încă numărat printre cele mai spectaculoase maşini super sport din lume, create vreodată, chiar dacă a apărut pentru prima dată mai mult de 15 ani în urmă. Acum, în ultimele luni de zile, Porsche Classic a implementat o reconstrucție spectaculoasă a modelului, ca parte a unei comenzi personalizate.

Vezi şi: (video) The White Collection – colecţia secretă cu 65 autovehicule Porsche albe într-o clădire albă

Cu un motor cu 10 cilindri în V, care produce 612 CP şi 590 Nm de cuplu, derivat din agregatele folosite în Formula 1, design premium şi nu în ultimul rând cu o experiență incomparabilă de conducere pe care o oferă, Porsche Carrera GT rămâne o piatră de hotar în lumea super maşinilor din prezent, iar un colecţionar din SUA care deţine un exemplar a comandat serviciile Porsche Classic pentru a-l restaura.

Proprietarul şi-a dorit o reconstrucție completă, personalizată a vehiculului, implementată la o calitate de fabricație care poate fi obținută numai de către Porsche. Procesul a implicat dezasamblarea completă a maşinii, în întregime, în părți individuale, fiecare componentă fiind verificată extensiv și renovată sau înlocuită acolo unde este necesar!

Vezi şi: (video) Top 5 cele mai rapide maşini din istoria companiei Porsche

Pe lângă motorul complet revizuit, transmisia și componentele șasiului, care au fost readuse la starea iniţială din uzină, automobilul a beneficiat de o refinisare completă a caroseriei. În colaborare cu Porsche Classic, proprietarul a ales noua culoare Oak Green Metallic, una care a apărut pentru prima dată în anii 1970, dar care nu a fost niciodată disponibilă pentru Carrera GT.

Noile jante complementare cu cinci spițe, din aliaj de magneziu, au fost special proiectate, luându-și inspirația inițială de la legendarele anvelope de la BBS, folosite în motorsport, care aveau o jantă în formă de stea, vopsită într-o culoare aurie și cu un inel exterior lustruit. Cu toate acestea, experții de la centrul Porsche R&D Weissach l-au sfătuit pe proprietar că lustruirea inelului jantei ar modifica structural materialul în așa fel încât ar putea fi slăbit şi eventual ar exista un pericol. Aşadar, un proces de inginerie alternativă a fost necesară pentru a crea marginea dorită, una cu efect metalizat lucios.

Soluția pentru această provocare a fost găsită în utilizarea de argint autentic! Într-o procedură inovatoare, care nu a fost niciodată înainte utilizată în construcția vreunei maşini de serie, un strat de argint a fost aplicat pentru a crea un finisaj vizual cromat la suprafaţă. Acest strat de argint lucios a necesitat un strat protector final, deoarece argintul este al doilea metal după fier în ceea ce privește oxidarea rapidă. Oxidarea prelungită are drept rezultat pe fier – rugina, iar argintul răspunde expunerii la oxigenul atmosferic și apă prin pierderea luciului şi prin apariţia unor pete negre pe suprafața sa.

Acesta este motivul pentru care inelul de argint care acoperă janta a necesitat un strat protector de lac limpede, iar steaua jantei a fost vopsită într-o culoare aurie. Pentru un contrast, punctul de prindere central al jantei este făcut într-o culoare albastră, combinată cu una argintie sub logoul Porsche.

Aceeaşi culoare aurie a fost preluată de asemenea pentru literele de pe etriere, în compartimentul motorului, pe carcasele de admisie, dar şi în marcajul de pe volan, care este înconjurat de altele două în culoarea caroseriei.

Chiar și în acest stadiu, munca pe acest Carrera GT special a fost departe de a fi finalizată. Deoarece stratul protector de pe inserţiile de fibră de carbon de “generaţie veche” începe în timp să îngălbenească şi să se estompeze, profesioniștii germani au petrecut 350 de ore în a le şlefui manual și ulterior a le acoperi cu un nou strat de lac. Acest lucru a fost valabil şi pentru părţile şasiului monococ!

Amintim că Porsche Carrera GT este primul vehicul de producție standard al cărui șasiu monococ și subcadru este fabricat în întregime din plastic armat cu fibră de carbon (CFRP).

După alte lucrări, inclusiv la capitolul tapiţerii şi detalii interioare/exterioare, automobilul a fost gata pentru livrare. La invitaţia Porsche Cars North America, experţii Porsche Classic au prezentat maşina la Porsche Experience Center din Atlanta unui public select format din 100 de oaspeţi, inclusiv proprietarul.

Modelul Porsche Carrera GT a fost produs în perioada anilor 2004-2007 într-un număr de 1.270 de exemplare din 1.500 planificate iniţial. În prezent, o maşină într-o stare foarte bună poate ajunge să coste peste un milion de euro sau dolari.

Subdiviziunea Porsche Classic a companiei germane are grijă de toate vehiculele a căror dată de sfârșit de producție este, în general, este trecută de mai mult de zece ani. Printre acestea se numără modele sport legendare, cum ar fi 356, 914, 959 și 911 până la, și inclusiv de tip 996, precum și toate maşinile cu motoare cu patru și opt cilindri, cum ar fi 924, 928, 944 și 968, dar și Porsche Boxster în caroserie 986.

Din 2016, Porsche Classic este de asemenea responsabilă pentru furnizarea de piese autentice pentru modelul Carrera GT.

Vezi şi: (video) Project Gold a fost vândut la licitaţie! Şi-a găsit proprietar în doar 10 minute

Vezi şi: (foto) Porsche a restaurat complet maşina care a câştigat cursa de 24 de ore de la Le Mans în anul 1972

Vezi şi: (video) Porsche a restaurat cel mai vechi 911 după ce în 2014 a fost găsit de echipa unui post TV

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/