(video/update) Bine că nu au alergat pe trecere. Un şofer, la un pas să lovească nişte copii pe o stradă din capitală

(update) INSP s-a autosesizat în urma acestei situaţii. Șoferul a fost imediat identificat şi sancționat conform Codului Contravențional pentru neacordarea de prioritate legală pietonilor, cu amendă de 1.500 lei şi cu aplicarea a 4 puncte de penalizare.


Conducătorul unui automobil marca Dacia este văzut astăzi cu ochi răi de comunitatea online. Deplasându-se pe strada Nicolae Costin din sectorul Buiucani, acesta nu a fost atent (sau nu a dorit să fie) şi a fost foarte aproape de a lovi doi copii care au încercat să treacă strada.

Amintim că, potrivit aliniatului f al articolului 11 din Regulamentul Circulaţiei Rutiere, conducătorul unui vehicul este obligat ca la trecerile pentru pietoni cu circulație nedirijată, să cedeze trecerea pietonilor care se află la marginea carosabilului și intenționează să se angajeze în traversare, precum și celor care traversează drumul pe partea carosabilului în direcția de mers a vehiculului!

În cazul în care înaintea trecerii pentru pietoni s-a oprit sau a redus viteza vreun vehicul, conducătorii altor vehicule care se deplasează pe benzile alăturate pot continua deplasarea numai după ce s-au asigurat că pe trecere nu sunt pietoni!

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/