Un conațional a rămas fără automobil după ce s-a aflat că era căutat prin INTERPOL

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Un automobil a fost ridicat în punctul de trecere a frontierei Leușeni pe motiv că era dat în urmărire internațională. Proprietarul mașinii nu ar fi cunoscut acest fapt, precizând polițiștilor de frontieră că achiziționase automobilul dintr-un oarecare salon auto din Chișinău.

Nu se menționează expres dacă este vorba despre vreun dealer oficial sau vreo parcare auto de fapt. Nu se menţionează expres nici dacă maşina a fost procurată nouă sau rulată.

La sfârșitul săptămânii trecute, pentru formalitățile de control pe sensul de ieșire din țară, s-a prezentat un conațional de 47 de ani. Acesta conducea un Renault Kadjar înmatriculat în Republica Moldova.

În cadrul verificării actelor pentru automobil și procesării informației în baza de date a fost semnalat INTERPOL. Mijlocul de transport era anunțat în căutare de către autoritățile din Austria, încă din luna noiembrie 2022, informație confirmată de către Direcția Cooperare Polițienească Internațională a IGP.

În declarații, șoferul a relatat că intrase în posesia mașinii în toamna lui 2021, procurând-o într-un salon auto din Chișinău, iar din aceste considerente nu-şi poate explica cele aflate la frontieră.

Până la încheierea cercetărilor și luarea unei decizii legale, autoturismul a fost indisponibilizat pe teritoriul SPF Leușeni.

Cmentariile sunt închise