(video) BMW a început producţia noului M3! Iată unde îl face şi cât costă

La începutul acestei săptămâni a demarat producția de serie a noului BMW M3 la uzina BMW Group din München!

Amintim că la 35 de ani de la debutul primului BMW M3, divizia BMW M GmbH a prezentat în septembrie cea mai recentă generație de mașini performante din segmentul premium de dimensiuni medii: noul BMW M3 și noul BMW M4.

“Suntem foarte încântați că vom produce noul BMW M3 la uzina noastră mamă în viitor. Este o mașină atât de iconică și are mulți fani în echipa noastră de la uzină, inclusiv eu”, a comentat directorul uzinei Robert Engelhorn.

Sosirea noului BMW M3 completează gama Seriei 3 la uzina din München. De la Seria 3 Sedan și Seria 3 Touring până la M3, inclusiv cu toate propulsiile PHEV, benzină și diesel), toate modelele și variantele sunt realizate pe aceeași linie.

Vechiul BMW M4 a fost produs în München până în primăvara anului curent, iar acum și-a găsit noua casă la uzina Dingolfing. Acest lucru a însemnat că procesul de asamblare autonom pentru acoperișul CFRP al M4 Coupe, de exemplu, ar putea fi adoptat și pentru noul M3.

De asemenea, la fabrica din München, unde sunt făcute noile scaune scoică M din carbon, nou dezvoltate, pe de altă parte, sunt introduse fluxuri de lucru manuale complet noi. Capota și panourile laterale ale M3 sunt, de asemenea, lucrate manual și asamblate manual.

Lansarea pe piață a noilor BMW M3 și BMW M4 Coupe va începe în martie 2021. În plus față de conceptele de vehicule independente ale unui sedan cu locuri pentru cinci pasageri și un coupe cu patru locuri, tehnologia de propulsie oferă, de asemenea, spaţiu pentru individualitate.

Ambele noi modele BMW M sunt alimentate de un motor cu șase cilindri în linie, cu turație ridicată, cu tehnologia M TwinPower Turbo și cu două niveluri diferite de livrare a puterii disponibile. O opțiune unică în segment este că mașinile sport de înaltă performanță pot fi echipate cu o transmisie manuală în şase trepte.

Alte opțiuni includ o transmisie M Steptronic cu opt trepte cu Drivelogic și sistemul inteligent de tracțiune integrală M xDrive ca alternativă la tradiționala tracțiune spate. Pentru prima dată în istoria modelelor BMW M3 și BMW M4, sistemul AWD va fi disponibil începând cu vara anului 2021.

În Germania, un M3 cu o cutie manuală are un preţ de start de 80.420,17 euro, în timp ce un M3 Competition cu transmisie automată – 87.243,69 euro. În ţara noastră ar trebui să fie ceva mai ieftine, de regulă, însă dealerul oficial ne-a comunicat că încă nu are formate preţurile.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/