(video) Land Rover și Top Gear au suspendat trei exemplare Defender de braţul unei macarale, ridicat la 60 de metri

Noul Land Rover Defender s-a ales cu alte două premii recunoscute la nivel mondial, fiind desemnată Maşina Anului în opinia redacţiei TopGear.com, dar şi premiat cu distincţia Unstoppable Force (Forţa de neoprit).

SUV-ul a fost lăudat pentru că este unul dintre cele mai dure vehicule de pe drumurile de astăzi și un succesor strălucit al emblematicului Land Rover; o mașină pentru secolul 21 care este capabilă de performanțe strălucitoare peste tot.

“Maşina Anului este o distincție câștigată doar de cei mai buni dintre cei mai buni. Recunoaștem că înlocuirea unei maşini iconice este o sarcină dificilă, iar un Land Rover și-a luat pe bună dreptate timpul necesar pentru a obține acest drept.

Am condus maşina prin deșertul namibian și în medii corespunzătoare dure cum ar fi M25 (autostradă de centură în Marea Britanie), în ambele forme 90 și 110, cu fiecare motor sub capotă și funcționează strălucit peste tot. Există un argument că, deoarece costă puțin mai mult, nu va fi utilizat în mod corespunzător de către fermieri și comunitatea rurală, dar asta nu înseamnă că nu ar putea fi…

Este cel mai dur, mai capabil off-roader pe care l-am testat vreodată, dar unul care este şi o mașină de familie rafinată, bine echipată, pentru orașe. Felicitări tuturor celor de la Land Rover”, a declarat editorul Top Gear Magazine Jack Rix.

Pentru a marca câştigarea unor astfel de premii, Land Rover a făcut echipă cu Top Gear pentru a dovedi că noul Defender este demn de titlul Unstoppable Force. Un test de rezistenţă a fost conceput pentru a demonstra rigiditatea structurală a platformei de aluminiu D7x a modelului. S-au suspendat trei Defender 110 standard, unul de altul, doar prin cârligele de remorcare ale maşinilor, de o macara mobilă de 150 de tone a cărei braţ telescopic a fost ridicat la 60 de metri înălţime.

Testul a fost organizat pe poligonul de teste Gaydon din Warwickshire. Primul Defender 110, cel de sus, a fost supus la o sarcină structurală de peste opt tone! Fiecare exemplar mai avea pachetul opţional Adventure şi o serie de alte dotări opţionale.

Cmentariile sunt închise