(video) Monterey Car Week 2023: Ediţie specială pentru Rimac Nevera cu ocazia stabilirii unui record pe Nürburgring

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În seara târzie a zilei de vineri, odată cu dezvăluirea ediţiei limitate Nevera Time Attack şi predarea în mâinile primului client, la evenimentul The Quail, A Motorsports Gathering din cadrul Monterey Car Week 2023, Rimac Automobili a sărbătorit un an în care a doborât recorduri de performanță – peste 20 până acum în 2023.

Noua ediție limitată a maşinii a fost dezvăluită în aceeași zi în care s-a confirmat că Nevera a doborât încă un record: cel mai bun timp înregistrat de un electromobil de producţie pe circuitul german Nürburgring – 7:05.298 minute – parcurs cu 20 de secunde mai repede decât Tesla Model S Plaid.

Cu pilotul croat la volan, Martin Kodrić, a fost utilizat un Nevera cu anvelope Michelin Cup2R și verificat prin date independente de cronometrare, TÜV SÜD și telemetrie la bord. Pe cea mai lungă secţiune dreaptă de 2.8 km s-a apăsat acceleratorul în podea şi s-a atins maximum 355 km/h.

Acest record este doar cel mai recent dintr-o listă de peste 20 pe care Nevera le-a spulberat în acest an. În aprilie 2023, la Automotive Testing Papenburg (ATP), Germania, Rimac Nevera a revendicat un spectaculos număr de 23 recorduri de performanță într-o singură zi, inclusiv 0-60 mph, 0-100 mph și 0-186 mph. Nevera ajunsese deja pe pista ATP deținând titlul de electromobil cu cea mai mare viteză maximă verificată, atingând 256 mph (412 km/h).

În iulie, la Festivalul de Viteză de la Goodwood, Nevera și-a demonstrat încă o dată capacitatea de a doborî recorduri. În fața mulțimii a stabilit un timp de 49.32 secunde în timpul Supercar Shootout, făcând-o nu doar cea mai rapidă mașină electrică de producție care a urcat vreodată pe faimosul deal, ci și cea mai rapidă mașină de producție care a parcurs traseul în rampă în 2023.

Acum, ca omagiu adus acestui an record, Rimac Automobili va produce 12 mașini în ediţie Nevera Time Attack – toate deja vândute. Am încercat să aflăm dacă aceste 12 maşini vor fi din tirajul total de 150 de exemplare ale Nevera sau altele 12 suplimentare, însă deocamdată nu am primit un răspuns.

Nevera Time Attack poartă o livrea exterioară personalizată, inspirată de cea pe care o poartă mașina care a setat fiecare record. Vopseaua personalizată a modelului Time Attack a fost proiectată intern de echipa Rimac Automobili Color and Trim și aplicată manual pentru a crea un finisaj perfect.

Mașina primului client, precum și exemplarul care a stabilit recorduri, este vopsit predominant în nuanţa Squadron Black, cu accente în Lightning Green, inclusiv o pereche de dungi care se întind din față în spate. Această nuanță personalizată de verde este inspirată de un fenomen meteorologic ciudat care se întâmplă înainte de o furtună, când particulele ionizate încărcate dau cerului o nuanță frumoasă, puternică de verde viu. Este un avertisment vizibil al puterii care urmează să fie dezlănțuită. Culoarea este, de asemenea, un omagiu direct adus modelului e-M3 – un BMW Seria 3 transformat în electromobil cu propriile forţe în garajul lui Mate Rimac, care a fost verificat independent de FIA în 2012 ca fiind cel mai rapid automobil electric din lume la acea vreme.

Cei 11 proprietari rămași au ales între o vopsea de bază Squadron Black sau fibră de carbon goală, evidențiată de o gamă de culori, inclusiv Rimac Racing Red și Stiniva E-Blue. Fiecare este asociat cu o reflexie subtilă a culorilor în jantele din aliaj Vertex. Pe partea inferioară a aripii posterioară, vizibil în mod clar atunci când Nevera este configurat în modul său cel mai extrem de condus, scrie mesajul: „Dedicat celor care vin după noi”.

Accentele personalizate ale ediției Time Attack se reflectă și în interior, unde baza este reprezentată de Alcantara neagră, evidențiată cu accente și cusături contrastante în nuanța exterioară aleasă. Fiecare maşină mai prezintă cusături personalizate “Time Attack” pe spătarele scaunelor și o placă gravată “Time Attack: 1 of 12”.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise