(video) Premieră mondială: Noul McLaren 765LT – doar 765 de maşini

Mai ușor, mai puternic și cu performanțe și mai ridicate atât pe șosea, cât și pe pistă, noul McLaren 765LT este astăzi dezvăluit ca fiind cel mai recent model din familia “Longtail”, dar şi cel mai avansat și dinamic model LT care a fost vreodată făcut de compania britanică.

Supercarul a fost arătat alături de noul Elva şi proiectul Verdant Theme GT by MSO.

Iată prin ce se deosebeşte de un McLaren 720S obişnuit:

  • Va exista în doar 765 de exemplare, disponibile la nivel global, numerotate individual cu numere de ordine.
  • Propulsat de acelaşi motor V8 twin-turbo de 4.0 litri, doar că forţat să producă 765 CP (+45) şi 800 Nm (+30) de cuplu. Astfel, poate face 0-100 km/h în 2.8 secunde (-0.1 s), 0-200 km/h în 7.2 secunde (-0.6 secunde) şi poate atinge o viteză maximă de 330 km/h (-11 km/h).
  • Transmisie optimizată pentru răspunsul la accelerație – cu 15% acceleraţii mai rapide în treptele de viteză pentru cei mai rapizi timp de tur printre toate modelele din linia McLaren Super Series.
  • Mai ușor, în tradiția LT: -80 kg comparativ cu un 720S Coupe – 1.339 kg sau doar 1.229 kg (greutate uscată) – cu mai mult de 50 kg sub masa celui mai apropiat concurent în specificații comparabile.
  • Cel mai bun raport putere/greutate din segment: 622 CP per tonă.
  • Materiale de înaltă performanță, ușoare, cu tehnologii avansate de fibre de carbon pentru componentele corpului.
  • Măsurile specifice de economisire a greutății includ un sistem de evacuare a gazelor de eşapament din titan, materiale de transmisie aduse din Formula 1, geamuri mai subţiri și din policarbonat.
  • Nou pachet aerodinamic LT, integral din fibră de carbon: splitter frontal, bară de protecție față, podea frontală, praguri laterale, bară de protecție spate, difuzor spate și aripă posterioară activă “Longtail” mai mare în dimensiuni. Toate contribuie la generarea unei forţe de apăsare mai mare cu 25%.
  • Renumita dinamică a șasiului McLaren Super Series este îmbunătățită cu arcuri și amortizoare LT personalizate; lățime crescută a ecartamentului față; gardă la sol mai redusă pe puntea din faţă şi un program software unic pentru suspensia conectată hidraulic Proactive Chassis Control II.
  • Jante ultra-ușoare forjate din aliaj cu 10 spiţe, prezoane din titan și anvelope personalizate Pirelli P Zero Trofeo R în echipare standard.
  • Discuri carbo-ceramice, etriere preluate de la McLaren Senna și conducte de răcire integrate în ele, inspirate din Formula 1, se combină pentru un simţ superb al pedalei de frână și o putere incredibilă de oprire.
  • Sistemul de evacuare din titan cu patru terminaţii oferă o coloană sonoră specifică modelelor LT, precum și o greutate redusă cu 40% comparativ cu un sistem din oţel inoxidabil comparabil.
  • Design interior inspirat din motorsport cu scaune de curse din fibră de carbon, tunel central din fibră de carbon, podea din fibră de carbon expusă la vedere, în combinaţie cu Alcantara uşoară.
  • Panou opțional cu geam dublu integrat în structura superioară din fibră de carbon care prezintă vitrina motorului McLaren V8.
  • Sistem de climatizare şi audio eliminat din echiparea de bază pentru a reduce greutatea, deşi pot fi comandate pentru a fi montate fără costuri suplimentare.
  • Pachetele MSO Clubsport și MSO Clubsport Pro ambalează actualizări opționale individuale de grup.
  • Aripa spate activă, bara de protecție spate și podeaua frontală au fost desenate, proiectate și fabricate la McLaren Composites Technology Center (MCTC) din Yorkshire, Marea Britanie şi reprezintă prima utilizare a componentelor de caroserie din fibră de carbon produse de MCTC într-o mașină stradală.

Preţul de start urmează a fi anunţat în scurt timp. Livrările vor demara din septembrie 2020.

Evenimentul de prezentare în reluare:

Mai multe detalii despre automobil:

 

 

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/