(video) Legendarul șef al echipei de F1, Sir Frank Williams, a murit la vârsta de 79 de ani

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Frank Williams, fondatorul britanic al celebrei echipe de Formula 1 care-i poartă numele, a decedat la vârsta de 79 de ani. Anunţul a fost făcut ieri de către echipă şi fiica sa Claire.

Sir Frank Williams a rămas tetraplegic (paralizie în care sunt lezate toate cele patru membre) în urma unui accident rutier produs în martie 1986 şi a petrecut ultimele decenii de viaţă într-un scaun cu rotile.

Echipa înființată de Frank Williams în anii 1970 a câştigat 16 titluri mondiale între 1980 şi 1997, nouă la constructori şi şapte la piloţi! Printre piloţii care au concurat pentru această echipă au fost Alain Prost şi Nigel Mansell.

Primele monoposturi sub numele său au concurat în Formula 1 în 1975. Prima victorie a fost obţinută la Silverstone în 1979, iar primul titlu mondial a fost cucerit anul următor de australianul Alan Jones.

Tatăl a trei copii, acest pasionat de tehnologie şi de strategie a cedat conducerea echipei fiicei sale Claire în 2013. Confruntată cu dificultăţi sportive şi financiare, echipa a fost vândută unui fond de investiţii american, Dorilton Capital, în 2020.

Preşedintele Formulei 1, Stefano Domenicali, a declarat că acest sport a pierdut “un uriaş”.

„A depăşit cele mai grele provocări ale vieţii şi s-a bătut în fiecare zi ca să câştige pe pistă şi în afara ei. Noi am pierdut un membru foarte iubit şi respectat al familiei F1.”

Cmentariile sunt închise