TOP 5 maşini premium pe care le poţi găsi în Moldova mai ieftin de 20.000 de euro

Ne-am gândit să facem o listă cu cinci dintre cele mai luxoase şi confortabile maşini premium pe care le poţi cumpăra în Republica Moldova cu mai puţin de 20.000 de euro. Chiar dacă sunt la mâna a doua, verificând “stocul” acestor modele pe site-urile de anunţuri din ţară, unele exemplare au fost păstrate cu grijă de stăpâni, iar de altele nici nu mai vorbim. Să nu uităm că aceste maşini au costat cândva zeci şi sute de mii de euro, iar acum un simplu Dacia Duster poate costa mai mult decât unele dintre ele.

20111213223800-8acfbb46-960x480

Înainte de a începe, trebuie să îţi spunem că cheltuielile de la service vor fi mari, oricum ai lua-o. Chiar dacă o astfel de maşină costă mai puţin decât o Dacie nouă, preţurile pentru piese şi manoperă sunt pe măsura preţului de achiziţie din vremea când modelul era nou. Aşa că să nu te aştepţi la costuri de întreţinere mici, fiindcă nu o să ai noroc.

Evident, maşinile din lista de mai jos pot fi cumpărate şi cu mai mult de 20.000 de euro, dar am găsit destule exemplare în stare bună şi foarte bună (cu un rulaj de cel mult 300.000 de kilometri) care au preţuri sub pragul enunţat.

Audi A8 (1994-2002)

Prima generaţie a limuzinei germane Audi A8 a înlocuit vechiul Audi V8 şi a folosit o platformă din aluminiu (Audi Space Frame) pentru a reduce greutatea. Această generaţie de A8 impune cel mai mult respect dintre toate (în principiu fiindcă te aştepţi ca şoferul să fie membru în mafia rusească şi pentru că un S8 a avut un rol destul de important în filmul Ronin).

autowp.ru_audi_a8_uk-spec_5_новый размер

Chiar şi după standardele de azi, interiorul primului Audi A8 este unul cât se poate de luxos, iar calitatea asamblării este de invidiat.

autowp.ru_audi_a8_6_новый размер

Cât despre fiabilitate, părerile sunt împărţite – unii spun că maşina a fost construită ca un tanc, alţii spun că nu s-ar apropia niciodată de ea, din cauza problemelor pe care le are. Cu toate acestea, există câteva lucruri clare la care trebuie să fii atent atunci când te hotărăşti să îţi cumperi un A8 atât de vechi.

audi_a8_4.2_quattro_2_новый размер

Elementele sistemelor de direcţie şi frânare au tendinţa de a se uza prematur, iar sistemele electronice pot da bătăi de cap serioase. Verifică toate butoanele şi sistemele şi asigură-te că funcţionează corect, fiindcă altfel s-ar putea să te trezeşti cu o factură de reparaţii mai mare decât preţul de achiziţie.

De asemenea, ascultă cu atenţie după sunete ciudate de la transmisie – şi aici, reparaţiile sunt extrem de costisitoare.

autowp.ru_audi_a8_58_новый размер

BMW Seria 7 (E65) (2001-2008)

Această generaţie de BMW Seria 7 a fost maşina care a pus pe jar marca germană, fiind prima din noul val de design impus de Chris Bangle, şeful departamentului de design de la acea vreme. Dar, cu toate acestea, limuzina celor de la BMW rămâne o propunere atractivă pentru cei care caută o maşină mare, confortabilă şi cu un strop de sportivitate.

autowp.ru_bmw_7_series_6_новый размер

Citeşte şi: TOP 10 maşini nemuritoare, construite din fabrică pentru a rezista în timp (foto)

Cea mai potrivită variantă pentru uzul zilnic ar fi dieselul 730d (pe vremea aceea, literele din denumirile modelelor BMW chiar reflectau volumul – 3,0 litri), dar dacă te simţi în putere poţi să alegi şi una dintre variantele pe benzină – 745i (4,4 litri) sau 760i (6,0 litri).

bmw_750li_новый размер

Orice variantă de motorizare ai alege, trebuie să ştii că interiorul este foarte bine pus la punct, cu o mică excepţie. Acest Seria 7 a fost primul model BMW care a primit sistemul infotainment iDrive (acela cu rotiţă lângă schimbătorul de viteze), aşa că asigură-te că totul funcţionează aşa cum ar trebui.

autowp.ru_bmw_750li_33_новый размер

O altă problemă la care trebuie să fii atent este sistemul de aer condiţionat – dacă nu merge, s-ar putea să fie vorba despre o simplă reumplere cu freon sau s-ar putea să fie ceva mult mai complicat, ceea ce va duce la costuri de service foarte mari. De asemenea, fii sigur că mecanismul de deschidere a portbagajului funcţionează corect.

autowp.ru_bmw_760li_44_новый размер

Mercedes-Benz S-Class (W220) (1998-2005)

Un S-Class va fi întotdeauna un S-Class, aşa că nu puteam să nu fie inclus în această listă. Atenţie, însă, la modelele produse în primii doi ani (1998 şi 1999), fiindcă acelea au cele mai multe probleme la sistemele electronice.

autowp.ru_mercedes-benz_s500_4matic_21_новый размер autowp.ru_mercedes-benz_s500_4matic_56_новый размер

În rest, trebuie să ai grijă ca sistemul de aer condiţionat să funcţioneze corect şi să fii atent la sunetele care vin din compartimentul motorului. Dacă auzi bătăi neobişnuite, s-ar putea ca viaţa convertorului catalitic să fie pe terminate, ceea ce o să facă o gaură considerabilă în portofelul tău.

mercedes-benz_s_500_7_новый размерmercedes-benz_s_600_1_новый размер

Range Rover (2002-2006)

Singurul SUV şi singurul model non-german de pe această listă, Range Rover-ul produs între 2002 şi 2005 are încă o prestanţă de care cu greu se pot apropia concurenţii săi germani din aceeaşi perioadă. Interiorul este demn de cel al unei limuzine, la fel şi spaţiul pentru pasageri. Diferenţa este că un Range Rover poate să iasă de pe şosea şi să te ducă aproape oriunde îţi îndrepţi privirea.

autowp.ru_range_rover_za-spec_16_новый размер

 

Dacă alegi maşina asta şi ai noroc, nu o să ai probleme. Dacă nu ai noroc, aşteaptă-te la cheltuieli mari cu reparaţiile.

autowp.ru_range_rover_4_новый размер

Atenţie la sistemul de suspensie pneumatică, la cutia de viteze (au existat cazuri în care nu s-au putut repara şi au fost înlocuite) şi la nenumăratele sisteme electronice care îşi pot da obştescul sfârşit fără a da indicii clare. Un lucru e sigur – un Range Rover din generaţia precedentă nu e ieftin de întreţinut.

autowp.ru_range_rover_za-spec_19_новый размер

O motorizare potrivită ar fi cea diesel TD6 de 3,0 litri (de origine BMW, cu 177 CP), sau – dacă te ţine portofelul – poţi să alegi motorul V8 de 4,4 litri pe benzină (de origine Jaguar) care produce 306 CP.

autowp.ru_range_rover_za-spec_20_новый размер

Volkswagen Phaeton (2002-2007)

 

Da, ştim ce vei spune – că Volkswagen nu e o marcă premium. Şi ai dreptate, dar Phaeton este atât de bine construit şi dotat încât îşi merită locul pe această listă. De fapt, tocmai pentru că lumea nu asociază Volkswagen cu o marcă premium, preţurile la Phaeton scad vertiginos de îndată ce maşina iese din curtea dealerului.

autowp.ru_volkswagen_phaeton_v8_6_новый размер

Modelul a trecut de-a lungul timpului prin două facelift-uri, unul în 2007 şi unul 2010, dar o să fii un norocos dacă o să reuşeşti să găseşti un Phaeton mai ieftin de 20.000 de euro.

autowp.ru_volkswagen_phaeton_v8_10_новый размер

Nu există probleme tehnice majore raportate în studiile de fiabilitate, ceea ce îndulceşte şi mai mult ideea de a cumpăra o astfel de maşină. Motorul ideal ar fi dieselul de 3,0 litri TDI care produce 224 CP şi are un consum mediu de aproximativ 10 l/100 km.

autowp.ru_volkswagen_phaeton_v8_2_новый размерautowp.ru_volkswagen_phaeton_v8_4_новый размер

Articol preluat şi adaptat de pe Promotor

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/