(video) BMW şi-a deschis cea mai eficientă uzină din portofoliu, acolo unde va produce şi va livra global Seria 3

Compania de vânzări BMW Group din Mexic sărbătoreşte cea de-a 25-a aniversare în acest an şi cu această ocazie, acum câteva ore, reprezentanţi de rang înalt ai Guvernului mexican şi oficiali BMW Group au deschis cea mai nouă uzină auto a companiei, la San Luis Potosi, în Mexic!

Compania a investit peste un miliard de dolari în noua locaţie de producţie! Uzina, care are deja 2.500 de angajaţi, va avea o capacitate de producţie de până la 175.000 de vehicule pe an odată ce faza de lansare este încheiată complet.

La San Luis Potosi se va produce cel mai de succes model al mărcii BMW: noul BMW Seria 3 Sedan decaomdată. În istoria de peste 100 de ani a companiei, acest automobil emblematic a ajuns să reprezintă sufletul mărcii, stabilind standardul pentru performanţe dinamice, eficienţă şi design.

La ceremonia de la San Luis Potosi au participat numeroşi oaspeţi printre care Dr. Alfonso Romo Garza, directorul Cancelariei Prezidenţiale a Republicii Mexic; Dr. Juan Manuel Carreras López, guvernatorul statului San Luis Potosi; Oliver Zipse, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG şi responsabil pentru producţie; Milagros Caiña-Andree, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG şi responsabil pentru resurse umane şi relaţii de muncă; şi Dr. Andreas Wendt, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG şi responsabil pentru achiziţii şi reţea de furnizori.

“Noua uzină din San Luis Potosi este un pilon important al strategiei de producţie globală a BMW Group. Ne propunem să obţinem un echilibru în producţia şi vânzările noastre în diferite regiuni ale lumii. Ne dorim să ne consolidăm amprenta pe pieţe importante şi în creştere. Uzina din San Luis Potosi va impulsiona semnificativ flexibilitatea regională de producţie în America. De aici, livrăm modelul BMW Seria 3 Sedan produs local către clienţii din lumea întreagă”, a declarat în timpul ceremoniei Oliver Zipse, membru în Consiliul de Administraţie al BMW AG şi responsabil pentru producţie.

La un nou centru inovator din incinta uzinei, toţi angajaţii şi ucenicii noi sunt instruiţi în cele mai recente procese şi tehnologii de producţie ale BMW Group, pe baza modelului dual de formare profesională. Centrul nu este axat doar pe extinderea aptitudinilor tehnice ale angajaţilor şi ucenicilor, ci şi pe stimularea motivaţiei, a entuziasmului şi a spiritului de echipă.

Uzina lucrează cu patru institute tehnice în acest domeniu şi a pregătit deja 250 de ucenici în ocupaţii tehnice. BMW Group a operat propriul său birou local de achiziţii în Mexic încă din 2008. În 2017, biroul s-a relocat din Mexico City în San Luis Potosi, unde acum sunt angajaţi 105 oameni. Anul trecut, volumul achizițiilor BMW Group în Mexic a atins 2.5 miliarde de dolari.

BMW Group a utilizat planuri 3D digitale în timpul construcţiei uzinei, atât pentru clădirea în sine, cât şi pentru instalarea echipamentelor. În fiecare fază a construcţiei, arhitecţii au introdus informaţii specifice, precum locaţia, dimensiunile şi data finalizării în modelele digitale. Tehnologia digitală de scanare 3D a fost utilizată pentru prima dată şi în timpul construcţiei! Combinarea acestor două tehnologii a permis analiza în timp real a progresului construcţiei şi a modificărilor eficiente din punct de vedere al costurilor, oferind BMW Group o fiabilitate continuă a planificării.

Noua uzină BMW Group este un pionier în domeniul întreţinerii inteligente. Software-ul Smart Maintenance Assistant este utilizat pentru prima dată, permiţând o planificare a întreţinerii proactive în întreaga uzină, sporind astfel disponibilitatea echipamentului. Activităţile de service se bazează pe date de sistem organizate în mod curent şi inteligent, în loc de intervale de întreţinere predefinite. Utilizând dispozitive inteligente, cum ar fi tablete şi smartphone-uri, personalul primeşte toate informaţiile relevante privind starea echipamentului.

Diferite tehnologii Industry 4.0 sunt utilizate, de exemplu, în asamblare, unde ecranele au înlocuit în mare măsură hârtia în timpul procesului de asamblare. Două ecrane pe ceas oferă personalului toate informaţiile de care au nevoie – informaţii care în trecut erau disponibile numai pe hârtie. Acest job card digital este folosit în premieră la uzina BMW Group din Mexic.

Roboţii şi angajaţii lucrează direct unii lângă alţii în preasamblarea motorului, cooperând într-un mod care evidenţiază punctele forte ale fiecăruia. Roboţii au puterea de a întoarce convertorul greu, în timp ce angajaţii au dexteritatea manuală pentru a face ajustările finale pentru a le potrivi exact împreună.

“Uzina a fost proiectată de la început pentru a ne permite să răspundem rapid şi flexibil viitoarelor variante de modele şi volume de producţie. Folosim tehnologiile inovatoare Industry 4.0, incluzând noi soluţii de automatizare şi sisteme moderne de asistenţă. De asemenea, dezvoltarea durabilă a fost un accent major de la început – şi stabilim noi standarde în acest domeniu”, a spus directorul uzinei din Mexic Hermann Bohrer.

Începând cu primul an complet de producţie, facilitatea din San Luis Potosi va fi cea mai eficientă uzină a BMW Group din punct de vedere al utilizării resurselor. Utilizarea atentă a resurselor de apă este un obiectiv principal al dezvoltării durabile. Locaţia, cu cel mai redus consum de apă per automobil produs, va fi prima vopsitorie a BMW Group care nu generează nici un fel de apă reziduală. Apa necesară pentru procesul de vopsire este recondiţionată şi refolosită!

Utilizarea surselor de energie regenerabile asigură faptul că instalaţia va fi alimentată în viitor cu energie electrică 100% fără emisii CO2. Aflată la faţa locului şi acoperind peste 70.000 de metri pătraţi, o instalaţie de panouri solare va produce o parte din energie.

Noua uzină din Mexic extinde reţeaua de producţie a BMW Group la un total de 31 de locaţii la nivel mondial. Ţara este membră a zonei de comerţ liber NAFTA cu Canada şi SUA. De asemenea, are un număr mare de acorduri de liber schimb, inclusiv cu Uniunea Europeană şi MERCOSUR, care facilitează exportul de automobile şi importul de piese furnizate.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise