Amuzant şi nu prea! Motorina standard se ieftinește în Moldova înapoi cu patru bani

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Preţul maximal al benzinei 95 scade sub 33 de lei pentru un litru, conform noilor tarife plafon aprobate de ANRE pentru ziua de miercuri. Un litru va costa 32.99 lei, cu patru bani mai puţin.

De cealaltă parte, în cazul motorinei standard, este un adevărat joc de preţ pentru un litru: după ce anterior s-a ieftinit cu şase bani, astăzi este cu patru bani mai scumpă decât ieri, mâine din nou scade cu patru bani…

Apropo, în context ar mai fi de notat că preţurile petrolului au crescut luni cu peste 2%, într-o sesiune volatilă, în timp ce investitorii au aşteptat posibile noi măsuri împotriva exporturilor ruseşti de petrol şi gaze, la întâlnirea liderilor Grupului celor şapte naţiuni (G7), din Germania.

Amintim că Platforma eCarburanţi permite identificarea staţiilor care comercializează cea mai ieftină benzină, motorină şi GPL din ţară, deci se pot găsi carburanţi la preţuri mai reduse decât cele plafon!

Jucătorii de pe piaţa produselor petroliere din Republica Moldova, care au reţele de staţii de alimentare, nu au voie să afişeze la panou preţuri mai mari decât cele plafon stabilite de ANRE pentru principalele tipuri. Însă după posibilitate şi dorinţă ei pot vinde carburanții fie la acelaşi preţ, cel maximal calculat de ANRE, fie la unele mai mici.

Iată cum se formează preţurile la nivel internaţional:

Influența cotațiilor Brent și Platts asupra prețurilor la carburanți în Republica Moldova

Explicaţie: De ce este utilizată media Platts pentru ultimele 14 zile în stabilirea preţurilor la carburanţi

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/