(video) GM anunţă o investiţie majoră în prima uzină din lume care va fi dedicată complet producţiei de vehicule electrice

Viziunea concernului american General Motors asupra unui viitor complet electric se concentrează mai clar și câștigă un impuls cu o investiție de 2.2 miliarde de dolari în uzina sa de asamblare Detroit-Hamtramck, care urmează să producă în scurt timp o varietate de pickup-uri şi SUV-uri electrice.

GMDHamInvest08
Mark Reuss, preşedintele GM

Primul produs al GM, un pickup full electric, va intra în producţia-i programată pentru sfârşitul anului 2021. Acest vehicul va fi urmat la scurt timp după de Cruise Origin, un vehicul electric pentru transportul în comun, care are capacitatea de a se auto-conduce, prezentat chiar acum câteva zile în San Francisco.

Astfel, se anunţă că Detroit-Hamtramck va fi prima uzină auto din lume care va fi dedicată complet pentru producţia de vehicule electrice. Există informaţii neoficiale că aceste vehicule vor exista pe piaţă sub marca Hummer, care va fi resuscitată pentru a fi un sub-brand electric, însă în cadrul prezentării de acum câteva ore a GM nu s-a menţionat nimic despre asta.

Atunci când uzina va fi complet operațională, această investiție anunţată va crea mai mult de 2.200 de locuri de muncă bine plătite în SUA. GM va investi, de asemenea, 800 de milioane de dolari suplimentari în furnizorii de scule și alte proiecte legate de lansarea de noi camioane electrice.

Din toamna anului 2018, GM s-a angajat să investească peste 2.5 miliarde de dolari în Michigan pentru a aduce vehiculele electrice pe piață, prin sume vărsate în uzina de asamblare Orion, laboratorul de baterii GM din Warren, Brownstown și investiția directă anunțată mai nou în Detroit-Hamtramck.

Atelierele de vopsire și producţie de caroserii, precum şi zona de asamblare generală vor primi upgrade-uri cuprinzătoare, inclusiv maşinării noi, transportoare, unităţi de comandă și scule. Întreprinderea comună formată de GM şi LG Chem, care a investit în comun 2.3 miliarde dolari pentru fabricarea de celule de baterii în Lordstown, Ohio, va furniza baterii pentru vehiculele electrice fabricate la Detroit-Hamtramck.

GM Detroit Hamtramck Assembly Main

În prezent, întreprinderea Detroit-Hamtramck funcţionează într-un singur schimb şi se ocupă de asamblarea modelelor Cadillac CT6 și Chevrolet Impala. Aproximativ 900 de persoane sunt angajate la uzină. După cum s-a confirmat anterior, activitățile în aceasta urmează a fi întrerupte temporar pentru mai multe luni, începând cu sfârșitul lunii februarie, pentru ca renovările să demareze. În istoria sa, uzina a construit peste 4 milioane de vehicule de la deschiderea sa în 1985.

Evenimentul în care a fost făcut anunţul în reluare:

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:

https://autoblog.md/cea-mai-mare-investitie-facuta-in-noul-producator-de-vehicule-electrice-rivian-anuntata-pe-final-de-2019/

https://autoblog.md/de-ce-tesla-cybertruck-nu-va-putea-fi-certificat-in-europa-in-forma-in-care-este-si-de-ce-nu-are-oglinzi-exterioare/

https://autoblog.md/video-impresionant-vezi-cum-prototipul-unui-ford-f-150-electric-de-unul-singur-tracteaza-peste-453-de-tone/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/