(video) Premieră: Noile Ford Tourneo Courier şi E-Tourneo Courier vor fi la fel Made in România

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ford a prezentat astăzi noul E‑Tourneo Courier, în Copenhaga, Danemarca, ca parte a evenimentului Bring On Tomorrow Live – unde s-a prezentat noua abordare electrică și fără compromisuri a companiei.

Construit pentru aventură și pregătit pentru orice scenariu, E-Tourneo Courier este un vehicul polivalent cu cinci locuri, cu un design inspirat de cel al SUV-urilor, care oferă spațiu generos pentru pasageri și pentru bunurile lor, totul într-o caroserie compactă.

Caracteristici cheie:

 • Partea din față este tipică modelelor electrice și integrează o bară luminoasă cu aspect futurist, pe toată lățimea mașinii și o grilă cromată cu diamante. Designul inspirat de SUV-uri este robust la exterior și spațios în interior, în timp ce detaliile moderne tipice EV-urilor adaugă exclusivitate și anunță în mod clar E‑Tourneo Courier ca parte a revoluției electrice Ford.
  • Are o linie înaltă a capotei și console scurte, în timp ce montanții finisați în negru dau impresia unei linii inferioare a acoperișului și a geamurilor continue.
  • Cactus Grey, Fantastic Red şi Bursting Green se numără printre culori de caroserie.
 • Vehiculul polivalent, 100% electric, este dezvoltat pentru a transporta cinci adulți și bagajele lor în mod confortabil și cu un caracter practic ridicat, integrând o banchetă spate fracționabilă 60/40 și cu un spațiu pentru bagaje mai mare cu 44% (570 de litri) față de vechiul Tourneo Courier.
  • În cazul în care clienții trebuie să transporte articole mai mari, E‑Tourneo Courier oferă un spațiu pentru bagaje substanțial de 2.162 de litri atunci când este încărcat până la acoperiș cu scaunele din spate rabatate – o creștere de peste 500 de litri.
  • Ocupanții beneficiază, de asemenea, de spațiu îmbunătățit la nivelul umerilor și al capului, precum și de o gamă de opțiuni inteligente pentru depozitare, inclusiv o consolă centrală configurabilă, un portbagaj ascuns și un compartiment de 44 de litri sub capotă.
  • Noul model poate transporta, de asemenea, cu 100 de kg mai mult decât vehiculul de generație anterioară.
  • Greutatea maximă a remorcii pe care o poate trage E-Tourneo Courier este de 700 kg. Tourneo Courier pe benzină poate tracta până la 1.000 kg. O bară de remorcare și un conector electric cu 13 pini sunt opționale.
 • Experiențele digitale la bord sunt centrate în jurul spectaculosului panou de instrumente denumit Digiboard, care integrează un instrumentar digital de 12 inchi în spatele volanului Squircle, dar și sistemul multimedia SYNC 4, controlat prin intermediul ecranului tactil de 12 inchi.
  • Șoferul dispune de integrare wireless Android Auto și Apple CarPlay, precum și de un suport de încărcare wireless a telefonului.
  • Actualizările over-the-air pot îmbunătăți funcționalitatea în timp, fără a fi nevoie să vizitați un dealer.
  • Frâna de mână electrică economisește spațiu împreună cu levierul cutiei de viteze montat pe coloana de direcţie.
  • Consolă centrală nouă, mare, vine cu stocare configurabilă și elemente detașabile pentru a organiza cu ușurință și în siguranță articolele.
 • Atât Tourneo Courier, cât şi versiunea electrică, este disponibil într-o gamă de versiuni elegante, inclusiv cea numită Active cu plafon vopsit diferit de restul caroseriei (în stilul lui Bronco), jante de 17 inchi, protecții suplimentare pentru pasajele roții, bare de plafon și cusături unice pentru scaune, pentru un aspect orientat spre off-road.
 • Pe lângă echiparea Active va exista cea numită Titanium şi Trend. Modelul de bază vine cu SYNC 4 pe un monitor tactil de 8.0 inchi, integrare wireless Apple CarPlay/Android Auto şi modem încorporat pentru conectivitate la aplicația FordPass și actualizări OTA.
 • Călătoriile rafinate, complet electrice, sunt posibile mulțumită motorului de 100 kW (136 CP) al lui E-Tourneo Courier, care beneficiază de tehnologia standard One-Pedal, ceea ce face condusul mai simplu, mai eficient și mai plăcut.
  • Vehiculul oferă atât opțiuni de încărcare de 11 kW AC, cât și 100 kW DC, iar gestionarea încărcării este mai facilă grație aplicației Ford Pass, de unde se poate administra și programa încărcarea după nevoile fiecăruia.
  • O încărcare obișnuită la AC, de la 10 la 100%, durează 5.7 ore. Încărcarea rapidă permite o autonomie de 87 km în doar 10 minute de stat în priză sau o stare 10-80% în sub 35 de minute.
  • Viteza maximă e limitată la 145 km/h.
  • Precondiționarea programată permite cabinei și bateriei să ajungă la temperatura optimă în timp ce se încarcă.
  • Un Ford Connected Wallbox opțional poate reîncărca E-Tourneo Courier acasă semnificativ mai rapid decât o priză de perete standard. Proprietarii își pot reduce, de asemenea, cheltuielile cu energia prin programarea timpilor de încărcare pentru a profita de tarifele mai ieftine pentru energia electrică.
   • Clienții primesc, de asemenea, un an de acces gratuit la BlueOval Charge Network – una dintre cele mai mari reţele de staţii din Europa, care va include 500.000 de încărcătoare publice până în 2024.
 • Dar mai devreme, din această vară va fi disponibilă pentru comandă versiunea cu motor EcoBoost pe benzină Tourneo Courier (1.0 litri, 125 CP), cu livrări programate la finalul acestui an.
  • Clienții vor putea alege dintre o cutie manuală cu şase trepte sau o nouă cutie de viteze automată cu șapte trepte, cu dublu ambreiaj, pentru un echilibru optim între schimbarea lină și performanța eficientă.
  • Un sistem Start-Stop automat și o grilă de radiator cu obturatoare active sunt standard pe modelele EcoBoost.
 • Cea mai cuprinzătoare suită de sisteme avansate de asistență a șoferului din clasă ajută, de asemenea, să ușureze conducerea zilnică și călătoriile mai lungi, iar șoferii pot alege dintre modurile de conducere Normal, Eco și Slippery.
  • Standard vin asistenţii: Auto High Beam, Cruise Control, Driver Alert, Front and Rear Parking Aid, Hill Launch Assist, Intelligent Speed Assist, Lane-Keeping System, Pre-Collision Assist, Rear-view camera, Traffic Sign Recognition, Wrong Way Alert.
  • Un driver assistance pack opţional include suplimentar Adaptive Cruise Control with Lane Centring and Stop & Go, Blind Spot Information System with Cross Traffic Alert, Intersection Assist, Reverse Brake Assist.
  • Un modem standard încorporat permite conectivitatea permanentă pentru supravegherea ușoară a încărcării, service-ului și securității, precum și actualizări software wireless care pot îmbunătăți capacitatea vehiculului în timp.
  • Navigaţia conectată pe bază de abonament poate facilita navigarea pe drumuri necunoscute prin afișarea actualizărilor privind traficul, parcarea, încărcarea și pericolele locale.
  • Pe lângă noile caracteristici de asistență a șoferului, senzorii de parcare față și spate care vin standard ajută la facilitarea condusului în oraș, în timp ce o rază de întoarcere de 10.7 metri şi o lungime totală de aproape 4.4 metri sporesc manevrabilitatea și accesul la spații înguste.

E-Tourneo Courier este unul dintre cele zece vehicule complet electrice pe care Ford s-a angajat să le introducă în Europa până în 2024, deoarece vizează zero emisii pentru toate vânzările de vehicule din regiune până în 2035. Compania investește 50 de miliarde de dolari la nivel global până în 2026 pentru a atinge obiectivul de a produce peste două milioane de vehicule electrice până la sfârșitul acelui an.

Noul E-Tourneo Courier va fi produs în fabrica Ford Otosan din Craiova, România, din a doua jumătate a anului 2024, alături de noile Transit Courier/E-Transit Courier şi crossoverul Puma – cel mai bine vândut autoturism Ford din Europa, care va fi oferit într-o versiune complet electrică în 2024.

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

https://abangsongan.desa.id/https://abuan.desa.id/https://banua.desa.id/https://baturselatan.desa.id/https://baturtengah.desa.id/https://baturutara.desa.id/https://bayunggede.desa.id/https://belandingan.desa.id/https://belanga.desa.id/https://belantih.desa.id/https://buahan.desa.id/https://bunutin-kintamani.desa.id/https://catur.desa.id/https://daup.desa.id/https://dausa.desa.id/https://demulih.desa.id/https://gunungbau.desa.id/https://katung.desa.id/https://kedisan.desa.id/https://kintamani.desa.id/https://lembean.desa.id/https://manikliyu.desa.id/https://pengejaran-kintamani.desa.id/https://pengiangan.desa.id/https://pinggan.desa.id/https://satra-kintamani.desa.id/https://sekaan.desa.id/https://sekardadi.desa.id/https://selulung.desa.id/https://siakin.desa.id/https://songana.desa.id/https://songanb.desa.id/https://subaya.desa.id/https://suter.desa.id/https://terunyan.desa.id/https://ulian.desa.id/https://undisan.desa.id/