Echipa Haas l-a dat afară pe Nikita Mazepin înaintea startului noului sezon de Formula 1

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Echipa americană de Formula 1, Haas, a decis în această sâmbătă să rezilieze cu efect imediat parteneriatul cu sponsorul rus Uralkali! În acelaşi timp, şi contractul cu pilotul său Nikita Mazepin, originar din Federaţia Rusă! Toate evident din cauza războiului din Ucraina!

„Haas F1 Team a decis să încheie, cu efect imediat, relaţia cu sponsorul Uralkali, precum şi contractul cu pilotul Nikita Mazepin. Ca şi restul comunităţii din Formula 1, echipa este şocată şi întristată de invazia din Ucrainei şi doreşte un sfârşit rapid şi paşnic al conflictului.”

Nikita Mazepin, în vârstă de 23 ani (aniversare marcată apropo în 2 martie), s-a alăturat echipei Haas abia în 2021, când a deveni coechipier cu pilotul german Mick Schumacher. Tatăl lui Mazepin, Dmitri, un miliardar care susţinea financiar echipa Haas, fiind acţionar la Uralkali, este și un apropiat al președintelui rus Vladimir Putin, persoana care a inițiat așa-zisa operaţiune militară şi la momentul de față încă mai dă ordine pentru atacuri în ţara noastră vecină.

Mai devreme în această săptămână, Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) a reziliat contractul cu organizatorii Marelui Premiu al Rusiei de la Soci, după atacarea Ucrainei de către trupele Moscovei, dar a fost de acord ca piloţii din Rusia şi Belarus să poată concura sub drapel neutru în competiţiile sale.

Iar în această zi de vineri, având în vedere deciziile Consiliului Mondial al Sporturilor Cu Motor din 1 martie 2022 și necesitatea unor măsuri de urgență din cauza invaziei ruse în Ucraina și a sprijinului oferit de Belarus, până la o notificare ulterioară, toți piloţii, concurenții individuali și oficialii din Rusia sau Belarus pot participa la competiții internaționale/zonale (Covered Events) numai în termenii și condițiile din documentele ataşate.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Astfel, dacă Nikita Mazepin rămânea în F1, ar fi trebuit să semneze un document special prin care i se interzice să susţină invadarea Ucrainei de către Rusia, în cazul în care doreşte să-şi continue evoluţiile în F1.

FIA a indicat că piloţii vor trebui să semneze o declaraţie de aderare la principiile Federaţiei internaţionale, de pace şi neutralitate. Printre cerinţele pentru sportivii ruşi care vor să concureze în competiţiile internaţionale în sporturile cu motor se mai numără obligaţia de a concura sub drapel neutru sau individual, neafişarea simbolurilor naţionale ale Rusiei sau Belarus, acceptarea poziţiei categorice a FIA de solidaritate cu ucrainenii şi cu toţi cei care suferă din cauza războiului.

FIA menţionează însă că este posibil ca piloţii din aceste ţări să fie suspendaţi la diferite etape ale Campionatului mondial, în funcţie de deciziile pe care le vor lua fiecare federaţie naţională care găzduieşte runde ale competiţiei de Formula 1. În acest sens, dacă Mazepin rămânea în F1, Motorsport UK deja a decis că pilotul rus să fie exclus din participarea în cadrul Marelui Premiu al Marii Britanii.

Rămâne neclar cine îl va înlocui pe Mazepin și va concura alături de Mick Schumacher în acest sezon – deși veștile despre noul pilot sunt așteptate la începutul săptămânii în care iată-iată intrăm. Pietro Fittipaldi, un brazilian născut în Miami, în vârstă de 25 de ani, este la moment pilot oficial de teste şi de rezervă al echipei Haas, deja pentru al treilea an/sezon consecutiv.

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/