FIA anunţă deciziile luate în privinţa sporturilor şi sportivilor din Rusia şi Belarus. Marele Premiu de F1 al Rusiei se anulează

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În seara zilei de ieri s-a desfășurat o reuniune extraordinară a Consiliului Mondial al Sporturilor Cu Motor (WMSC) în care s-au abordat chestiuni legate de situația actuală din Ucraina. Au fost luate o serie de decizii luate în privința sporturilor şi sportivilor originari din Rusia şi Belarus. Noul președinte al FIA, Mohammed Ben Sulayem, a prezidat-o.

„După cum știți, FIA urmărește cu tristețe și șoc evoluțiile din Ucraina și sper într-o soluționare rapidă și pașnică a situației actuale. Condamnăm invazia rusă a Ucrainei și gândurile noastre sunt alături de toți cei care suferă ca urmare a evenimentelor din Ucraina. Aș dori să subliniez faptul că FIA, împreună cu promotorii noștri, au acționat proactiv în această privință săptămâna trecută și au comunicat în consecință cu privire la Formula 1, Formula 2, WTCR și International Drifting Cup. O versiune actualizată a diferitelor calendare internaționale FIA va fi prezentată reuniunii WMSC din Bahrain pentru aprobare.”

Mohammed Ben Sulayem

În conformitate cu recomandările Comitetului Internațional Olimpic, membrii Consiliului au aprobat următoarele decizii care urmează să fie puse în aplicare cu efect imediat:

Competiții organizate pe teritoriul Rusiei și Belarusului

  • Nicio competiție internațională/zonală nu va avea loc în Rusia și Belarus, până la o notificare ulterioară!
  • Niciun steag/drapel/simbol sau imn al Rusiei/Belarusului nu va putea fi utilizat în competițiile internaționale/zonale, până la o notificare ulterioară!

Piloții, concurenții și oficialii

  • Nicio echipă națională rusă/belarusă nu va putea participa la competiții internaționale/zonale (de exemplu, FIA Motorsport Games), până la o notificare ulterioară!
  • Piloții, concurenții individuali și oficialii ruși/belaruși vor putea participa la competiții internaționale/zonale numai în calitatea lor neutră și sub “drapelul FIA”, sub rezerva angajamentului specific și a respectării principiilor FIA privind pacea și neutralitatea politică, până la o notificare ulterioară!
  • Nu trebuie să fie afișate simboluri naționale ruso-belaruse, culori, steaguri, drapele (pe uniformă, echipament și mașină)- și nu trebuie să fie intonate imnurile acestor țări la competiții internaționale/zonale, până la o notificare ulterioară!

Ofițerii și membrii comisiilor aleși de FIA

  • Reprezentanți ai membrilor FIA din Rusia/Belarus vor trebui să renunțe temporar la rolurile și responsabilitățile lor de ofițeri aleși/membri ai comisiilor*

Granturi FIA

  • Nicio subvenție FIA nu va fi acordată membrilor FIA din Rusia/Belarus, până la o notificare ulterioară*
  • Nicio finanțare existentă din grantul FIA nu va fi plătită membrilor FIA din Rusia/Belarus*

*Sub rezerva aprobării Consiliului Mondial pentru Mobilitatea automobilelor și Turism

FIA International Sporting Calendar 

Președintele FIA a adăugat: 

„Doresc să le mulțumesc membrilor Consiliului pentru acțiunile lor prompte de a decide aceste măsuri în interesul sportului și al păcii. Suntem solidari cu Leonid Kostiucenko, președintele Federației Auto din Ucraina (FAU) și cu familia mai largă FIA din țară. Măsurile luate astăzi recunosc autoritatea FAU în Ucraina și sunt, de asemenea, aliniate la recomandările făcute recent de Comitetul Olimpic Internațional. Suntem în discuții active cu membrii noștri pe măsură ce continuăm să ne extindem compasiunea și sprijinul în timpul lor de nevoie. Sperăm sincer la o rezolvare pașnică a greutăților lor intolerabile.”

Cmentariile sunt închise