(video) Ambuteiajele generate de accidente minore în Chişinău. Ce se va întâmpla din septembrie

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Un alt subiect abordat de ministrul de Interne, Adrian Efros, în cadrul unei recente conferinţe de presă a fost despre ambuteiajele din capitală, cauza unora dintre ele fiind accidentele minore. Până când şoferii iau decizia de constatare amiabilă, ori așteaptă poliţia pentru documentare, traficul devine îngreunat pe unele artere. E timpul însă de schimbat această practică veche.

Şeful MAI a declarat că din această lună de septembrie se va folosi un proces digitalizat de constatare a accidentelor rutiere. Unele maşini ale echipajelor de poliţie care vor sosi la chemări vor avea tehnică de calcul cu software special care va putea reconstrui virtual cum s-a produs un accident într-un timp foarte scurt. Tehnologia va fi oferită în cadrul unui parteneriat de către Guvernul Germaniei.

În acelaşi timp, se vor purta discuții cu companiile de asigurări în vederea ridicării pragurilor de valoare a daunelor pentru cazurile de înțelegere amiabilă în caz de accident. Prin aceasta ar putea exista o mai mare motivație pentru părţile implicate într-un accident minor şi fără victime de a porni procedura de constatare amiabilă şi de a muta mai repede maşinile la marginea carosabilului, de exemplu, pentru a nu mai fi un impediment.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise