Minus o cursă?! Marele Premiu al Rusiei de Formula 1 nu s-ar putea desfăşura în acest an

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Este oficial! Organizatorii Formula 1, după mai multe ore de discuţii cu echipele participante şi piloţii, anunţă că s-a ajuns la un acord comun privind scoaterea din calendarul sezonului actual a Marelui Premiu al Rusiei!

Motivul principal – circumstanțele curente (văzute drept periculoase) pentru desfăşurarea cursei, anterior planificată pentru 23-25 septembrie 2021, la Soci.

Totuşi, potrivit SOCHI AUTODROM, există şanse ca lucrurile să se schimbe:

Mai devreme de acest anunţ, echipa Haas a luat decizia de a nu mai arbora culorile ruse ale sponsorului său în ultima zi a testelor din presezon, care au loc la moment în Barcelona. Haas, ale cărei monoposturi afişează în mod obişnuit culorile albastru, alb şi roşu, identice cu cele ale drapelului Rusiei, participă astăzi la teste doar în culoare albă, chiar şi fără marca sponsorului său – Uralkali.

În ceea ce-l priveşte pe pilotul său rus, Nikita Mazepin, al cărui tată deţine funcţia de director neexecutiv la Uralkali, acesta “va pilota aşa cum este prevăzut în sesiunea de dimineaţă”, a precizat team-ul american, fără a oferi alte detalii privind “acordurile cu partenerii echipei”.

Înaintea anunţului făcut de Haas, campionii mondiali Max Verstappen (2021) şi Sebastian Vettel (2010, 2011, 2012, 2013) se declaraseră în favoarea anulării Marelui Premiu al Rusiei, programat în data de 25 septembrie pe circuitul de la Soci.

„M-am trezit şocat. Este oribil să vezi ce se întâmplă. În ceea ce mă priveşte, părerea mea este că nu trebuie să merg, nu voi merge”, a declarat Vettel, pilotul echipei Aston Martin, în cursul unei conferinţe de presă.

„Când o ţară este în război, nu este corect să concurezi acolo, asta este singur. Întregul paddock va decide acest lucru”, a spus la rândul său Verstappen (Red Bull), campionul mondial en titre.

„Avem o cursă în Rusia, în septembrie, şi nu ar avea sens să mergem acolo”, a afirmat spaniolul Fernando Alonso, dublu campion mondial (2005, 2006), adăugând că a fost “şocat” şi a simţit “o tristeţe extraordinară” la aflarea veştii invadării Ucrainei de către armata rusă.

„Să sperăm că Formula 1 ia decizii corecte. Ca sportivi trebuie să fim responsabili pentru ceea ce facem!”

La începutul zilei de joi, Formula 1 a indicat că “urmăreşte îndeaproape evoluţia situaţiei”, fără a face alte comentarii cu privire la Marele Premiu al Rusiei.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/