Ştiai asta? Câte maşini noi s-au vândut în 2019 la 1000 de locuitori în ţările de pe bătrânul continent

Experții agenției analitice Autostat au realizat un mic studiu în baza cifrelor vânzărilor de automobile înregistrate în Europa pe parcursul anului 2019 şi au calculat câte maşini noi au fost realizate în majoritatea ţărilor de pe continentul european la 1.000 de locuitori. Dintr-o listă de 34 de state, Republica Moldova se poziţionează chiar pe ultimul loc la acest capitol.

Datele arată că Luxemburg, una dintre cele mai mici ţări din lume şi de pe continent ca suprafaţă, este lider în clasament, unde în ultimul an s-au vândut 90 de mașini noi la 1.000 de persoane. Apoi urmează Belgia cu un decalaj simţitor. Germania este, care este cea mai mare piaţă auto din Europa, îi cedează cu puţin doar (43 unităţi).

Rezultatele Danemarcei, Austriei, Elveției, Sloveniei, Suediei, Marii Britanii, Franței, Islandei și Italiei sunt cuprinse între 30 și 40 de unități. Cei mai apropiați vecini ai Rusiei din clasament sunt Cipru, unde se vând 14 mașini noi la 1000 de locuitori și Grecia (11 unități).

De notat că Federaţia Rusă este inferioară unor ţări ca Polonia, Croația, Ungaria, Lituania, Slovacia și Estonia, ale căror date statistice variază între 15 și 20 de unități, ceea ce denotă faptul că în 2019 vânzările de maşini în cea mai mare ţară ca suprafaţă de pe glob au înregistrat o cădere semnificativă.

Ultimele ţări în clasament (mai puțin de 10 unităţi vândute) sunt Letonia, România, Belarus, Bulgaria, Ucraina și Republica Moldova. De notat că la noi şi la vecinii din Ucraina s-au înregistrat cele mai mici vânzări din Europa de mașini noi la 1.000 de rezidenți – doar 2 unități.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:

(video) Test Drive: Mercedes-Maybach S560 4MATIC facelift – limuzina de peste 210.000 euro

În Republica Moldova, Dacia își confirmă calitatea de lider pentru al 8-lea an consecutiv

(video) Test Drive: Porsche 911 GT3 RS – visul împlinit!

Cmentariile sunt închise