(video) Cele mai avansate scaune auto din lume le are Bentley. Pot scana temperatura pasagerilor la fiecare 25 ms

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Cele mai avansate scaune auto din lume le are Bentley. Le montează în prezent pe proaspătul Bentayga EWB şi ţine să ne comunice detalii despre ele. Cu 22 de moduri de reglare, primul sistem automat de detectare a climei de la suprafaţă din lume și tehnologia avansată de ajustare posturală oferă cea mai bună acomodare pe locurile din spate de la Mulsanne încoace.

Până la acest moment, 50% din clienţii Bentayga EWB au optat pentru noul Airline Seat Specification.

Climat automat

Prezentând primul sistem de detectare a suprafeței scaunelor din lume pentru confort termic, Airline Seat dispune de o suită de senzori care a fost dezvoltată pentru a măsura în mod constant atât temperatura suprafeței de contact cu pasagerii, cât și nivelul de umiditate, cu o precizie incredibilă de 0.1°C la fiecare 25 de milisecunde!

Pasagerul definește o țintă optimă de temperatură a suprafeței din șapte setări. Senzorii măsoară și produc date live pentru a determina ce niveluri de încălzire, răcire și ventilație sunt necesare pentru a obține cea mai bună temperatură de confort pentru pasager. În faza inițială, scaunul funcționează eficient pentru a livra temperatura dorită, aducând sistemele de încălzire și ventilație a scaunelor cât mai repede posibil în acţiune, inclusiv ambele simultan.

Apoi, sistemul menține confortul termic optim pe tot parcursul călătoriei cu micro-ajustări ale sistemului termic al scaunului pentru a menține valoarea de referință. Conform testelor, un om poate observa doar o schimbare a temperaturii suprafeței între 1-2°C, dar sistemul monitorizează constant temperatura reală la un nivel mult mai detaliat, astfel încât sistemul știe de ce va avea nevoie pasagerul înainte de a avea nevoie. Datele live permit sistemului să se activeze înainte ca pasagerul să știe că este necesar, oferind o experiență inteligentă și autonomă în care controlul manual nu mai este necesar pentru a menține confortul.

Sistemul de climatizare automată are șapte puncte de setare (neutru + alte șase) și capacitatea de a echilibra concentrarea doar pe spătar sau perna șezutului. Cele șapte puncte de referință nu sunt distanțate liniar și au fost derivate din teste extinse pe pasageri, în combinație cu cercetări de vârf în acest domeniu. Pe baza datelor clinice, studiile au observat următoarele:

  • 75% până la 80% dintre oameni vor folosi poziția „0”, un punct de referință neutru permanent, fără nicio ajustare. Acest lucru asigură obiectivele optime de confort stabilite prin teste care au testat diferiți pasageri și diferite medii.
  • 15% până la 20% vor folosi punctele de setare +1 sau -1 (preferință personală) și nu trebuie să ajusteze ulterior sistemul pentru a urmări o temperatură țintă ceva mai caldă sau mai rece.
  • Aproximativ 5% este probabil să aleagă +2 / -2 pentru perioade medii în anumite zile, pentru a crește sau scădea puțin mai mult temperatura țintă. De exemplu, +2 ar fi folosit pentru durerile de spate unde se dorește o ușurare specifică a încălzirii, iar -2 este, de exemplu, atunci când un pasager se simte rău și dorește o stare nefiresc mai răcoroasă.
  • +3 și -3 sunt furnizate pentru a muta în continuare temperatura target de la cea medie obișnuită. În testare, acest lucru a fost utilizat numai în cazurile de condiții climatice extreme sau de boală în care este necesară părtinirea sistemului pentru a forma o deltă mai mare de la temperatura țintă optimă.

Sistemul de climatizare automată utilizează tehnologiile existente de încălzire a scaunelor, dar a fost dezvoltat un nou ventilator de ventilație a scaunelor, care poate mișca cu aproximativ 80% mai mult aer decât sistemul anterior. Totodată, este consumată mai puțină energie decât sistemul actual de climatizare a scaunelor, iar în modul Auto Climate, consumul total de energie al întregului sistem este cu aproximativ 40% mai mic decât dacă este activat manual de către pasager.

Ajustări posturale

Deși există multe sisteme de recuperare a oboselii (masajul în scaune, de exemplu), sistemul de ajustare posturală al Bentley este următorul pas, oferind un sistem anti-oboseală proactiv. Prin reglarea subtilă a presiunii de contact dintre corp și scaun, prin zonele moi activate pneumatic, sistemul depășește mișcările 2D tipice unor scaune reglabile și folosește o răsucire tridimensională pentru a elibera punctele de presiune. Aceste mișcări sunt controlate de algoritmi complecși care au fost dezvoltați în colaborare cu un chiropractician care se ocupă de clienții care se confruntă cu disconfort în urma călătoriilor lungi cu mașina. 

Lucrând cu specialiștii de la Comfort Motion Global (CMG), Bentley a dezvoltat un sistem științific, pneumatic de reglare posturală. CMG lucrează de câțiva ani în domeniul prevenirii oboselii, efectuând studii de cercetare medicală care evidențiază beneficiile schimbărilor de postură pentru confort și bunăstare. 

Prin crearea unor modificări subtile în zonele de contact ale suprafeței scaunului, țesuturile corpului care au fost sub presiune sunt eliberate, iar în alte zone se aplică apoi presiune. Acest lucru oferă organismului o șansă de a se recupera local în mod natural. Mișcarea posturală creează mici modificări în unghiurile spatelui și ale membrelor și poate crește fluxul sanguin. În special în partea inferioară a spatelui și a membrelor inferioare reducând disconfortul, prin urmare pasagerii rămân mai atenți și concentrați pentru o perioadă mult mai lungă.

Sistemul poate aplica 177 de modificări individuale de presiune, în șase zone de presiune complet independente, pe o perioadă de trei ore, îmbunătățind confortul și minimizând oboseala pe parcursul călătoriei. Schimbând subtil forma suprafețelor scaunului în timp, nicio zonă a corpului nu suportă oboseala de presiune pentru o perioadă îndelungată – ceea ce înseamnă că ocupantul se simte întotdeauna confortabil.

Scaunele Airline au profile de contact optimizate, precum și o construcție complexă a stratului de scaun, reglată pentru a funcționa în armonie perfectă cu șasiul mașinii. Lucrând împreună, confortul de rulare este lin, iar pasagerii sunt izolați de vibrațiile drumului.

Profilele reglabile se pot transforma pentru a se potrivi cu diferite forme și construcții ale corpurilor. Caracteristica reglabilă pentru picioare și suport pentru picioare le permite să obțină o postură așezată care este confortabilă individual pentru ei pentru perioade mai lungi.

Studiile au arătat că susținerea activă a greutății corporale într-un mod dinamic ameliorează tensiunea, ceea ce poate genera stresul mental și poate crea lipsa de concentrare. S-a demonstrat că posturile naturale susținute atenuează stresul din mușchii încordați.

Bentley Airline Seat Specification oferă, de asemenea, o reglare suplimentară a pernelor și a spătarului, extensie de pernă, reglare electrică a înălțimii tetierei și un suport pentru picioare detaşabil pe spatele scaunului pasagerului din față. De asemenea, pasagerul de pe scaunul spate din dreapta poate deplasa înainte scaunul din faţa sa printr-un VIP mode.

Tehnologia sub măiestrie

Alături de sistemele care asigură climatizarea automată și ajustarea posturală, scaunul Airline are o suită incredibilă de tehnologii sub suprafețele sale din piele lucrate manual. O serie de 12 motoare electrice silențioase oferă 22 de moduri de reglare numai în scaun, ceea ce permite modelarea sa pentru a se potrivi formei corpului și, de asemenea, pentru ca pasagerul să poată munci sau odihni.

Motoarele sunt conectate la trei unități de control electronice inteligente cu supape pneumatice, iar combinația de motoare și supape este supravegheată de un ECU principal Seat Motion & Wellbeing.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/