(video) Bentley anunţă al cincilea model din portofoliul său de maşini de lux – Bentayga EWB

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Bentley a ales după amiaza zilei de 10 mai pentru a introduce al cincilea model din portofoliul său de maşini de lux. Ciudat este că îl numeşte al cincilea, deşi în realitate este vorba despre o nouă versiune a unui produs existent. Noul Bentley Bentayga EWB (Extended Wheelbase) are un ampatament mai lung cu 180 mm decât originalul.

Caracteristici cheie:

  • Modelul este un SUV grand touring ce oferă cea mai bună experienţă în partea posterioară a cabinei, de la Mulsanne încoace. Bentley insistă în a menţiona că noutatea este un model dedicat, mai mult decât o simplă versiune a originalului sau o alungire, fiind rezultatul unei investiții de nouă cifre.
    • Peste 2.500 de piese noi au fost introduse pentru a produce noua versiune, inclusiv modificări semnificative Body-in-White și o pardoseală complet nouă. Acest lucru a dus la noi procese de fabricație, modificări de aspect și infrastructură, toate special pentru noul model. 
    • Cu peste 50 de vehicule pre-serie, au fost efectuate aproape 2.000 de săptămâni de teste colective.
  • Noua versiune va reprezenta până la 45% din toate vânzările Bentayga atunci când mașina va fi pusă în vânzare mai târziu în acest an. Prin urmare, Bentayga va rămâne modelul numărul unu al Bentley și cel mai de succes și cel mai solicitat SUV de lux din lume.
  • Odată cu modificările Body-in-White aduse podelei, panourilor laterale, ușilor și acoperișului, echipa de design s-a asigurat că liniile și proporțiile continuă să emane stil și prezență. Această creștere are ca rezultat un ampatament întins de la 2.995 la 3.175 mm.
    • Lungimea totală a maşinii atinge 5.322 mm. Lungimea suplimentară este toată inclusă în portierele posterioare.
    • Noua cabină este lider de clasă, fiind mai lungă decât la orice alt SUV de lux concurent cu peste 40 mm. Bentayga EWB oferă, de asemenea, un spațiu suplimentar de 10 mm față de un Mulsanne, având în același timp o linie a acoperișului cu 100 mm mai mică decât concurenții.
    • Bentayga EWB este şi mai silențios în interior decât concurenții săi, cu 4-26% în funcție de frecvență și poziția în interiorul mașinii.
  • Standard, modelul se oferă într-un format 4+1 locuri, cele două scaune exterioare din spate oferind 16 moduri de reglare, încălzire, ventilație și cinci programe individuale de masaj. Scaunul din mijloc poate servi drept cotieră, fie poate găzdui cu ușurință un al treilea adult sau oferi acces la o trapă pentru schiuri.
  • Pe acest model îşi face debutul noul Bentley Airline Seat, despre care Bentley spune că este cel mai avansat scaun montat vreodată într-o maşină, reglabil în 22 de poziţii. Sunt doar două individuale în acest caz. Comutatoare simple pentru moduri se găsesc pe uşi sau pe Touch Screen Remote.
    • În modul Relax, scaunul posterior se poate înclina până la 40 de grade, în timp ce scaunul frontal al pasagerului se mişcă automat înainte și un suport pentru picioare frumos, îmbrăcat cu piele, se desfășoară din spătarul acestuia. 
    • În modul Business, scaunul se mișcă în poziția cea mai verticală pentru a face lucrul în mișcare mai confortabil.
    • În premieră mondială, scaunele mai dispun de o tehnologie de climatizare automată: detectează temperatura ocupantului și umiditatea de la suprafața tapițeriei, după care determină dacă se aplică căldura, ventilația sau ambele simultan!
    • Iar un sistem de reglare a posturii efectuează automat micro ajustări ale poziției ocupantului și a punctelor de presiune, prin măsurarea presiunii pe suprafața scaunului! Sistemul poate aplica 177 de modificări individuale de presiune în șase zone de presiune complet independente pe o perioadă de trei ore, îmbunătățind confortul și minimizând oboseala pe parcursul călătoriei.
    • Uşile posterioare, dar şi cotiera centrală, mai sunt încălzite.
    • Cotiera din mijloc găzduieşte un spaţiu de depozitare şi două porturi USB, ori poate fi dotată cu răcitorul de sticle Mulliner Console Bottle Cooler.
  • Ventilația din spate se activează numai atunci când sunt cineva stă pe acele locuri.
  • Tot în partea posterioară a cabinei există un sistem separat de ionizare a aerului, care creează o sarcină statică în jurul poluanților, cum ar fi praful sau alergenii din aer, care la rândul lor îi fac să se lipească de cea mai apropiată suprafață. Rezultatul este eliminarea unor astfel de contaminanți din aer pe care îl respiră ocupanții.
  • Bentayga EWB încorporează un design de cusături mai avansat pe o tapiţerie matlasată, creat folosind măiestria digitală. Diamantele pot fi văzute alungindu-se simetric din secţiunile centrale din zona umerilor a scaunelor și de-a lungul lungimii ușilor, reflectând extensia în mașină. În interiorul fiecărui diamant, pielea impecabilă este perforată cu găuri cu diametrul mai mic de 1 mm. Fiecare gaură a fost poziționată digital cu mare precizie
  • Noul stil interior al portierelor posterioare include, de asemenea, un design unic care prezintă un opțional Metal Overlay in Vener, până acum disponibil doar pentru Continental GT Mulliner. Folosind o bandă metalică subțire de doar 0,07 mm grosime, o textură complicată realizată prin fotogravare este lipită manual pe suprafața furnirului înainte ca piesa să fie lăcuită și lustruită.
  • Noile funcții, cum ar fi Iluminarea Bentley Diamond (unde lumina este emisă prin mici perforații de 1 mm în ornamentele ușii, prin 12 LED-uri pentru fiecare uşă frontală şi 22 pentru fiecare posterioară) demonstrează modul în care tehnologia se combină cu măiestria contemporană pentru a oferi un design incredibil de modern în materiale de lux.
  • În total există la alegere 24 de miliarde de combinații de trim (și un număr total de specificații posibile care se ridică la câteva trilioane).
  • Odată cu lungimea crescută a cabinei, şi consola centrală frontală a fost reproiectată pentru a oferi o ergonomie și o funcționalitate mai bună. Partea sa posterioară a fost extinsă pentru o interacțiune mai comodă cu ecranul tactil, adăugarea unui suport de încărcare fără fir și un nou design al deflectoarelor de ventilare.
  • Pentru prima dată pe Bentley, uși cu închidere electrică pot fi instalate. Două comutatoare sunt situate pe partea din spate a consolei centrale extinse, confortabil la îndemâna pasagerilor din spate. Apăsând și ținând apăsat butonul, va închide ușa de pe partea corespunzătoare a vehiculului folosind motoare dedicate, creând o experiență cu adevărat luxoasă, asemănătoare unui valet. Motoarele se cuplează, de asemenea, printr-o împingere manuală ușoară a ușii, pentru o mișcare complet integrată cu mecanismul de blocare. Motoarele oferă, de asemenea, asistență blândă la deschiderea ușii.
  • Standard mai sunt noi lămpi interioare “waterfall illumination” care asigură o iluminare subtilă a cabinei din spate. Iluminarea este focalizată spre centrul mașinii și îmbunătățește vizibilitatea pasagerului asupra comenzilor și funcțiilor centrale cheie. Iluminarea subtilă oferă o lumină ambientală confortabilă în spate, sporind sentimentul de lux pentru pasageri.
  • Noul model are o grilă de radiator Vertical Vane Grille, formată din lame verticale cromate strălucitoare, așezate în fața unei grile din plasă neagră. Jantele de 22 inci cu 10 spiţe sunt oferite într-un design nou, polişat.
  • Trapa panoramică a fost mutată în spate cu 125 mm, oferind poziția optimă pentru a scălda zona de relaxare a cabinei din spate în lumină naturală. Trapa poate fi controlată prin intermediul telecomenzii tactile, precum și prin consola cabinei din față.
  • Modelul mai introduce sistemul Electronic All Wheel Steering în premieră pentru Bentayga. Datorită faptului că şi roţile posterioare pot întoarce, raza de întoarcere este cu 7% mai mică decât a unui Bentayga standard – doar 11.8 metri.
  • Bentley Dynamic Ride, sistemul de control activ anti-ruliu de 48 V, introdus inițial de Bentayga într-o premieră mondială, este inclus standard pe noua versiune.
  • Este propulsat de motorul V8 de 4.0 litri, cu 32 de supape şi turbocompresoare twin-scroll, care combină puterea imensă cu o economie impresionantă de combustibil prin deconectarea a patru cilindri la sarcini mici. Cuplat la o cutie de viteze automată cu opt trepte, oferă 550 CP și 770 Nm de cuplu pentru un sprint 0-100 km/h în 4.6 secunde, în drum spre o viteză maximă de 290 km/h.

Vânzările maşinii vor demara din trimestrul patru al anului curent. Din start vor fi disponibile două echipări speciale: Azure şi First Edition.

GALERIE VIDEO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://kpta.teknik.unpas.ac.id/info/ https://piramida.cimahikota.go.id/storage/banner/