(video) SEMA 2019: SpeedKore impresionează din nou printr-o “maşină de familie” cu minim 1547 CP

MagnaFlow, un lider în dezvoltarea şi producţia de convertizoare catalitice și eşapamente de înaltă performanţă, în colaborare cu băieţii de la SpeedKore Performance Group, au dezvăluit primul Dodge Charger din lume cu sistem de tracţiune integrală, dar şi cu un motor V8 de 6.2 litri de pe Dodge Challenger SRT Demon, şi acesta modificat pentru a nu mai fi unul Supercharged, ci Twin-Turbo!

Premiera proiectului unic în lume şi făcut la comandă a avut loc la SEMA Show în Las Vegas.

Platforma care a servit pentru acest proiect a fost un Dodge Charger Pursuit din gama anului 2019 – o maşină de poliţie mai exact. Pentru a crea părţile din fibră de carbon pe care le are acum, cei de la SpeedKore care sunt specializaţi să o facă incredibil de bine, au împrumutat de la producător un Charger Widebody pentru a-l desface şi a le scana 3D pentru crearea de matriţe necesare.

Vehiculul a fost apoi echipat bare de protecţie, un set de bosaje pe aripi, praguri laterale, o capotă, un spoiler spate, un difuzor şi oglinzi retrovizoare, toate realizate integral din fibră de carbon.

Vezi şi: (video) Vin Diesel a primit în dar de ziua sa de naştere o maşină unică, anterior văzută în Furious 8

“Încărcătorul” în cauză mai dispune de un eşapament personalizat cu supapă, care iese prin bara de protecție față când maşina este utilizată pe o pistă, însă gazele pot fi emanate şi printr-un alt eşapament MagnaFlow Competition Series, cu terminaţii la locul lor, atunci când sedanul este condus pe drumurile publice.

Eşapamentul Competition Series este realizat din oţel inoxidabil, are terminaţii lustruite cu un diametru de trei inci fiecare şi oferă un sunet exterior agresiv, menținând totuși o tonalitate moderată când e auzit din habitaclu.

Atelierul HP Tuners a furnizat software-ul de calibrare a unităţii electronice de control a motorului. Se menţionează că în cadrul testelor pe stand, în timpul sesiunii iniţiale de teste datele au arătat 1.547 de CP. Dar asta nu este tot – SpeedKore va continua să-i manipuleze performanţele şi după SEMA Show.

Sub capotă se află același motor V8 Twin-Turbo de 6.2 litri, găsit pe SpeedKore Demon, care a fost modificat de Gearhead Fabrications pentru a înlocui compresorul mecanic din uzină cu două turbo compresoare cu rulmenţi cu bile Precision 6466. Pentru a face față nivelului sporit de putere, motorul a fost echipat cu o chiulasă custom de la Thitek și un Boost Leash C02 progressive boost controller. De livrarea de etanol E85 răspunde un sistem de alimentare cu triple pompe de la Fore Innovations prin intermediul unor injectoare Injector Dynamics 1700cc.

Spre deosebire de SpeedKore Demon, pe care îl puteţi vedea mai jos, SpeedKore Charger dispune de tracțiune integrală și oferă puterea la sol printr-o transmisie construită de Hellraiser Performance cu o cutie de transfer custom de la Traction Products, un convertizor de cuplu FTI și un arbore de transmisie din fibră de carbon de la The Driveshaft Shop, toate fiind răcite de un cooler de transmisie de la Gearhead Fabrications. Componenta finală care pune puterea uriaşă la sol este un set de roți cu jante Bogart Competition Series în anvelope Mickey Thompson ET Street.

Dodge Charger-ul unic a fost construit pentru un client SpeedKore, Alex Palermo, care a comandat anterior să-i fie construit Demon-ul, cu care deţine în prezent un record de timp pentru 1/4 milă (8.77 secunde cu 260.7 km/h la final). Acesta din urmă a decis să-l facă cadou fratelui său mai mare la aniversarea a 65 de ani.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/