(video) În China a apărut o copie ilegală a modelului Toyota Land Cruiser 200. Iată cum arată

În China, în curând încep vânzările noului SUV full-size pe şasiu tip cadru Hengtian L4600 – o copie nelicențiată a bine cunoscutului Toyota Land Cruiser 200. În anticiparea lansării iminente au apărut fotografii noi şi pentru prima dată un videoclip al modelului promițător.

Lungimea, lățimea şi înălțimea noului produs al industriei auto chineze este de 5.239, 2.026 și, respectiv, 1.932 mm, în timp ce dimensiunea ampatamentului este de 2.950 mm. Potrivit informaţiilor, construcţia şasiului şi a carcasei caroseriei se bazează pe cele ale modelului Land Cruiser 200, însă designul panourilor exterioare şi ale corpurilor de iluminat sunt în întregime originale.

În configurația de bază, noul L4600 va fi echipat cu un motor pe benzină de 4.6 litri FT8VG46KH, produs de compania locală Futai Power Co. şi care dezvoltă 286 CP. Unitatea este cuplată la o transmisie automată (numărul de rapoarte nu este specificat), fie manuală în şase trepte. Habitaclul va conţine 5 sau 7 locuri pentru pasageri la alegere. O versiune mai ieftină este, de asemenea, de așteptat – cu un motor de 3.0 litri (puterea nu este specificată).

Ce ţine de interior, nu se compară evident cu ceea ce oferă Toyota pe LC 200. Se foloseşte o tapiţerie mai simplă, deşi există un monitor mare central şi câţiva asistenţi electronici, suficienţi pentru a-i menţine preţul la un nivel minim. Preţul de start îi este de 211.800 de yuani (circa 30.000 de dolari americani), în timp ce originalul Land Cruiser costă în China de la 770.000 de yuani (circa 110.000 de dolari americani) din cauza taxei mari de import a automobilelor, mai ales a celor cu motoare voluminoase.

Premiera lui Hengtian L4600 era programată la Salonul Auto Internațional de la Beijing, care, din cauza pandemiei globale a fost amânat de la sfârșitul lunii aprilie la o dată ulterioară. Producția SUV-ului va începe la mijlocul anului curent.

Fondată în 2011, compania Hengtian Automobile deține o uzină producătoare de maşini în ciclu complet, cu o capacitate de 100.000 de vehicule pe an, în Ya’an City, provincia Sichuan din China centrală. Până în prezent, Hengtian Automobile era specializată doar în producția de pickup-uri şi alte vehicule comerciale, în timp ce L4600 va fi primul său autoturism.

Este o victorie! Jaguar Land Rover a reuşit să obţină interzicerea producţiei copiei lui Evoque

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Grupul auto BAIC, deţinut de statul chinez, a devenit al doilea cel mai mare acţionar al Daimler AG

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise