(video) Urmăreşte asamblarea “inimii demonului”, a celui mai rapid automobil de serie de pe planetă

În acest articol te invităm să dedici cinci minute din viaţa ta pentru a vedea ceea ce doar unii angajaţi ai companiei Dodge au ocazia – asamblarea motorului celui mai rapid automobil de serie de pe planetă – Dodge Challenger SRT Demon.

Autorii acestui material video interesant l-au realizat într-un format timelapse, însă cu o atenţie deosebită la cele mai mici detalii.

Vezi şi: (video) Timelapse interesant. Vezi în trei minute dezasamblarea completă a unui motor Mazda

*Poţi regla viteza de redare în player dacă doreşti să vezi mai multe detalii.

Motorul lui Demon este un V8 cu un volum de 6.2 litri, din familia HEMI, cu un unghi de poziţionare a cilindrilor la 90 de grade, echipat cu un compresor care la rândul său are un volum de 2.7 litri şi o presiune de lucru de un bar. Pe lângă aceasta mai are două pompe de combustibil, un mecanism îmbunătățit de distribuție a gazelor, un sistem de lubrifiere și de injecție de combustibil diferit faţă de cel de pe SRT Hellcat cu 717 CP, etc.

Dacă este arsă benzină cu cifră octanică 100 şi este instalat un ECU diferit care vine într-un set de accesorii, agregatul este capabil să genereze 852 de cai putere și un cuplu de 1.044 Nm. Puterea mare contribuie la o acceleraţie de pe loc şi până la 96 de km/h în doar 2.3 secunde! Distanţa de 402 metri o parcurge în 9.65 secunde!

În total, Dodge a făcut 3.300 de astfel de motoare, toate maşinile cu ele fiind deja vândute. Ultimul exemplar a mers sub ciocan la o licitaţie, împreună cu ultimul exemplar Dodge Viper.

Vezi şi: (video) Noul Dodge Challenger SRT Demon poate derapa, şi încă cum!

Vezi şi: Videoclipul zilei: Acceleraţia rapidă a unui Dodge Challenger SRT Demon, filmată de pe casca şoferului

Vezi şi: (video) Hennessey spune şi arată cum poate face Dodge Challenger SRT Demon 0-96 de km/h în 1,93 secunde

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/