(video) Evoluţia este clară! Comparativ în probe de off-road dintre noul şi vechiul Defender

Noul şi vechiul Land Rover Defender au fost comparate în habitatul lor natural. Colegul nostru Mat Watson s-a angajat să afle dacă tehnologiile moderne de la bordul noii generații pot bate experiența şi agregatele clasice care şi-au dovedit fiabilitatea pe parcursul a câtorva ani buni, anterior.

SUV-urile au participat în mai multe probe prin care le-au fost puse la încercare şasiurile, dar şi sistemele de asistenţă (cine le are :). Într-un final, câştigător în test a devenit modelul care a adunat cele mai multe puncte. Astfel, într-o oarecare măsură, rezultatele arată cât de mult sau de câte ori a evoluat noul faţă de vechiul model, care a stat pe piaţă din 1990 şi până în 2016.

În acest comparativ s-a făcut uz de un nou Land Rover Defender cu un motor turbo diesel sub capotă, unul de 2.0 litri şi care produce 240 CP/430 Nm de cuplu. Exemplarul de generaţie veche, unul similar şi într-o stare excepţională fiind anunţat în această primăvară ca fiind de vânzare la noi, este propulsat la fel de un turbo diesel, însă cu un volum de 2.2 litri şi cu doar 122 CP/360 Nm.

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-am-testat-noul-land-rover-defender-in-off-road-prin-cele-mai-frumoase-locuri-din-nordul-tarii/
https://autoblog.md/video-noile-mercedes-amg-g-63-vs-suzuki-jimny-care-suv-e-mai-bun-in-off-road/
https://autoblog.md/video-comparativ-in-off-road-ford-ranger-vs-toyota-hilux-vs-vw-amarok/

Cmentariile sunt închise