(video) Premieră mondială: Noul Range Rover Sport SV

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

(update) Noul Range Rover Sport SV va apărea în vânzare liberă abia în 2024. Prețul îi este de cel puțin 169.000 de lire sterline.


Suntem în ultima zi de primăvară, zi în care Land Rover a organizat premiera noului Range Rover Sport SV, cel mai puternic și dinamic Range Rover Sport de până acum. Modelul nu este doar un simplu Range Rover Sport dotat cu cel mai performant motor din gamă, ci şi introduce câteva premiere mondiale care îl fac unic.

Caracteristici cheie:

  • Are sub capotă un V8 twin-turbo de 4.4 litri (marca BMW) cu demaror-generator de 48V, care generează 635 CP şi 750 Nm (800 Nm cu Dynamic Launch Mode), ceea ce este cu 60 CP şi 50 Nm mai mult decât oferea V8-ul supraalimentat de 5.0 litri de pe fostul Range Rover Sport SVR. Este capabil de 0-97 km/h în 3.6 secunde (0-100 în 3.8 secunde) şi o viteză maximă de 290 km/h. Emisiile de CO2 sunt de asemenea cu 15% mai mici. Cântăreşte 2.560 kg.
  • Această performanță remarcabilă este activată de o combinație de caracteristici care oferă o economie de greutate de până la 76 kg, inclusiv prima opțiune de jantă din fibră de carbon de 23 de inci din lume pe o mașină de producție, frâne carbon-ceramice (opțiune disponibilă pentru prima dată pe un Range Rover) și actualizări aerodinamice standard, inclusiv o capotă din fibră de carbon.
  • PREMIERĂ MONDIALĂ: Modelul mai introduce noul sistem de suspensie hidropneumatică 6D Dynamics, despre care se spune că este cel mai sofisticat din clasa sa, debutând o primă combinație mondială de amortizoare hidraulice interconectate, arcuri de aer reglabile pe înălțime și un sistem electronic de control a înclinărilor.
    • Acest sistem revoluționar semi-activ, care elimină nevoia de montare a unor bare anti ruliu tradiţionale, reduce dramatic înclinările înainte-înapoi dreapta-stânga pentru a menține o poziție aproape de nivel a corpului în timpul virajelor și accelerării extreme, reducând în același timp greutatea, crescând aderența și beneficiind de confort și rafinament.
    • Cu o gardă la sol de 10 până la 25 mm mai jos decât la alte modele Range Rover Sport, în funcție de modul de rulare selectat, suspensia 6D Dynamics funcționează perfect cu suita de sisteme avansate de șasiu și suspensie.
    • Setările unice reglate SV sunt aplicate tracțiunii integrale inteligente, direcției integrale, vectorizării cuplului prin frânare, dinamicii configurabile și diferențialului spate cu blocare activă, pentru a oferi o experiență de conducere mai concentrată, asemănătoare unei maşini sport – în special în noul SV Mode selectabil de șofer.
  • Noul Range Rover Sport SV dispune, de asemenea, de componente ale șasiului special dezvoltate, inclusiv un nou sub-cadru posterior și noi legături de suspensie cu geometrie și conformitate revizuite. Iar o nouă casetă de direcţie asistată electronic are cel mai rapid raport dintre orice Range Rover de până acum, pentru o agilitate și o senzație sporită.
  • Pentru prima dată pe un Range Rover, sunt montate anvelope posterioare cu o lăţime de 305 mm, fiind cu 20 mm mai late decât cele frontale. Standard vine cu Michelin Pilot Sport All Season 4.
    • Pneurile permit o configurație dinamică orientată spre spate, îmbunătățind aderența, stabilitatea și tracțiunea. Rigiditatea crescută la rulare din spate ajută, de asemenea, la furnizarea de răspunsuri imediate ale direcției.
    • Demonstrând beneficiile combinate ale acestor tehnologii, noul Range Rover Sport SV este capabil să genereze accelerație laterală de peste 1.1G cu aceste anvelope all-season. Aceasta reprezintă o creștere de 22% față de generația anterioară Range Rover Sport SVR livrată cu anvelope de vară și este comparabilă cu mașinile sport orientate pentru folosire pe circuite.
  • Fiecare nou Range Rover Sport SV beneficiază de un sistem de frânare de înaltă performanță special dezvoltat, clienții având posibilitatea de a alege între tehnologiile standard de frânare mixed-metal Dual-Cast și cele opționale carbon-ceramice.
    • Frânele CCB, disponibile pentru prima dată pe un Range Rover, oferă performanțe maxime de frânare cu o rezistență îmbunătățită la temperaturi ridicate, o durată de viață mai lungă și o reducere totală a greutății cu 34 de kg.
    • Indiferent de tehnologia de frânare aleasă, etrierele frontale unice Brembo Octyma cu opt pistoane sunt cele mai mari montate vreodată pe un Range Rover. Dezvoltate exclusiv pentru noul Range Rover Sport SV și sculptate pentru a completa designul său, etrierele încorporează un aranjament unic cu piston în formă transversală pentru a maximiza eficiența frânării.
    • Pot fi vopsite în nuanţele galben, roșu, bronz carbon și negru.
  • PREMIERĂ MONDIALĂ: Pentru a reduce și mai mult greutatea maşinii, se pot alege primele jante ultra-ușoare din fibră de carbon de 23 de inchi montate pe un vehicul de producție. Disponibile ca opțiune, aceste jante inovatoare economisesc aproape 9 kg per colț – un total de 35.6 kg – în comparație cu jantele din aliaj turnat de 23 de inchi. Deși incredibil de ușoare, acestea sunt proiectate și testate la cele mai dure standarde de durabilitate și robustețe – la fel ca jantele turnate sau forjate din aliaj ale Range Rover.
  • Maximizând avantajul tuturor noutăților de ordin hardware, șoferii pot intensifica atitudinea sportivă a mașinii prin apăsarea noului buton SV Mode de pe volan.
    • Fiind cu un pas dincolo de modul Dynamic existent al Range Rover Sport, modul SV optimizează direcția, cutia de viteze automată cu opt trepte, răspunsul la accelerație, nota de evacuare și sistemul de suspensie 6D Dynamics – inclusiv reduce garda la sol cu alţi 15 mm – pentru a oferi cea mai dinamică și viscerală experiență posibilă.
    • Modul SV permite, de asemenea, activarea programului de control al stabilității TracDSC orientat spre pistă, pentru ca șoferii să exploreze mai liber echilibrul dinamic.
  • Designul exterior de înaltă performanță include un front-end exclusiv cu mai multe prize de aer, părți inferioare ale caroseriei reprofilate și țevile de eșapament acoperite cu inserţii din fibră de carbon. Din acelaşi material sunt realizate inscripția, lamele barei de protecție față, cadrul grilei de radiator, gurile de aerisire ale capotei și gurile de aerisire laterale, pe lângă un finisaj expus pentru secțiunea centrală a capotei din fibră de carbon.
  • În interior, scaunele exclusive SV Performance, cu spătare din fibră de carbon satinată, dispun de tetiere integrate, suporturi mai sculptate și logouri SV iluminate. Poate fi selectată o nouă tapiţerie Ultrafabrics PU cu textile ușoare “3D Knit to form”.
    • Primele padele translucide de schimbare a treptelor de viteză din lume, luminate pe muchie, stau în spatele unui volan cu puncte de prindere mai pronunțate ale degetului mare, în timp ce un levier decorat cu ceramică neagră oferă o senzație rece la atingere.
  • Noul Range Rover Sport SV mai introduce Body and Soul Seat (BASS), o experiență audio multidimensională cu beneficii de wellness care permite ocupanților locurilor din față să simtă sunetul. Acesta este primul vehicul de producție care încorporează un sistem audio tactil de la liderul industriei SUBPAC™ – tehnologie utilizată de cei mai buni artiști și compozitori din lume.
    • Încorporând software-ul de optimizare SUBPAC™ AI și traductoare aliniate la spatele ocupanților scaunelor frontale, Body and Soul Seat analizează mediile în timp real, generând vibrații audio de înaltă fidelitate pentru a crea cel mai captivant și imersiv sunet din mașină. Acest sistem funcționează în combinație cu sistemul audio cu 29 de difuzoare şi o putere de 1430 W – Meridian Signature.
    • Dincolo de imersiunea în muzică, programele Body and Soul Seat Wellness pot contribui la îmbunătățirea bunăstării mentale și fiziologice a ocupanților prin influențarea variabilității ritmului cardiac (HRV) – variația timpului între fiecare bătaie a inimii. Un HRV ridicat este un indiciu de niveluri mai scăzute de stres și relaxare.
    • Proiectate în colaborare cu Centrul Național de Design al Transporturilor al Universității Coventry și școala de media și artele spectacolului, șase piese special dezvoltate – Poise, Soothe, Serene, Cool, Tonic și Glow – ar putea afecta HRV-ul pasagerilor, fie contribuind la reducerea anxietății, fie la îmbunătățirea răspunsului cognitiv, au arătat studiile.

Noul Range Rover Sport SV este inițial rezervat clienților selectați la nivel global. Specificația SV EDITION ONE, valabilă doar pe bază de invitație, reprezentă o serie de cele mai bune combinații de caracteristici, culori și finisaje. Fiecare Range Rover Sport SV EDITION ONE se va deosebi printr-un branding exclusiv pe splitterul frontal, consola centrală, pragurile interioare și proiectoarele din oglinzile retrovizoare. Fiecare Range Rover Sport SV EDITION ONE este deja alocat unui client Range Rover!

Un preţ de start al maşinii deocamdată nu a fost anunţat.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/