(video) Tesla a dezvăluit Optimus Gen 2 – robotul umanoid care poate acum lua delicat ouă cu mâinile

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Robotul umanoid al celor de la Tesla, Optimus, nu stă pe loc, ci evoluează! Compania americană introduce a doua sa generație, ceea ce înseamnă încă un pas făcut spre industrializarea proiectului. Robotul va putea fi utilizat în viitor inclusiv în procesul de asamblare a mașinilor!

Amintim că scopul principal al proiectului Tesla este ca robotul să poată prelua și realiza diverse sarcini repetitive de la oameni, pe care le fac aceștia.

Clipuri lansate anterior privind evoluțiile înregistrate de la Gen 1 la Gen 2:

Versiune Gen 2 a robotului Optimus are acum toate actuatoarele și senzorii proiectați de Tesla. De asemenea, pare mult mai rafinat în general, inclusiv la capitol estetic.

Tesla spune că robotul este acum capabil să meargă cu 30% mai repede. De asemenea, este mai ușor cu 10 kg (acum are puțin peste 60), fapt care facilitează posibilitatea de a-și menține mai bine echilibrul.

Una dintre cele mai dificile părți ale fabricării unui robot umanoid util sunt mâinile. Ele trebuie să fie suficient de puternice pentru a ridica greutăți semnificative, dar capabile să fie suficient de precise pentru a manipula obiecte delicate. Tesla Optimus Gen 2 are mâini noi-nouțe cu senzori în degete, ceea ce este un upgrade important!

Compania Tesla a spus că intenționează să înceapă în curând să folosească robotul în propriile operațiuni de producție. Iar odată ce-și va dovedi utilitatea, este planificată lansarea vânzărilor comerciale!

Într-o actualizare anterioară despre Optimus, CEO-ul Tesla Elon Musk a susținut că „proiectul este extrem de subestimat”. Miliardarul a prognozat că cererea viitoare ar putea ajunge de la 10 până la 20 de miliarde de unități! Totodată a prezis cu încredere că anume Optimus va reprezenta „majoritatea din valoarea pe termen lung a Tesla”.

Este clar că Optimus Gen 2 încă nu arată ca un produs comercial, dar a doua generație prezintă o deosebire semnificativă față de prima. Curios este dacă i se va oferi acces la inteligență artificială?… Pe de altă parte, Elon Musk a înființat în această primăvară noua companie xAI, care dezvoltă AI, intrând astfel într-un mediu extrem de competitiv.

Cmentariile sunt închise