(video) München 2021: Premieră – Noul Volkswagen ID. LIFE Concept

Cum fără VW, mai ales la o expoziţie naţională de maşini. Producătorul german a venit la Salonul Auto Internaţional de la München cu mai multe modele, inclusiv conceptuale, printre care o noutate absolută reprezintă noul ID. LIFE.

Modelul de serie pe care îl previzualizează va fi lansat în 2025 şi va costa în Germania în jur de 20.000 de euro, dar nu mai mult de 25 de mii!

Caracteristici cheie:

 • Modelul de serie se va numi probabil ID.1 sau ID.2! Totodată, va avea „fraţi” lansaţi sub mărcile Skoda şi CUPRA!
 • Este un cross hatchback care măsoară 4.091 x 1.845 x 1.599 x 2.650, cu o gardă la sol de 190 mm, un unghi de atac de 26 grade şi unul de degajare de 37 grade, cu jante de 20 inci (235/45 R20), cu mânere retractabile, cu faruri Matrix LED şi stopuri LED.
 • Conceptul este construit pe baza unei versiuni noi a platformei modulare MEB. Dacă varianta sa actuală de bază are o configurație cu tracțiune spate şi suspensie spate independentă, pe ID. LIFE se prezintă în premieră una simplificată, cu un motor electric pe puntea frontală și o bară de torsiune pe cea posterioară.
 • Compacta este propulsată de un motor electric cu 234 CP şi 290 Nm. Poate face 0-100 km/h în 6.9 secunde. Viteza maximă e limitată la 180 km/h. Energia o procesează dintr-o baterie cu o capacitate de 57 kWh, ce poate asigura o autonomie de până la 400 km (WLTP). Datorită tehnologiei de încărcare rapidă, după doar 10 minute de stat în priză se pot parcurge alţi 163 km.
 • Designul este izbitor de clar. S-a renunțat la elementele decorative și piesele suplimentare, la fel ca la orice amestec complex de materiale. Diviziunea orizontală dintre caroserie, suprafețele de sticlă și acoperiș contribuie, de asemenea, la aspectul purist al mașinii.
 • Un acoperiș individualizat din material textil, care conţine în structura sa o cameră de aer, poate fi demontat, reducând în același timp și greutatea vehiculului.
 • Caracterul durabil al conceptului se reflectă în special în alegerea materialelor și a vopselelor. În stratul transparent pentru caroserie, așchii de lemn sunt folosite ca agent colorant natural împreună cu un întăritor bio. Totodată, materialul textil al camerei de aer pentru acoperiș și capotă este fabricat din sticle PET 100% reciclate.
 • În interior, lemnul din planșa de bord și împrejurimile scaunelor din spate este combinat cu ArtVelours Eco pentru suprafețele scaunelor și ornamentele ușilor. Bio-uleiul, cauciucul natural și cojile de orez sunt doar câteva dintre materialele care servesc drept bază pentru anvelope.
 • Camere (una e integrată în montantul central şi are funcţie de recunoaştere facială pentru a oferi accesul la interior) și afișaje înlocuiesc atât oglinzile exterioare, cât și cele interioare. Funcțiile esențiale ale maşinii sunt controlate printr-un panou tactil de pe volanul hexagonal, deschis, iar un smartphone poate fi integrat în sistemul de operare. Dispozitivele personale – indiferent dacă sunt smartphone-uri sau tablete – pot fi utilizate pentru a opera sistemul de navigație, de exemplu. Muzica, filmele și jocurile stocate pe dispozitiv pot fi utilizate fără probleme în ID. LIFE, cu imagini afișate pe ecranul de proiecție.
 • Cu privire la acest ecran de proiecţie, maşina poate fi transformată într-un cinematograf sau într-un salon de jocuri în cel mai scurt timp. Vehiculul vine cu o consolă de jocuri video și un proiector, precum și un ecran de proiecție care se extinde de la panoul de bord atunci când este necesar! Alte dispozitive pot fi conectate după cum este necesar la sursa de alimentare de 230V/16A din interior.
 • Designul scaunelor, de asemenea, este extrem de flexibil, în conformitate cu ideea de mașină ca un companion pentru toate situațiile și stilul de viață. De exemplu, bancheta din față poate fi complet rabatată, la fel ca și bancheta din spate. Acest lucru permite o serie de posibilități diferite, de la scaune de cinema, la un pat cu o lungime de aproximativ doi metri, până la o versiune cargo care maximizează volumul bagajelor lungi de până la 2.25 metri.
 • Suprafeţe de încărcare inductive pentru smartphone-uri sunt integrate în buzunarele ușilor. Există şi un head-up display cu proiecţie pe parbriz. La fel ca oglinzile exterioare, oglinda interioară este înlocuită cu un sistem de cameră. Imaginile pe care le generează sunt afișate pe un ecran de 9 inci în partea superioară a panoului de bord.
 • Portbagajul din spate are un volum de 225 de litri, plus încă 108 litri sub podeaua compartimentului de încărcare. Când bancheta posterioară şi scaunul pasagerului din faţă sunt rabatate, volumul maxim poate atinge 1.285 de litri. Un spațiu suplimentar de depozitare de 68 de litri poate fi utilizat sub capacul textil al camerei de aer din zona frontală.
 • Un alt spațiu cu un volum de aproximativ 8 litri este, de asemenea, disponibil sub un panou frontal separat pentru a găzdui un cablu de încărcare. În plus față de conexiunea de încărcare pentru bateria de înaltă tensiune, există și o conexiune de alimentare cu 230 volți (16 A) pentru a alimenta dispozitive electrice externe.

Cmentariile sunt închise