(video) Premieră: A doua generaţie Rezvani Tank – formal cel mai puternic SUV din lume

Proaspăta companie din California a lui Ferris Rezvani a experimentat timp de mai mulţi ani cu nişte maşini sport, însă o adevărată faimă i-a adus lansarea unui Xtreme Utility Vehicle (XUV) neobişnuit numit Tank şi realizat în stilul unor maşini de luptă blindate, folosite de regulă în armată.

Chiar dacă a apărut abia acum doi ani, pentru acest model se anunţă acum o a doua generaţie, fapt care este motivat de folosirea unei noi platforme. Dacă cel anterior folosea şasiul modelului Jeep Wrangler JK, noul Tank este făcut pe baza noului Wrangler JL. Totuşi, la schimbări de ordin tehnic lucrurile nu s-au limitat.

Aşa cum s-a întâmplat în cazul lui Wrangler, noul Rezvani Tank dispune acum de un cadru ranforsat, un sistem de tracţiune integrală cu funcţie de conectare automată a punţii spate, o servodirecţie electro-hidraulică şi alte componente electronice moderne.

Designul brutal al caroseriei și formele corpurilor de iluminat au fost schimbate, deşi proporţiile generale ale maşinii sunt aceleaşi. O diferenţă notabilă poate fi numită noile portiere posterioare care acum se deschid în mod tradiţional (anterior contra direcţiei de mişcare).

Clienții pot alege unul dintre trei motoare standard pentru Wrangler: un benzinar turbo de 2.0 litri (274 CP), un V6 de 3.6 litri (289 CP) și un V6 turbo diesel de 3.0 litri cu acelaşi număr de cai putere. Cutiile de viteze pot fi automate sau manuale la alegere şi în dependenţă de combinaţie.

La fel, cum era posibil anterior, se poate comanda şi un V8 de 6.4 litri cu 500 de CP, găsit pe unele modele de pick-up-uri şi automobile sport ale brandurilor parte a concernului FCA.

Versiunea Tank X este acum echipată cu un motor V8 Supercharged de 6.2 litri, asemenea care a fost instalat pe modelul de ediţie limitată Dodge Challenger SRT Demon, însă forţat să producă 1.014 CP/1.180 Nm în loc de 852/1.044!

Rezvani declară astfel cu îndrăzneală că noul Tank a devenit cel mai puternic SUV de serie din lume. Formal, acest lucru este adevărat, deși, de fapt, a serie aici nu miroase: modelul dacă va exista în vreo 10-20 de exemplare, deşi nu este limitat.

În plus față de opțiunile pur civile, cum ar fi un habitaclu tapiţat cu piele sau suporturi retractabile pentru picioare, noua generaţie Rezvani Tank poate fi încă echipată cu nişte dotări de-a dreptul exotice. De exemplu, pentru 12.500 de dolari se oferă o suspensie sofisticată cu amortizoare de șoc Fox, pentru 5.500 de dolari un sistem Night Vision, iar o noutate reprezintă un set de echipamente electrice cu un ecran de protecţie (EMP), capabile să reziste la impulsuri electromagnetice, chiar la 40 consecutive şi într-o zonă afectată electromagnetic în urma unei explozii nucleare.

Dacă toate acestea sunt instalate pe versiunea Tank Militar Edition, blindată în conformitate cu standardul B7, nivelul de protecţie este şi mai ridicat.

Noul Rezvani Tank este deja disponibil pentru comandă şi se poate face mai nou chiar şi cu volan pe partea dreaptă. Preţurile încep de la 155.000 de dolari pentru modelul de bază, 295.000 de dolari pentru cel blindat şi de la 349.000 de dolari pentru Tank X.

Mai multe detalii:

https://beta.documentcloud.org/documents/6255117-Introducing-the-All-New-2020-TANK?sidebar=0&text=0

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/