(video) FRANKFURT 2019: Premieră mondială – Noul VW ID.3, prima maşină electrică a poporului

Start premierelor de la Salonul Auto de la Frankfurt! Cap de listă este noul VW ID.3, primul electromobil de serie al mărcii! Marca germană l-a prezentat în această noapte în detalii şi iată prin ce va încerca să cucerească piaţa.

Înainte de toate, ţinem să menţionăm că iniţialele ID se pot descifra ca “Intelligent Design” sau “Identity”. Cifra 3 înseamnă nu doar un al treilea capitol esenţial în istoria VW, după lansarea modelelor Beetle şi Golf, ci şi apartenenţa unui segment european al mărimilor – C (după A şi B).

În plus, după cum v-am spus şi anterior, Volkswagen ID.3 este primul model cu un logo actualizat al brandului. Acesta a pierdut din tridimensionalitate și este acum un element plat cu litere mari VW. În loc de un fundal negru este acum folosit alb (pentru cele mai multe modele), albastru (pentru mașini electrice) sau roșu (pentru versiunile sportive). Până la jumătatea anului 2020 emblemele actualizate ar trebui să apară pe toate modelele Volkswagen produse.

Cu logoul a fost introdus şi noul semnal sonor, dar şi o nouă voce de femeie care îl însoţeşte.

Noul VW ID.3 este construit pe baza platformei electric modulare MEB, anunţată mai devreme, având o baterie integrată în structura caroseriei, dedesubt, pentru un centru de greutate redus şi o distribuţie optimizată a greutăţii pe osii, dar și un motor electric montat pe puntea din spate. În mod simbolic, Volkswagen a ales să se întoarcă la aspectul poziţionării motorului pe puntea din spate, deși mai târziu vor exista şi modele cu tracţiune integrală, asigurată de prezenţa unui alt electromotor pe puntea din faţă.

Noul Volkswagen se aseamănă la proporţii cu actualul Golf: are 4.260 mm în lungime, 1.810 mm în lățime și 1.550 mm în înălțime. Consolele scurte şi poziţionarea roţilor cât mai aproape de colţuri a permis ca ampatamentul să fie doar puţin mai mic decât al unui Passat european: 2.770 vs 2.791 mm! Volumul portbagajului este de 380 de litri, similar cu cel din Golf.

Farurile şi stopurile sunt LED în echipare de bază. Ştergătoarele pentru parbriz au o poziţionare pe mijloc şi îl vor şterge din centru spre părţi. Jantele standard măsoară 18 inci, iar opţionale sunt disponibile de 19 şi 20 de inci.

Interiorul! Primul cuvânt când îl vezi este spaţiul! Nu există aproape nici un buton analogic rămas în cabină, în afară de cele pentru controlul geamurilor şi a semnalizatoarelor de avarie. Toate, dar absolut toate sunt tactile, inclusiv cele de pe volan, iar o confirmare a apăsării corecte va putea fi înţeleasă printr-un mesaj vocal.

Modurile transmisiei se conţin într-un mâner rotativ care este una cu panoul de bord digital. La fel, aproape de şofer, este ecranul tactil de 10 inci al sistemului multimedia, care poate fi operat şi printr-un asistent vocal activat prin fraza “Hello ID”. Încă un lucru interesat sunt iconiţele de pe cele două pedale: play & pause.

Locuri sunt pentru până la cinci pasageri.

Noul ID.3 are deocamdată un motor electric ce poate genera 150 sau 204 CP. Cuplul maxim de 310 Nm rămâne acelaşi. Capacitatea bateriei la alegere, în funcţie de necesităţi, poate varia între 45, 58 sau 77 kWh. După cum spune VW, cu o foarte mare dependenţă de stilul de condus, topografie şi alte criterii, autonomia cu o singură încărcare în ciclu WLTP ar trebui să urce până la 330, 420 sau 550 de km.

Suplimentar, Volkswagen ID.3 poate fi dotat cu un încărcător de bord rapid de 100 de kW, prin care bateria, în doar jumătate de oră, se poate încărca cu energia necesară pentru a parcurge alţi 290 de km.

Până când vor începe vânzările în masă pe piaţă vor ajunge modelele din ediţia specială de start ID.3 1ST , cele pe care le vor avea deja 30.000 de oameni (tirajul a fost limitat la 30.000 de maşini şi toate au fost cumpărate). Modelul este dotat cu o baterie de capacitate medie şi motor cu 204 CP, ceea ce înseamnă un hatchback spaţios de circa 1.6 tone care poate accelera până la 160 de km/h.

Clienţii au avut posibilitatea să-şi aleagă maşina în una din cele patru culori disponibile și în unul din trei nivele de echipare diferite, asta pentru că exemplare din ediţia de start sunt pre-configurate şi dotările nu mai pot fi modificate. În cel de bază se include un sistem multimedia cu navigaţie, DAB+ digital radio, cotiere, scaune şi volan încălzit, cablu de încărcare Mode 2, dar şi jante de 18 inci.

Echiparea 1ST Plus aduce suplimentar faruri Matrix LED, cameră video spate, cruise control adaptiv, sistem de acces keyless, scaune cu design diferit, consolă centrală cu două porturi USB-C, sistem de iluminare ambientală, geamuri fumurii, un exterior Style package în culoare argintie şi jante de 19 inci. Echiparea de top 1ST Max conţine scaune mai confortabile, head-up display augmented reality (AR), acoperiş panoramic cu trapă, sistem audio Beats cu opt difuzoare şi un subwoofer, încărcare wireless pentru telefon, jante de 20 de inci şi un set de asistenţi electronici.

După cum am spus, tirajul ediţiei de start a fost epuizat complet. Preţurile exacte încă nu au fost anunţate, însă vor începe cu aproximativ 40.000 de euro. În preţ se include şi un bonus – alimentare gratuită la staţiile IONITY, dar şi alte terminale care operează cu serviciul online We Charge – doar cu o cantitate de energie de până la 2.000 de kWh.

Cărţile de comandă pentru ID.3-urile obişnuite vor fi deschise mai târziu, iar preţul de start declarat este de mai puţin de 30.000 de euro. Producția pilot va începe în noiembrie 2019 la uzina din orașul german Zwickau, însă una cu normă întreagă mai târziu, asta pentru că primele exemplare vor ajunge la clienţi abia spre mijlocul lui 2020!

La Salonul Auto de la Frankfurt, VW a mai ţinut să menţioneze că familia ID urmează să mai fie compusă din două SUV-uri, un monovolum şi un sedan mare. Paralel, pe baza platformei MEB vom vedea şi modele de marcă Skoda, SEAT, CUPRA şi Audi. Până în 2022 ar trebui să apară 27 de astfel de maşini, iar vânzările anuale de electromobile vor urca la un milion. Însăşi marca VW, individual, intenționează să ajungă la un astfel de volum de producție în 2025, atunci când gama sa va conţine peste 20 de modele electrice.

Evenimentul de prezentare în reluare: https://volkswagen-newsroom.gomexlive.com/player?stn=iaa19talk1&ep=talk1&lang=en

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/