(video) Premieră: Ediţia limitată Porsche 911 Edition 50Y Porsche Design

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Porsche Design îşi marchează jubileul său de aur. Două mașini foarte speciale sunt punctele culminante ale anului aniversar: exclusivistul Porsche 911 Edition 50Y Porsche Design și un istoric 911 S 2.4 Targa din anul fondator al Porsche Design, 1972, care a fost restaurat cu fidelitate de Porsche Classic. 

Ceea ce le unește este schema de culori care, amintind de legendarul Chronograph I proiectat de profesorul Ferdinand Alexander Porsche în 1972, vede atât exteriorul, cât și interiorul dominate de culoarea neagră. Alături de ei, Porsche Design prezintă și Chronograph I – 1972 Limited Edition. 

Muzeul Porsche va sărbători aniversarea cu propria sa expoziție specială, inaugurată astăzi 19 ianuarie 2022.

Scurt despre Porsche Design

„Când regândești funcția a ceva, forma apare uneori ca de la sine” – așa a descris FA Porsche ceea ce îi motivează pe inginerii și designerii de la Porsche Design astăzi. 

În 1972, Ferdinand Alexander Porsche a fondat Porsche Design împreună cu fratele său Hans-Peter. Designerul 911 a conceput o companie care să ducă principiile și spiritul Porsche dincolo de granițele automobilului. Porsche Design a devenit de mult un brand de stil de viață premium de renume internațional, cunoscut pentru produsele funcționale și durabile, cu o estetică puristă.

„Designul bun trebuie să fie sincer”, a subliniat întotdeauna FA Porsche. El a proiectat legendarul Porsche 911 și a fondat studioul de design în 1972. Astăzi, directorul general Roland Heiler și echipa sa urmează încă această filozofie. Folosind materiale autentice, ei proiectează produse atent gândite, funcționale și durabile, cu o estetică puristă. În calitate de echipă de design internă a mărcii Porsche Design, produsele lor inspiratoare de înaltă calitate includ ceasuri, ochelari de soare, bagaje și articole din piele.

Cu locații în Zell am See, Berlin și Ludwigsburg, Los Angeles și Shanghai, biroul de design oferă și serviciile sale clienților internaționali. Rezultă bunuri de larg consum, aparate de uz casnic și produse industriale de primă clasă – de exemplu în colaborare cu Elan, KEF, LaCie, Morita și Panasonic.

Alegerea materialelor joacă un rol decisiv în produsele Studio FA Porsche. Titanul și carbonul le pot transforma în tovarăși de viață și pot adăuga funcții noi, neașteptate. Combinația dintre abordările de design tradiționale și oneste cu inovații ambițioase transformă produsele în articole de lux autentice.

Ediție specială exclusivă: o interpretare modernă a unui design clasic

Ediția 911 50Y Porsche Design este o serie limitată la doar 750 de mașini, cu numeroase caracteristici inspirate de designurile emblematice ale FA Porsche. Pe lângă exteriorul complet negru, semnele trecutului includ panourile centrale ale scaunelor din Sport-Tex în formă de carouri și un indicator roșu al secundelor ceasului Porsche Design Subsecond din pachetul Sport Chrono, care vine ca standard.

Ediția specială se bazează pe modelul 911 Targa 4 GTS și poate fi deja comandat. Modelul aniversar va ajunge la partenerii de vânzări europeni din aprilie. Valabilitatea maşinii şi pentru Republica Moldova poate fi aflată de la dealerul oficial.

Cumpărătorii pot achiziţiona, de asemenea, o versiune specială a noii ediții a legendarului Chronograph I. Caracteristici precum numărul ediției și un rotor în formă de jantă subliniază legătura cu 911 Edition 50Y Porsche Design.

Total unic: un 911 S 2.4 Targa semnat de FA Porsche

În ultimii doi ani, Porsche Classic a lucrat la un proiect unic pentru a sărbători 50 de ani de Porsche Design. Un 911 S 2.4 Targa din 1972, anul înființării Porsche Design, a fost restaurat pentru aniversare. 

„Viziunea a fost de a produce un omolog istoric al noului Porsche Design 911 Edition 50Y. Cu ajutorul noului program Sonderwunsch (dorințe speciale), am putut implementa ideea unei perechi unice de vehicule. Sarcina designerilor și a restauratorilor a fost să transfere cu atenție specificațiile noii mașini pe cea clasică.”

Ulrike Lutz, șeful Porsche Classic

Vehiculul de bază, un 911 T 2.4 Targa din 1972, era într-o stare proastă și îi lipseau câteva piese. În timp ce acesta ar fi în mod normal un început dificil pentru un proiect de restaurare, cu această ocazie nu a fost important pentru modificările planificate. Experții Porsche Classic au modernizat complet motorul și șasiul la specificațiile versiunii S. Modelul vârf de gamă la vremea sa avea o cilindree de 2.341 cm3, care genera 190 CP la 6.500 rpm și era echipat cu injecție mecanică.

În omagiu adus lui Ferdinand Alexander Porsche, acest vehicul unic are aceleași culori ca legendarul Chronograph I pe care l-a proiectat în 1972, cu negrul dominând atât exteriorul, cât și interiorul. Dungile laterale clasice cu finisaj satinat Platinum și inscripții Porsche Design integrate împodobesc flancurile. 

Ca un punct culminant special, rollbar-ul Targa a fost, de asemenea, imprimat cu laser într-un finisaj Platinum satinat – o nouă interpretare a oțelului inoxidabil periat al modelului clasic original. Inscripția Targa este finisată în negru mat. 

La fel ca modelul ediție specială, grila de pe capacul din spate a motorului prezintă o insignă „Porsche Design 50th Anniversary” cu o reproducere a semnăturii FA Porsche.

Alte produse și accesorii aniversare

Pentru toți fanii Porsche și a ceasurilor, Porsche Design prezintă, de asemenea, Chronograph 1 – 1972 Limited Edition, cu un logo istoric și litere. Această ediție a originalului, limitată la 500 de exemplare, nu are paralele vizuale cu noua mașină de ediție specială și este disponibil de cumpărat în mod obișnuit de la Porsche Design.

Colecții limitate Capsule din gamele de modă, pantofi și îmbrăcăminte sport, bagaje și accesorii, precum și colecții speciale de ochelari completează oferta aniversară.

Expoziție specială la Muzeul Porsche

Muzeul Porsche sărbătorește cea de-a 50-a aniversare a Porsche Design cu o expoziție specială care va avea loc până pe 11 iulie 2022. O parte a acesteia va prezenta informații despre viața lui FA Porsche, filozofia sa de design și influența sa creativă uriașă. Vor fi, de asemenea, expuse exponate de cinci decenii și multe game de produse.

Simbolizează nașterea Porsche Design acel Chronograph I, cu două versiuni ale legendarului ceas formând piesa centrală a expoziției speciale. Conceptul de design radiază de la această piesă centrală până la celelalte exponate. Printre acestea se numără, de exemplu, ochelarii de soare aviator P8478, seria de cronotimer Monobloc Actuato, pipa de tutun P3613 și telefonul mobil P9521.

Articolele expuse pe balconul Muzeului Porsche includ 993 Speedster deținut de FA însuși – precum și un 904 pe care el l-a descris drept capodopera sa. Porsche 911 S 2.4 Targa din 1972 restaurată de Porsche Classic și noua ediție 911 50Y Porsche Design vor face, de asemenea, parte din expoziția specială.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/