(video) Premieră: Noua generaţie Porsche 911 Carrera GTS

La aproximativ doi ani și jumătate de la momentul lansării pe piață a modelului în caroserie 992, gama 911 întâmpină acum modele sportive GTS!

În urmă cu 12 ani, Porsche a introdus prima versiune GTS a modelului 911. Acum, este lansată o nouă generație a popularului model de mașină sport – mai puternică, mai atractivă vizual și cu o dinamică de conducere mai bună decât oricând. Motorul său boxer cu șase cilindri oferă 480 CP, cu 30 mai mulţi decât actualul 911 Carrera S și modelul 911 GTS anterior.

Caracteristici cheie:

 • Toate modelele 911 Carrera GTS dispun acum de un motor boxer turbo cu şase cilindri şi volum de 3.0 litri, cu 480 CP şi 570 Nm de cuplu (+20 Nm). Un 911 Carrera 4 GTS Coupe, dotat cu o cutie de viteze PDK cu opt trepte şi dublu ambreiaj, poate face sprintul 0-100 km/h în doar 3.3 secunde (-0.3).
 • O transmisie manuală cu șapte trepte, cu o cursă de schimb deosebit de scurtă, este disponibilă pentru toate modelele 911 GTS ca alternativă la PDK.
 • Suspensia sa, derivată de la 911 Turbo și modificată pentru GTS, îndeplinește cerințe de performanță exigente. Datorită sistemului standard Porsche Active Suspension Management (PASM), amortizoarele răspund schimbărilor dinamice cu viteza fulgerului.
 • În modelele Coupe și Cabriolet, PASM este standard combinat cu un şasiu sport care face maşina să aibă o gardă la sol redusă cu 10 mm. Conceptul arcurilor ajutătoare din spate provine din modelele Turbo: arcurile principale sunt sub tensiune în toate condițiile de conducere, reculul rămânând acelaşi. Pe modelul 911 Targa 4 GTS este folosit şasiul cu PASM de pe modelul 911 Targa 4S.
 • Inginerii germani au ajustat, de asemenea, performanța de oprire pentru a se potrivi cu performanțele sporite ale modelului GTS, care folosește sistemul de frânare de înaltă performanță de la 911 Turbo
 • Jantele din aliaj de 20 inci (față) și 21 inci (spate), negre, cu blocare centrală, sunt la fel preluate de la 911 Turbo
 • Sistemul sport standard de evacuare a gazelor de eşapament este responsabil pentru o coloană sonoră și mai emoțională, grație configurării sale specifice versiunii GTS și omiterii unor izolații interioare.
 • O multitudine de detalii exterioare negre sau întunecate sunt în continuare caracteristice modelului 911 GTS. Pe 911 Targa 4 GTS, negre sunt şi inscripţiile Targa, dar şi bara acoperișului de după scaune. Elementele suplimentare vopsite în black silk lucios includ buza spoilerului, jantele din aliaj cu blocare centrală, lamelele capacului motorului și inscripțiile GTS. Un Exterior Package, în care aceste și alte detalii sunt executate în negru lucios, poate fi ales ca opțiune.
 • Toate modelele 911 GTS au în mod standard pachetul Sport Design, cu finisaje distincte pentru părțile din față, spate și laterale. Inelele farurilor și elementele care înconjoară luminile de zi sunt întunecate, iar mașina este echipată standard cu faruri LED cu Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS Plus). Stopurile sunt unice pentru modelele GTS.
 • Dinamica de conducere poate fi sporită și mai mult cu pachetul Lightweight Design, care devine disponibil pentru prima dată pe un GTS. Până la 25 kg din greutate pot fi economisite de scaunele sport mai ușoare din fibră de carbon, de sticla ușoară pentru geamurile laterale și posterioare, alături de o baterie mai uşoară. În acest caz scaunele posterioare sunt eliminate. Totodată, cu acest pachet se adaugă o punte spate directoare şi finisaje aerodinamice suplimentare!
 • Detaliile sportive ale modelelor GTS continuă în interior. Levierul cutiei de viteze manuale a fost scurtat cu 10 mm, ceea ce permite schimbarea rapidă a treptelor cu o mișcare a încheieturii mâinii. Un volan GT Sport, precum și pachetul Sport Chrono cu un comutator de mod, aplicația Porsche Track Precision și un afișaj al temperaturii anvelopelor sunt caracteristici standard. Scaunele Sport Plus standard cu reglare electrică în patru direcții oferă suport lateral şi confort.
 • Numeroase aplicaţii Race-Tex subliniază atmosfera dinamică elegantă. Secțiunile centrale ale scaunelor, janta volanului, mânerele ușilor și cotierele, capacul compartimentului de depozitare și levierul cutiei de viteze sunt finisate în materialul din microfibră.
 • Iar cu un GTS interior package, cusăturile decorative sunt disponibile în Carmine Red sau Crayon ca opțiune. Centurile de siguranță și inscripția GTS brodată pe tetiere, turometrul și ceasul Sport Chrono vin în aceleași culori contrastante. Inserțiile decorative de pe tabloul de bord și garniturile ușilor sunt din carbon mat cu pachetul anterior menţionat.

În ţara noastră modelul poate fi precomandat în următoarele versiuni:

 • 911 Carrera GTS cu tracţiune spate, în format Coupe sau Cabriolet – 135.400/148.400 euro
 • 911 Carrera 4 GTS cu AWD, în format Coupe sau Cabriolet – 142.400/155.400 euro
 • 911 Targa 4 GTS cu AWD – 155.400 euro

Cmentariile sunt închise